1

Temat: Wystrzegajcie sie zlych planow treningowych!

Ten post stworzy3em żebyscie opamiętali sie czasem z treningami i nie robili takich g3upot jak ja ostatnio a mianowicie 4 tygodnie temu zaczelem plan treningowy kumpla dlatego bo jemu swietnie na nim szlo ale to był bardzo hardcorowy trening wyglądał tak:
Uginanie gryfem 3amanym 8x10-12 (schodki)
¦ciaganie drazka w dol 8x10-12 (schodki)
Uginanie 3amanym stojąc 12/10/8
Uginanie francuske hantla oburącz 10/10/1 M3otki 5x10-12
Uginanie francuskie hantla jednorącz 5x10-12
Zastosowanie tu ma metoda superserii:
Efekt na + poprawa rze1by ramienia
Efekt na minus: spadek o 1cm obwodu : I tak to jest porywać sie na takie cud treningi : za duza ilość serii zapewne spowodowała katabolizm : teraz bede musial szybko odrobić ten 1cm : do tego zastusje trening 2x w tygdoniu 3ap ale tylko 9 serii nie wiecej : znaczy sie 9 na triceps i 9 na biceps nie ma co przesadzać i na przyszłość nie popełnijcie takiego głupiego bledu jak ja i przemyślcie zanim weźmiecie sie za taki szalony trening : ... taka ma3a przestroga dużo nie znaczy lepiej :

2

Odp: Wystrzegajcie sie zlych planow treningowych!

no rzeczywiście za dużo było tych serii na 3ape.
zastanów sie czy warto robią 3ape 2 razy w tyg, bo możesz sie przetrenować, chociaż z drugiej strony to ty znasz najlepiej swoj organizm i doskonale wiesz na co możesz sobie pozwolia.

mozliwe, że twój post przyda sie poczatkujacym, którzy mysla im wiecej tym lepiej - a tak nie jest.

3

Ciekawy ten trening.
Gdyby go przerobią i troszke zmodyfikowaa to w sam raz na zastoj miesni.

4

Etyl mysle ze mogę sobie pozwolić bo jak trenuje raz w tygodniu to gdzieś tak w sobote to miesien jest juz tak jak by troche sflaczaly wiec uważam ze nie dam mu za dużo odpoczywać big_smile bede ćwiczył w pon i czwartek łapy tak ze caly czas beda podpompowane i nie bede mial takiego uczucia ze jak raz w tygodniu je trenuje to czuje ze czegoś im brak ze nie robie wsyztskiego zeby musić je do wzrostu tylko trenuje je raz i zostawiam na pastwę losu :> sporpoboje 2 razy w tygodniu i zobaczę co sie bedzie z nimi dzialo big_smile

5

hmmm no właśnie ja juz popełniłem podobny błąd tylko ze ja trenowałem 6 dni w tygodniu pon-sob i jakiś czas dobrze mi szlo ale po 2 miesiącach zobaczyłem ze niemoge podnieść ciężaru który podnosiłem po miesiącu a mianowicie 7 kg a taki trening zastosowałem ponieważ myślałem ze bedzie on bardziej efektywny i zeczywiscie przez pierwszy miesiąc byłem w szoku lapa mi poszła 2 cm i myślałem ze bedzie tak dalej szla ale sie oszukałem w drugim miesiącu zaczęła spadac..pozdro dla wszystkich i niemyslcie ze jęli sie trenuje wiecej dni w tygodni niz 4 to da to wieksze efekty bo to nieprawda sam sie oszukałem pozdro i trzymajcie sie