1

Temat: SILA MIESNI

Jakie cwiczenia na sile??? Ile powtorzen, jaka szybkosc, jakie przerwy, ile seri, ile i jakie cwiczeniaż????????????
Piszcie, dyskutujcie rozwijajcie post big_smile

2

Odp: SILA MIESNI

na siłe to poniżej 6 ruchow 4/6 maksymalnie 6 zajebiocie duży ciężar ćwiczenia takie same jak robisz na masę czy rzeYbe przerwy około 1/2 minut a co do serii to 6

3

ZGADZA SIE!! proponuje od 8-4 powtórzeń Ań serie duży ciężar oczywiscie!!i około 120sek przerwy!!

4

podobno na klatę jak robisz sile trzeba machać tylko ławkę skos i ławkę poziom tylko podstawę zadnych rozpietek i innego badziewia:D

5

no tu chodiz o siłe to prawda bez przenoszenia bez rozpietek wszystko co jet do wyciskania

6

A ja sie zwami nie zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ludzie na masę robicie 6-8 i na sile tez to po co to rozgraniczac?????co???? na sile robi sie od nawet 1 ruchu do 8 i zalezy serie tez około 8 lub mniej zalezy od zaawansowania....najczesciej robi sie piramide, dodać mogę ze rozni sie trening siłowy trójboisty od siłowego kulurysty.. i jak robi sie trening siłowy np.
klatę to nie wali sie caly czas klaty ale robi sie tez podstawowe cwiczenia na inne czesci ciała wyjątek stanowią treningi polegające na samym wyciskaniu.
Taki trening trwa około 30min i robi sie 8 seri piramida to jest np.4,3,2,1,2,3,4 i ostatnia seria jest lżejszym ciężarem i robisz max ile zdolasz...ale mowie to jest przykładowy trening dokładny kulturysty jest wykonywany inaczej, dlatego każdy musi sie zadeklarować czy chce wycisk czy ogolna sile (przy treningu trójbojowym masa spada yikes yikes lekko ale spada)

7

conan a jakie stosowaa przerwy ?? (trening trojbojowy)

8

nie wiem o co ci dokładnie chodzi??? jak masz moze swoj trening to podaj , bo wiesz ze w trójboju wchodzi jeszcze martwy ciąg i przysiad....

9

A ja sie zwami nie zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ludzie na masę robicie 6-8 i na sile tez to po co to rozgraniczac?????co???? na sile robi sie od nawet 1 ruchu do 8 i zalezy serie tez około 8 lub mniej zalezy od zaawansowania....najczesciej robi sie piramide, dodać mogę ze rozni sie trening siłowy trójboisty od siłowego kulurysty.. i jak robi sie trening siłowy np. klatę to nie wali sie caly czas klaty ale robi sie tez podstawowe cwiczenia na inne czesci ciała wyjątek stanowią treningi polegające na samym wyciskaniu. Taki trening trwa około 30min i robi sie 8 seri piramida to jest np.4,3,2,1,2,3,4 i ostatnia seria jest lżejszym ciężarem i robisz max ile zdolasz...ale mowie to jest przykładowy trening dokładny kulturysty jest wykonywany inaczej, dlatego każdy musi sie zadeklarować czy chce wycisk czy ogolna sile (przy treningu trójbojowym masa spada yikes  :o lekko ale spada)

Pytam jakie przerwy należy stosowaa przy wyciskaniu takim jakim napisałeo wyżej

10

A wiec tak zalezy od intensywności a przerwa około 90s zalecana do uspokojenia tema bicia serca, ale naprawdę wyczynowcy robią tzw. przeci1żeniwy trening i wala bardzo szybko 4,3 a potem dokładając robią 2 powoli opuszczajc i maksymalnie wypychając do gory ciężar a ten ostatni 1 to juz potega szybko opuszczają i szybko wypychają by przeciążyć miesien........a przerwa zalezy również od treningu
-----------------------------------------------------------------------------
doklanie to spytaj sie BUENO on ma troche gazet i powie ci z planem treningowym pozdro.........

11

Hmmm ciekawe jednak to raczej tak nie wygląda. Po pierwsze szybkie opuszczanie nie prowadzi do wzrostu siły. Powtorzenia negatywne są bardzo ważne dlatego staramy sie opuszczaa ciężar bardzo wolno (system aktywnego opuszczania). Szybkie opuszczenie 16 kg może źle sie skonczya. Przerwy są znacznie d3u?sze 2 i 3 minuty po wykonywaniu maksymalnych powtorzen. Chyba że sie myl, to prosze o poprawienie.

Pozdrawiam

12

Awarparsch masz 100% racje, jednak ja taki trening widziałem wiec ci pisze.....ja nigdy takiego treningu nie robiłem bo wycisk mnie nie bawi, ale to pisze czy czytałem jedynie co robiłem to 2 trening siłowy który jest w 200% odmienny od tego twojego, ja interesuje sie kulturystyka a nie trojbojem....jak widzisz bleby to popraw mnie gdyż jestem zielony w trójboju a z czasem masz racje te 2-3 minuty to czas jaki robią kulturyści właśnie po wyciskaniu, martwym i przysiadach w ciężkiej sesji................
pozdrów

13

Si3a ostatnio sta3a sie moją pasją dlatego staram sie dowiedziea jak najwiecej i stąd pytania.

14

Ja jak ćwiczę siłe klaty to robie sobie takie cykle, że przez miesiąc podczas każdego jednego treningu. robie se 3 serie z maxymalnym obci1żeniem po 3-6 ruchow

Wiem że to niebezpieczne ale coś chce osiągnąć

15

heeehehehee dobre bierzesz sobie maxymalny ciężar i robisz seryike heheh to przeciez jest twój max wiec...................heeee wyt3umacz mi to......

16

heeehehehee dobre bierzesz sobie maxymalny ciężar i robisz seryike heheh to przeciez jest twój max wiec...................heeee wyt3umacz mi to......

seria w tym wypadku prosze ja ciebie tyle ile dam rade. a maxymalny ciężar w tym wypadku którym zrobie conajmniej 3 powtorzenia. Jak nie czaisz to trudno, wiem że nie za jasno niet3umacze ale co?

17

to pisz dokładnie bo ja z max uważam teki ciężar co podniosę tylko 1 raz a z twojej wypoeidzi wyszlo inaczej......a poza tym to czaie ale jak ktoś wyraźnie pisze na temat.....niebede sie czepićl jak ktoś mnie nie bedzie sei czepićl....a poza tym to nie schodźmy z tematu :?

18

moze chodziło mu o to ze ktoś stoi za nim i mu pomaga ciagnac ten ciężar !!! Beaudoinnn rob lepeij piramidę jakieś 4 serie oczywiescie rozgrzewka do tego
stopniowo zmniejszaj liczbę powtozen (co 2 ruchy) a zwiększaj ciężar np co 2,5 kg na stronę
jak ciskasz dajmy na to 1 kg
to zacznij od 8 8 powtozen
85kg 6 powtozen
9 kg 4 powtozenia
95 2 razy
na koniec maly ciężar z 15 powtozen zeby napompować mięśnie krwią big_smile
pewnie przy drugim razie pomoże ci kolega ale to nic to dużo pomaga w robieniu sily pomoc kumpla
propoce moze ułożyłem nie najlepeij ale to tak na szybko ustaw to jakoś pod siebie a bedzie dobrze zaczelem sam to stosować

19

akurat nie o to mi chodziło DEANNE bo ja jak ćwiczę siłe to robie na maszynie.
lepiej mi jakoś sila wchodzi

20

no to poprostu tlumacz jasno ... jak max to max jedno powtozenie - tak chya to każdy rozumie big_smile

21

dlatego mysle ze niektórzy na tym forum nie mysl1 za dużo nad jak1o wypowiedzia.
Jak ktoś by chwile pomyola3 to by zaczai3, a jak szkoda im na to czasu to trudno

22

dlatego mysle ze niektórzy na tym forum nie mysl1 za dużo nad jak1o wypowiedzia. Jak ktoś by chwile pomyola3 to by zaczai3, a jak szkoda im na to czasu to trudno

mogę dodać jedno do twojego postu.... jesteś jedna z takich osob!!!