Temat: masa
SIE MANKO MAM PYTANIE ćwiczę 2 MIECHY 82KG 181CM.
chciałbym przytyć jakieś 10-15 KG oczywiście BEZ KOKSU.CO MAM robić JAKI SYSTEM TRENINGU był BY DLA MNIE DOBRY ,JAKIE SUPLEMENTY.
był BYM wdzięczny ZA POMOC.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
SIE MANKO MAM PYTANIE ćwiczę 2 MIECHY 82KG 181CM.
chciałbym przytyć jakieś 10-15 KG oczywiście BEZ KOKSU.CO MAM robić JAKI SYSTEM TRENINGU był BY DLA MNIE DOBRY ,JAKIE SUPLEMENTY.
był BYM wdzięczny ZA POMOC.
ja Ci powiem tak jak ja lapie masę dobrze trenuje nie opie******* na siłowni tak jak czasmi widze jak chodze do szkoły i dużo jem około 4 posiłki dziennie k3ade sie spaa przed 11 a co do sumpli to moze jaiegoo gainera na początek ( daje masę )
JAKI TRENNING był BY NAJ NAJLEPSZY ilość SERII I powtórzeń
poniedzialek
klatka
wyciskanie sztangi płasko 4s 10-6
wyciskanie sztangi w skosie 4s 1 6
rozpietki buterfly 4s 15-8
triceps
wyciskanie sztangi wasko(15 cm) 3s 10-6
francuskie w siedzeniu oburącz 3s 10-6
sroda
plecy
podciąganie na drazku przedem(szeroko) 4s
wiosłowanie sztangielka w opadnie 4s 10-6
ściąganie drazka za głowę 4s 10-6
skłony na ławce rzymskiej 4s
biceps
sztanga prosta w staniu 3s 10-6
sztangileki w siedzeniu z supinacja(okrecaniem) 3s 10-6
pićtek
barki
wyciskanie sztangi zza karku 4s 10-8
unoszenie sztangilek bokiem 4s 12-8
unoszenie sztangilek przodem 4s 12-8
szrugsy 4s 1 klatka
wyciskanie hantelkami płasko 4s 10-6
wyciskanie sztanga w dol 4s 1 6
rozpietki buterfly glowa w dol 4s 15-8
nawet dobry trening podałeś ale jak dla poczatkujacego to 2 razy klata to za dużo zamiast klaty w pi1tek proponowa3bym może nogi lub brzuszek
lola nb w twoim treningu który bodales nie podoba mi sie ilość powtórzeń rozpietek bo az 15 miesien dobze sie rozciągnie przy 1 a 6 to z kolei za malo:p ..... na barki wyciskanie z zza karku tez bym nie polecał bo łatwo o kontuzje z tego co czytałem większość kulturystów nie robi tego cwiczenia bo boja sie kontuzji lepsze dużo jest wyciskanie przed soba.... co do bicepsów 6 powtórzeń to za mało nie rozgrzejesz go dobrze przynajmniej 1 i za mało na biceps bo nie rozwinie wszystkich partii mięśnia bicepsa i bedzie mial takie niewiadomo co najlepiej po jednym cwiczeniu na każdy miesien bicepsa czyli np:
-modlitewnik
-uagainanie przedramion stojąc
-m3otki
-uginania w podporze o udo
I wszytko pracuje najlepiej biceps ćwiczyć do zalamania wtedy jest najwkiesza pompa krwi i wtedy czujemy ze zrobiliśmy biceps.....
wracając do barkow czemu cwiczenie jest raz na przedni akton barku raz na boczny i znowu przedni jak robimy to pokolei i nie mieszamy i jak dla poczatkjacego klatka 2 razy w tygodniu to troche za dużo ... takie jest moje zdanie
Popieram i polecam zeby w pićtek dac jakieś cwiczenia na nogi, niech sie przyzwyczaja do ich cwiczenia NIE MO—NA ICH ZANIEDBAA i dlatego trzeba ćwiczyć je od samego poczatku.
Polecam przysiad z nie dużym ciężarem po 8-10pow (jesli jesteś nie pewny to rob suwnice bedzie bezpieczniej), wyprosty nóg i zgiecia tak samo 8-1 bedzie dobrym filarem do ich dalszego rozwoju, plus oczywiście łydki mozna na hack maszynie stojąc lub siedząc albo na jednej nodze z hantlem tak po 10-15pow na poczatek.
Jeszcze jedna uwaga polecam zmienić na tricho wyciskanie w wąskim uchwycia na ściąganie wyciągu w dol da lepsze efekty i nie dojdzie do przetrenowania klatki.....
TO DOBRY TRENNING!! ALE zamienił BYM W PONIEDZIALEK TRIC NA BIC I dodał BYM JESZCZE UNOSZENIE HANTLI SYSTEMEM młotkowym NA BIC!!! INNA GLOWA BICEPSA PRACUJE!! JEST SPOKO!!
Mozna zamienić trica na bic lub zmienić tylko cwiczenia gdyż zaduzo jest wyciskania w poniedzialek,ale mozna robić tric z klata wtedy jest bardziej pobudzony (jednak to zalezy od upodobania)a co do młotkowego to jestem ZAAA rozciąga bicka i fajnie boli :-) :-) ja polecam robić jednorącz staoja uginanie ramienia z hantlem w młotkowym uchwycie, powoli opuszczać i szybko podnosic, 2 reka trzymać sie czegoś by nie kołysać cialem i bedzie GOOD.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc