Temat: masa

SIE MANKO MAM PYTANIE ćwiczę 2 MIECHY 82KG 181CM.
chciałbym przytyć jakieś 10-15 KG oczywiście BEZ KOKSU.CO MAM robić JAKI SYSTEM TRENINGU był BY DLA MNIE DOBRY ,JAKIE SUPLEMENTY.
był BYM wdzięczny ZA POMOC.

2

Odp: masa

ja Ci powiem tak jak ja lapie masę dobrze trenuje nie opie******* na siłowni tak jak czasmi widze jak chodze do szkoły i dużo jem około 4 posiłki dziennie k3ade sie spaa przed 11 a co do sumpli to moze jaiegoo gainera na początek ( daje masę )

3

JAKI TRENNING był BY NAJ NAJLEPSZY ilość SERII I powtórzeń

4

poniedzialek
klatka
wyciskanie sztangi płasko 4s 10-6
wyciskanie sztangi w skosie 4s 1 6
rozpietki buterfly 4s 15-8
triceps
wyciskanie sztangi wasko(15 cm) 3s 10-6
francuskie w siedzeniu oburącz 3s 10-6

sroda
plecy
podciąganie na drazku przedem(szeroko) 4s
wiosłowanie sztangielka w opadnie 4s 10-6
ściąganie drazka za głowę 4s 10-6
skłony na ławce rzymskiej 4s
biceps
sztanga prosta w staniu 3s 10-6
sztangileki w siedzeniu z supinacja(okrecaniem) 3s 10-6

pićtek
barki
wyciskanie sztangi zza karku 4s 10-8
unoszenie sztangilek bokiem 4s 12-8
unoszenie sztangilek przodem 4s 12-8
szrugsy 4s 1 klatka
wyciskanie hantelkami płasko 4s 10-6
wyciskanie sztanga w dol 4s 1 6
rozpietki buterfly glowa w dol 4s 15-8

5

nawet dobry trening podałeś ale jak dla poczatkujacego to 2 razy klata to za dużo zamiast klaty w pi1tek proponowa3bym może nogi lub brzuszek

6

lola nb w twoim treningu który bodales nie podoba mi sie ilość powtórzeń rozpietek bo az 15 miesien dobze sie rozciągnie przy 1 a 6 to z kolei za malo:p ..... na barki wyciskanie z zza karku tez bym nie polecał bo łatwo o kontuzje z tego co czytałem większość kulturystów nie robi tego cwiczenia bo boja sie kontuzji lepsze dużo jest wyciskanie przed soba.... co do bicepsów 6 powtórzeń to za mało nie rozgrzejesz go dobrze przynajmniej 1 i za mało na biceps bo nie rozwinie wszystkich partii mięśnia bicepsa i bedzie mial takie niewiadomo co najlepiej po jednym cwiczeniu na każdy miesien bicepsa czyli np:
-modlitewnik
-uagainanie przedramion stojąc
-m3otki
-uginania w podporze o udo
I wszytko pracuje najlepiej biceps ćwiczyć do zalamania wtedy jest najwkiesza pompa krwi i wtedy czujemy ze zrobiliśmy biceps.....
wracając do barkow czemu cwiczenie jest raz na przedni akton barku raz na boczny i znowu przedni jak robimy to pokolei i nie mieszamy i jak dla poczatkjacego klatka 2 razy w tygodniu to troche za dużo ... takie jest moje zdanie

7

Popieram i polecam zeby w pićtek dac jakieś cwiczenia na nogi, niech sie przyzwyczaja do ich cwiczenia NIE MO—NA ICH ZANIEDBAA i dlatego trzeba ćwiczyć je od samego poczatku.
Polecam przysiad z nie dużym ciężarem po 8-10pow (jesli jesteś nie pewny to rob suwnice bedzie bezpieczniej), wyprosty nóg i zgiecia tak samo 8-1 bedzie dobrym filarem do ich dalszego rozwoju, plus oczywiście łydki mozna na hack maszynie stojąc lub siedząc albo na jednej nodze z hantlem tak po 10-15pow na poczatek.
Jeszcze jedna uwaga polecam zmienić na tricho wyciskanie w wąskim uchwycia na ściąganie wyciągu w dol da lepsze efekty i nie dojdzie do przetrenowania klatki.....

8

TO DOBRY TRENNING!! ALE zamienił BYM W PONIEDZIALEK TRIC NA BIC I dodał BYM JESZCZE UNOSZENIE HANTLI SYSTEMEM młotkowym NA BIC!!! INNA GLOWA BICEPSA PRACUJE!! JEST SPOKO!!

9

Mozna zamienić trica na bic lub zmienić tylko cwiczenia gdyż zaduzo jest wyciskania w poniedzialek,ale mozna robić tric z klata wtedy jest bardziej pobudzony (jednak to zalezy od upodobania)a co do młotkowego to jestem ZAAA rozciąga bicka i fajnie boli :-) :-) ja polecam robić jednorącz staoja uginanie ramienia z hantlem w młotkowym uchwycie, powoli opuszczać i szybko podnosic, 2 reka trzymać sie czegoś by nie kołysać cialem i bedzie GOOD.