Temat: BIEGANIE
Siema wiem ze to forum kulturystyczne ale mam takie male pytanko....co trzeba robić zeby bszybciej biegac?? da sie wogole coś z tym zriobic?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema wiem ze to forum kulturystyczne ale mam takie male pytanko....co trzeba robić zeby bszybciej biegac?? da sie wogole coś z tym zriobic?
no pewnie //:-D :-D ja ci radze tak zmierz twój obecny czas na 1 i zacznij biegać dwa razy dziennie raz powiedzmy 2-3razy 100m na maxa a drugi jakas wieksza odległość ile dasz rade ja tak robiłem i mialem efekt a i rosciagaj sie i dobrze rozgrzewaj silownia tez nie zaszkodzi
na poczatek musisz poprawić sobie wytrzymałość (tlenowki) później przechodzisz to cw.
szybkościowych tj:- 1 x 8 m- 15 x 60m- 2 x 30mprzed każdym sprintem musisz chwile odpocząć (kazdy bieg musisz wykonać prawie na maxa)Na siłowni również możesz poprawiać szybkosc-siłe np.
podczas treningów obwodowych np.
stosujesz mniejsze ciezary, jak najwiecej powtórzeń w ciągu 3 s, odpoczynek 5 s i cwiczenia powinny opierać sie głownie na wzmacnianie miesni nog)
Myślę, że to głownie zależy od doświadczenia. Sama jak zaczynałam swoją przygodę z bieganiem na początku mojego odchudzania ze spalaczem tłuszczu Trizer to nie szło mi najlepiej. Nie dość, że wolno biegałam to jeszcze nie mogłam wytrzymać dłuższego dystansu, bo miałam zadyszkę. Dobrym sposobem na zwiększenie maksymalnej szybkości jest zmuszenie się do przyspieszenia, gdy jesteś już nieco zmęczony. Wiem, że nie będzie to łatwe, ale jest jak najbardziej wykonalne.
Myślę, że to głownie zależy od doświadczenia. Sama jak zaczynałam swoją przygodę z bieganiem na początku mojego odchudzania ze spalaczem tłuszczu Trizer to nie szło mi najlepiej. Nie dość, że wolno biegałam to jeszcze nie mogłam wytrzymać dłuższego dystansu, bo miałam zadyszkę. Dobrym sposobem na zwiększenie maksymalnej szybkości jest zmuszenie się do przyspieszenia, gdy jesteś już nieco zmęczony. Wiem, że nie będzie to łatwe, ale jest jak najbardziej wykonalne.
Jeśli byłaś otyła to nawet źle, że biegałaś, bo cierpiały Twoje stawy. Jeśli Trizer pomógł Ci zrzucić nadprogramowe kilogramy to teraz możesz bez problemu uprawiać ten sport. Wcześniej dla Ciebie było lepsze pływanie. Myślę podobnie, że im większe doświadczenie tym z bieganiem idzie nam lepiej. Poznajmy swoje ciało i uczymy się jak biegać szybciej. Zdobywamy lepszą kondycję i udaje nam się pokonywać dłuższe dystanse.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc