Temat: Szybkie sposoby regemeracji

Znacie jakieś szybkie sposoby regeneracji potreninowej ?

Po szkole chodze na siłkę a jak wracam mam dużo nauki......i nie wyrabiam, jestem zmeczony. Wiecie jak mam sobie z tym poradzić drzemka ? jak narazie tylko to stosowałem

2

Odp: Szybkie sposoby regemeracji

szybka regeneraja po treningoważ nie ma czegoś takiego organizm sam musi wiedzieć ile musi odpoczac, duza dawka wegli prostych postawi cie na nogi:

3

no ja mam podobna sytuacje tymbardziej ze chodze na popołudnie i wracam kolo 19-20stej i na siłkę chodze kolo 21, ale jakoś daje rade narazie

4

Ja stosuje po treningu goraca kąpiel pracuje ciezko fizycznie na budowie a ćwiczę po 19 jakieś 1,5 godziny cztery razy w tygodniu
Pozdrawiam

5

trzeba sprawdzić ta kąpiel ;-)

6

goraca kąpiel jest dobra na zawkasy, koi zmeczone mięśnie

7

na zakwasy masaz, jeśli masz lachona to problem z glowy, jeśli nie to sam sie masuj kąpiel jest ok, ale nie goraca, bo to na krazenie nie jest dobre po treningu, zwłaszcza jak ważysz troche

8

jak sie chcesz pozbyć zakwasów to trzeba rozgrzać miesnie:
-goraca kąpiel
-masaz

9

skorpok74, nie jasno napisalem, chodziło mi o to, ze w goracej wodzie nie mozna długo siedziec, na zakwasy pomaga, ale jest niezdrowe

10

sen!!

11

tak, długo spędzony czas w goracej wodzie jest nie zdrowy, tak jak mówiłeś na krazenie, ale później polac sie zimna wodaż pomaga na krazenie:D na takiej samej zasadzie jak sauna a później zimny prysznic

12

najlepsza opcja to przyszcnic na zmianę zimna/ciepla woda
i sen, min 8 godzin w nocy i 2 po południu po obiedzie

13

no właśnie adronpac96 ma racje najpierw ciepla woda a później lodowata, wtedy poprawia sie krazenie i jesteś całkowicie zrelaksowany i orzeźwiony ... zawsze stosuje taki prysznic dla odważnych ...polecam

14

tak sie zastanawiam ile godzin musial spać Arnold Schwarzenegger skoro trenował do 6 godzin dziennie przeważnie 1 parie na dzien.
Wydaje mi sie ze pewnie coś kolo 15 godzin big_smile.
A Wy jak to inaczej wytłumaczycie :idea:

15

6 godzin dziennie trenowal? chyba przesadzasz i to ostro
podaj zrodlo........

16

3 godziny rano i 3 wieczorem ... gdzieś na forum ktoś o tym napisał ale niepamietam gdzie :

17

chyba pudzian, ale nie arni

18

no to jak sobie radzi z regeneracja taka osoba ktora dziennie trenuje 4-6 godzin i zeby na następny dzien byla wypoczeta do nastepnych treningów jak to mozliwe ze nie dochodzi do przetrenowania :idea:

19

kox? )