Temat: 6 W i oddychanie...
witam
Mam dziwne pytanie jak oddychacie przy 6W mi najlepiej idzie przy krótkich glebokich wdechach. Moze macie jakas lepsza propozycje ? słucham sugestii
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam
Mam dziwne pytanie jak oddychacie przy 6W mi najlepiej idzie przy krótkich glebokich wdechach. Moze macie jakas lepsza propozycje ? słucham sugestii
Pozdrawiam
wdychasz podczas podnoszenia.
Wydychasz gdy opuszczasz.
Wiec musi isc równomiernie z ruchem ciała
I jeszcze nie wiem jak u was ale jak sobie zrobie dzien przerwy pomiędzy treningami to następnego dnia są widoczne o wiele lepsze efekty(wiem ze zalozenia 6W wykluczają jaki kolwiek odpoczynek pomiędzy kolenymi dniami treningowymi).
Pozdrawiam
według mnie to taki odpocxzynek jest jak najbardziej potrzebny gdyż tak na prawdę miesien aby sie zregnerowac całkowicie potrzebuje od 6 do 8 dob. Wiec dobrze dac chociaż te jedna na pewno wtedy są lepsze efekty i lepszy przyrost. gdyby ćwiczyć codziennie to caly czas utrzymujemy wysoki poziom hormonow( miedze innymi kortyzol), które odpowiadają za włączenie sie katabolizmu w organizmie i w sumie te nasze wyniki beda marne jeśli nie damy chociaż jednej pełnej doby na regeneracje
Pozdro
po 1 Post o 6W juz jest.
po 2 oddychanie jest ważne zwłaszcza w przerwach miedzy seriami, glebokie wdechy by natlenić organizm.
po 3 mozna zrobić przerwe dniowa w cw ale tylko pod koniec tyg i nie często bo miesien zbytnio odpoczywa, a wiadomo 6W to technika aerobiczna, miesien musi sie męczyć i spalać tluszcz.
ale chyba przy 6 w nie mozna robić odpoczycnku miedzy dniami?
generalnie sie nie powinno robić przerw miedzy dniami, ale jak juz robisz to nie wiekszy odpoczynek niz jednodniowy
Dzieki dostosuje sie
Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc