1

Temat: 6 W i oddychanie...

witam
Mam dziwne pytanie jak oddychacie przy 6W mi najlepiej idzie przy krótkich glebokich wdechach. Moze macie jakas lepsza propozycje ? słucham sugestii
Pozdrawiam

2

Odp: 6 W i oddychanie...

wdychasz podczas podnoszenia.
Wydychasz gdy opuszczasz.
Wiec musi isc równomiernie z ruchem ciała

3

I jeszcze nie wiem jak u was ale jak sobie zrobie dzien przerwy pomiędzy treningami to następnego dnia są widoczne o wiele lepsze efekty(wiem ze zalozenia 6W wykluczają jaki kolwiek odpoczynek pomiędzy kolenymi dniami treningowymi).
Pozdrawiam

4

według mnie to taki odpocxzynek jest jak najbardziej potrzebny gdyż tak na prawdę miesien aby sie zregnerowac całkowicie potrzebuje od 6 do 8 dob. Wiec dobrze dac chociaż te jedna na pewno wtedy są lepsze efekty i lepszy przyrost. gdyby ćwiczyć codziennie to caly czas utrzymujemy wysoki poziom hormonow( miedze innymi kortyzol), które odpowiadają za włączenie sie katabolizmu w organizmie i w sumie te nasze wyniki beda marne jeśli nie damy chociaż jednej pełnej doby na regeneracje
Pozdro

5

po 1 Post o 6W juz jest.
po 2 oddychanie jest ważne zwłaszcza w przerwach miedzy seriami, glebokie wdechy by natlenić organizm.
po 3 mozna zrobić przerwe dniowa w cw ale tylko pod koniec tyg i nie często bo miesien zbytnio odpoczywa, a wiadomo 6W to technika aerobiczna, miesien musi sie męczyć i spalać tluszcz.

6

ale chyba przy 6 w nie mozna robić odpoczycnku miedzy dniami?

7

generalnie sie nie powinno robić przerw miedzy dniami, ale jak juz robisz to nie wiekszy odpoczynek niz jednodniowy

8

Dzieki dostosuje sie
Pozdrawiam