1

Temat: plan

Witam! stworzyłem sobie taki hu.. ( nie oszukuje sie i wiem ze sie na tym nie znam to mowie prosto) no ale moze on i jest dobry tylko musicie go jakoś skorygowac...
PON:
KLATKAwyciskanie sztangielek 5 serii po 1 powtrorzen obciazenie - 14kg na rękę rozpietki 4 serie po 1 powtórzeń - 8/9kg lapaWTLECY podciąganie SZTANGIELKI W OPADZIE(WIOSLOWANIE) 5 serii po 1 powtórzeń - 15kg WZNOSY BARKOW 3/4 serie po 1 powtórzeń - 17kg na rekeSR:
BICEPSUGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI stojąc PODCHWYTEM(Z „SUPINACJA” NADGARSTKA): 5 serii po 1 powtórzeń - 11kg na lapeUGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI stojąc jednocześnie (UCHWYT „MLOTKOWY&#8221 : 3 serie po 8 powtorzen-11kgUGINANIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKA W SIADZIE-W PODPORZE O KOLANO: 3 serie po 1 powtórzeń - 11kgCZW:Tu nie wiem co wstawić ...moze bym braki wlepilPT: KLATKA te same c co w PONSOB:
TRICEPSWYCISKANIE “FRANCUSKIE” jednorącz SZTANGIELKI W SIADZIE: 5serii po 1 - 5kg i to samo oburącz z jedna sztangielkaNIEDZIELA: coś z brzuchem ale to by byly glownie brzuszkii teraz tak . czy tak plan moze byc jestem raczej poczatkujacy- tym planem ćwiczę od tygodnia a od miecha sporadycznie ( tzn wszytsko było porozrzucane)kiedys nałogowo podnosiłem sztangę oburącz na biceps - 7-1 seri po 1 powtórzeń obciazeniem 24kg na dwie ręce i teraz tak -czy coś byscie w nim zmienili?? i wazne- raczej na co to jest plan - na sile czy na mase?? a moze ogolnorozwojowy.PS: do scwiczen mam narazie tylko hantle- to musi narazie wystarczyc.
po drugie chodzi mi glownie o gorne partie.
nogi zostawiam w spokoju bo dużo w gale gram //:-D :-D i chodze co dzien 2km do szkoly- mysloe ze to coś daje jednak

2

Odp: plan

Poczytaj artykuł w moim podpisie.
Przejrzyj forum, poczytaj.Ogolnie plan jest daremny, ale sie nie zniechęcaj /

3

to wogole nim nie cwiczyc?? odstawić go odrazu?

4

na twoim miejscu najpierw bym sie określił czy zalezy mi na masie czy na sile, a potem wybrał coś z tematów z forum pozdro

5

No możesz nim cwiczyc, ale czysto rekreacyjnie.
Moze Ci tam kawalek mula wyjdzie, ale lepiej od razu zaczynać w prawidłowy sposob, który da najlepsze efekty.

6

szczerze mówiąc to mi sie wydaje ze jakieś efekty to daje.
no ale jak są lepsze które dadzą wiecej- mógłbyś zaproponowac?

7

przeszukaj forum jest tych planów naprawdę dużo coś znajdziesz dla siebie

8

zaproponowałem Ci przeczytanie tego co mam w podpisie lub poszperanie na forum, widze, ze tego nie zrobiles.Mam dzisiaj w miarę dobry dzien to podpowiem Ci tak: najpierw ogolnorozwojowka, potem plan masowy.
jeśli chcesz rosnac to oczywiście również dieta.
uzupełnij pole staz, waga, tak dla zasady.
Z hantlami da sie zrobić prosty plan na mase, wiec sie nie zniechecaj.
Czytaj, czytaj, czytaj.
A pytania powinny sprowadzać sie do szczegolow.

9

ok.
szczegol- jak wyciskam sztangielki to te mysle ze na maxa wycisnalbym, moze z 17 ks na reke.
a sztanga wiecej.
dlaczego tak jest?? czy jeżeli bedze wyciskał sztangielkami 5 to ssztanga wiecej?? czy to moje zludzeniaż

10

Sztanga latwiej zachować stabilny ruch, ręce nie oddalają sie od siebie, przez co ramiona i triceps nie zmieniają tak pozycji i latwiej jest wypchać sztange.
To fakt, ze sztanga wyciska sie wiecej, ale hantle uczą techniki i lepiej rozciagaja.

11

wyciskanie hantlami pozwala wyrównać ewentualne dysproporcje w budowie klaty, jest tak tez z innymi czesciami, np.
biceps, dlatego na poczatek polecam sztangejezeli zaczynasz przygode z kulturystyka to 17 hantlem na rękę to nawet wynik, chociaż w twoim wieku to..............co do maxa z hantlem a sztanga to niech sie inni wypowiedza, bo nie wiem zabardzo //:-D :-D /

12

Poprostu ze hantlami jest trudniej i możesz to zauważyć nie tylko przy treningu klatki.

13

ok no narazie jak mowie mam hantle to nimi bede cwiczyl.
teraz tak- inni tez tak jak IWereI sadza ze ten plan jest do dup...?? a ile powinienem w moim wieku wyciskac?? jak sadzisz MattMai??

14

No plan masz dziwny, jak nie posiadasz sztangi i ławeczki to nie pocwiczysz.Nikt ci nie powie ile powinnes w tym wieku wyciskac.

15

Pytania typu ile powinienem wyciskać w moim wieku są naprawdę nie na poziomie... A to, ze jedni nie ćwicząc dźwigną swoja wage, a inni nie to tez mało istotna rzecz.
jeśli będziesz sie tylko takimi pytaniami zadreczac, a co gorsza jeszcze przypadkiem zniechęcać to nic nie zrobisz.
Sprowadzanie wszystkiego do tego ile wyciskasz na klatę i ile masz w bicu, to coś okropnego...

16

ok- male pytanie- co bys w nim zmienil- co jest w nim nie takPS: czytałem teamaty ale narazie nie wszystkie- tylko ze jak na dzienny trening np jest plan ze 2 serie po 12 powtórzeń to mi sie wydaje dla mnie zamalo... nic by mi to nie dalo-tak mysle

17

odnieś sie np do planu lee, postaraj sie pokombinować z cwiczeniami do których nie masz sprzetu.
Poszukaj tez innych planow.
jeśli będziesz mial dobre ciezary, odpowiednie przerwy.
Tylko jest jeden główny problem, jeśli nie będziesz mial odpowiednich ciezarow, to plan na masę bedzie praktycznie niemożliwy do zrobienia.Zacznij od ogolnorozwojowki i w tym czasie pomysl juz o zorganizowaniu jakiejś sztangi i ciazarow.
Zasady ogolnorozwojowki znajdziesz na forum.

18

plan powinien ci sie składać z 3-4 cwiczen po 3-4 serie na kazda partie.