Temat: Prosba o umieszczenie 2 roku treningowego z KiF

Ello.
ćwiczę 2 miesiące dość amatorskim planem jutro otrzymam plan od 2krotnego wicemistrza Polski w siłowaniu na reke.
Po wykonaniu tego planu chce zabrać sie za 2 rok treningowy który był publikowany na lamach gazety Kulturystyka i Fitnes w latach 2004-2005.
Posiadam 4,5 i 1 czesc tego cyklu jednak pozostałych niemam.
Prosze o umiesczenie skanów lub materialow pozostałych czesci cyklu.
Na zyczenie mogę wstawić skany te które mam.
Gdyby pozostali wstawili inne czesci z pewnością udało by nam sie skompletować całość ktora przydała by sie nie jednemu kulturyscie.
P.S czy mój okres starzu liczmy ze beda to 2 miesiące dobrego i przemyslanego treningu niejest zbyt ktotki aby zacząć ćwiczyć tym cyklem?? Czy ten cykl bedzie działał dobrze jeżeli nie bede stosował sie do diety?? Po prostu niechce odmawiać sobie przyjemności odrzywiam sie dość dobrze jem dużo nabiału pije dużo mleka itd.
ale niemam zamiaru przechodzić na typowa diete.
Czy w takim wypadku ten cykl da wieksze rezultaty niz zwykly trening?

2

Odp: Prosba o umieszczenie 2 roku treningowego z KiF

wiek, staz, waga...Plan, nawet nie wiadomo jakiego mistrza nie koniecznie musi dzialac.
Nie sugeruj sie takimi planami.

3

wiek 16 staż w momencie rozpoczecia cyklu to 4 miesiące jednak 2 miesiące to przemyslany trening.
Waga 50kg wzrost 175

4

Staryyyy z taka niedowaga to zacznij od skonstruowania jakiejś diety, bo jak dla mnie to jesteś zbyt "wyzarty" na jakikolwiek trening i bez diety sie jeszcze bardziej zajedziesz.

5

jaka niedowaga 50kg przy 17 to jest niedowaga!! Sorry ale w moim wieku mam kumpli którzy wyglądają jeszcze gorzej odemnie!! To jak macie te materialy??

6

http://www.activelife.pl/kalkulator_BMI_Result.phpCzlowieku, to czy masz 175 jak wczesniej, czy jak teraz skurczyłeś sie do 17 to przy wadze 50kg masz duza niedowage.
A jeśli twoi koledzy gorzej wyglądają to pewnie maja jeszcze wieksza niedowagę Co wyscie z jakiś lagrow pouciekali ??

7

jutro pójdę sie zmierzyć i zważyć dokładnie to wam powiem.
Oki to umieści ktoś ten cykl??

8

ja mam 172(mniej od Ciebie) i waze 63kg a i tak jestem chudy..tzn wyglądam dobrze jak na swoj wiek ale chce wyglądać lepiej big_smile

9

nio właśnie dlatego zaczelem ćwiczyć chce wyglądać lepiej a wy mnie zniechecacie.
To jak to bedzie umieści ktoś ten caly cykl?? moze macie jakiś link albo coś z tym całym cyklem??

10

wątpię by ktoś CI tu skany z kifa wsadzal.A co do tej twojej wagi to zainteresuj sie sprawa bo od samego cwiczenia NIE UROSNIESZ.

11

Zbyt mała waga jak na mężczyznę mającego ~170 centymetrów. Najpierw zadbaj o dietę. Możesz sobie ją ułożyć sam albo skorzystać z oferty dietetyków w swoim mieście. Jeśli Twoje fundusze są okrojone to tańszą wersją będzie dietetyk online. Otrzymasz na podstawie wywiadu odpowiednią dla siebie dietę dostosowaną do trybu, jaki chcesz prowadzić. Ja sama skorzystałam ostatnio z diety, ale na odchudzanie. Dostałam ją przy zakupie suplementu www.trizer.pl. Spadek wagi albo przyrost tak jak w Twoim przypadku jest o wiele łatwiejszy jak ma się rozpisaną dietę.

12

hmm nio to moze link do archiwum w pdf szukałem tego dlugo.
Co do diety to postaram sie o wiele wiecej jeść wartościowych posilkow

13

Wystarczy Ci normalny trening a nie od razu bierzesz sie za profesjonalne cykle trenigowe.
Po drugie twoja masa miesniowa sie jeszcze rozrasta i jest to normalny etap dojrzewania wiec cierpliwosci.
ćwicz na razie treningi ogolnorozwojowe.
Nabierzesz sily i masy będziesz mógł brac sie za bardziej zaawansowane treningi

14

Co wyscie z jakiś lagrow pouciekali ??Zniszczyles mnie totalnie tym hasłem SS lol lol lol

15

mam 173 i waze 52kg czyli rzeczywiście mam niedowage.
Popracuje nad tym.
Co do tego całorocznego cyklu z kif co o nim sadzicie w moim wypadku?? Czy mogę zabrać sie za plan cykliczny?? czy lepiej ćwiczyć normalnie??

16

P.S znalazłem u kumpla taka gazetkę kulturystyka i fitnes sport dla wszystkoch nr 52 ze stycznia 2006r jest tam plan treningowy na pol roku poszukuje 2 czesci!!

17

ale po cholerę Ci to ? ; ćwicz tak jak inni zwykłym planem na masę

18

słyszałem ze trening cykliczny jest lepszy bo dzieki niemu ma sie wieksze osiągi dlatego właśnie chciałem ćwiczyć cyklem.
Ponadto są to jakieś przemyslane plany i rozwiazania a nie tam byle jaki plan jaki komu do głowy przyjdzie na podworku

19

człowieku co ty pierdzielisz..? myslisz ze jak będziesz ćwiczył jakimś planem zawodowca to od razu będziesz wielki i silny..?poczytaj troche.Masz staż 2 miechy wiec spokojnie..a poza tym to w podwieszonych masz dobre plany na masę i nie są to plany które przyszly komuś do głowy na podworku

20

Skorzystaj z planów na forum, albo poproś o pomoc w ulozeniu.
Zapewniam Cie, ze nasze plany są rownie profesjonalne jak te z gazetek, bo nie ma w tym wielkiej filozofii.

21

16lat,nie ma diety(znana wypowiedz;ale dużo mleka pije.),trening jakiegoś mistrza.
człowieku spokojnie ,gdzie sie spieszysz?jestes mlody, masz dużo czasu.najwazniejsze w tym sporcie to cierpliwość i stanowczosc.-Trening:tylko ogolny.trzy razy w tygodniu.np;poniedzialek,sroda ,pićtek.(napewno jeździsz rowerem,grasz w pilke , chodzisz czasem popływać itd.itd.
).trzy razy ogólnego w tygodniu wystarczy,jak chcesz troche masy dostać . z treningem tez nieprzesadzaj na poczatku;nie za długo ,nie za duze ciężary i(ale) nie za dlugie przerwy miedzy cwiczeniami(bo trzeba sobie pogadac). - Regeneracja:8-9 godzin nieprzerywanego snu .- Dieta:i tu, twoja dieta powinna wyglądać tak.zebys nic nie obliczał dokladnie,bo sie za szybko zniechecisz.odrzywiaj sie dobrze i prawidlowo,to znaczy;wegle-ryz,makaron itd.
bialko-piers z indyka, z kurczaka ,tunczyk itd.tluszcze-olej z oliwek.(dokladnie popatrz w dziale "dieta".tam masz wszystko,co ,jak,kiedy.)5-6 posilkow dziennie.zawsze jedz tak zebys sie najadl!.dokup sobie gainerka.wiesz ze niedasz rady jakiegoś posiłku zjesc, wsypojesz do szejka proszek,bierzesz do torby i masz zastępczy posiłek zawsze przy sobie.ale niezapomnij!normalne jedzenie jest ważniejsze i lepsze dla organizmu, jak te w proszku.Teraz spójrz na kalendarz!Na date.jak minie 6 miesięcy i w tym czasie dales rade ,i trzymałeś sie tego co napisalem!mozesz zaczynać z innym treningem i z"prawdziwa" dieta.6 miesięcy nie jest wcale tak długo jak sie slyszy,sam sie przekonasz.Ale ,ile to czasu zeby sie czegoś nauczyc.w tych 6 miesiącach wchodź na forum ,czytaj,przeglondaj(wszystkie dzialy,w każdym jest coś interesujacego),zadawaj pytania ...i sie ucz "mlody czlowieku"

22

słyszałem ze trening cykliczny jest lepszy bo dzieki niemu ma sie wieksze osiągi dlatego właśnie chciałem ćwiczyć cyklem.
Ponadto są to jakieś przemyslane plany i rozwiazania a nie tam byle jaki plan jaki komu do głowy przyjdzie na podworkuA nie majac treningu mistrza nie możesz ułożyć cyklu rocznego? Pozatym jak możesz posądzać np plany od Lee, ze są ulozone na podworku skoro nie masz zielonego pojecia o kulturystyce, prawie wszyscy ćwiczą jakimiś niewygorowanymi planami i nie maja takiej anoreksji jak Ty wiec daj se looz koleś

23

oki.
Poczytam na forum i w gazetach.
myślałem ze treningi cykliczne są również dla poczatkujacych.
takie coś wyczytałem w necie.
Ale jeżeli nie to looz.
zacznę od treningu obwodowego na poczatek znalazłem fajny w gazetce tylko to jest na superseriach czy mogę sie za niego wziasc??

24

Chce widzieć obwodówkę na superseriach, wklejaj ten tekst.

25

tzn ona jest podzielona na 2 dni.
Heh moze to zle nazwałem to bo chyba obwodowy trening niejest tylko trening na superseriach sorryDzien 1:Barki i karkSuperseria 1:Wyciskanie sztangielek nad głowę 3/8-12Unoszenie barkow ze sztanga 3/8-12Superseria 2:Wznosy bokiem w opadzie 2/8-12Podciagadnie sztangi wzdluz tułowia 2/8-12Klatka i grzbiet:Superseria3odciaganie sztangi w opadzie 3/8-12Wyciskanie sztangielek w skosie 3/8-12Superseria 4:Wyciskanie sztangi na ławce 2/8-12Podciaganie sztangielki jednorącz 2/8-12BrzuchSuperseria 5ociaganie kolan siedząc 2/20Spiecia 2/20Dzien 2:Uda i posladkiSuperseria 1rzysiady ze sztangielkami 4/8-15Martwy ciąg rzymski 4/8-12Superseria 2rzysiad wykroczny ze sztanga 2/8-12Udoszenie podudzi na ławeczce lezac przodem 2/8-12Biceps i triceps:Superseria 3:Francuskie wyciskanie ze sztangielka 3/8-12Uginanie przedramion ze sztanga stojąc 3/8-12Superseria 4:Naprzemianstronneuginanie przedramion siedząc 2/8-12Prostowanie przedramion ze sztangielka do tylu 2/8-12Przedramiona i lydkiSuperseria 5:Uginanie nadgarstków 2/12-20Wspiecia na palce stojąc 2/12-20