Temat: Trening klatki.
Do tej pory jak ćwiczyłem na klatke to przeważnie w szerokim uchwycie.No i zauważyłem ze zewnętrzne partie klatki są lepiej rozwiniete niz wewnetrzna partia klatki.W nastepnym tygodniu zaczynam trening na masę i chciałbym popracować przez pewien czas nad ta wewnetrzna partia klatki zeby ja podobne rozwinąć jak te zewnętrzne partie.Czyli poprostu mam nadal robić te same cwiczenia co mam na klatke tylko ze w wąskim uchwycie tak??? oto cwiczenia na klatke które wykonuje:wyciskanie sztanga na poziomej 4(12,10,8,6)wyciskanie hantlami na poziomej 4(12,10,8,6)wyciskanie sztanga na skosnej,gora 4(12,10,8,6)rozpietki na skośnej 4(12,12,10,10)Jeszcze mam pytanie odnośnie tej klatki: czy jak bede wykonywał cwiczenia na klatke w wąskim uchwycie to jest zalecane stosować ten waski uchwyt do momentu jak bede zmieniał plan przyposcmy za 2-3 miechy?? czy mogę w taki sposob ze na przemian w jednym tygodniu szeroki a w nastepnym waski??? Jak jest prawidlowo???Poprostu chce tak trenować aby nie zaniedbać przy takim treningu tez zewnętrznych parti.Chca aby wewnetrzna i zewnwtrzna partie klatki rozwijały sie rownomiernie.Nie omiajajac tez gornych parti klatki ale z cwiczeniami na ta partie nie mam problemu.pomozcie