1

Temat: moj trening do oceny

witam!! ćwiczę na masę od ok 3 miesięcy 4 razy w tygodniu:

poniedziałek-klatka
1.wyciskanie sztanga na płaskiej 12 1 8 6
2.wyciskanie hantlami na skośnej 12 1 8 6
2.wyciskanie hantlami glowa w dol lub na płaskiej 12 1 8 6
4.rozpietki 4x1 co sadzicie o robieniu na klatke tzw wąskie ??podobno niezle puchnie od tego klatka lol

wtorek-barki (nie robie kapturów bo kumpel mi powiedział ze jak sie robi kaptury to sie w szerz nie rosnie,prawda to?robic kapturyż?)
1.Wyciskanie sztangi zza karku w pozycji siedzacej 12 1 8 6
2.Unoszenie sztangi 3amanej do brody wzd3u? tu3owia w pozycji stojacej 4x1 3.Unoszenie ramion bokiem ze sztangielkami w pozycji stojacej 4x1 4.stojac, wznosy ramion ze sztanga przodem 4x1 czwartek-biceps i triceps
biceps
1.siedzac na ławeczce uginanie ramion(robie 3 roznumi ciezarami..najpierw najcięższym ok6 razy,potem lżejszym pare razy i najlzszejszym az nie mogę )
2.na modlitewniku sztanga 3amana 4x1 3.na modlitewniku hantlami 12 1 8 6
4stojac, uginanie przedramion ze sztanga 4x1 tricpes
1.Prostowanie reki zza głowy ze sztangielka jednorącz 12 1 8 6
2.na maszynie prostowanie i uginanie ramion ramion sztwno w 3okciach 4x1 3.na tej samej maszynie stojąc tyłem do niej..ciagniecie przed siebie w sklonie ciała by ręce wyprostowane lezaly w jednej linni z tułowiem 4x1 4.francuskie(lub miedzy 2 3aweczkami nogi na jedenj a na drugien ręce i opuszczanie sie,podobno niezle)4x1 pićtek-plecy i nogi
plecy
1martwy ciąg 12 1 8 6
2 siedząc przed wyciągiem podciąganie ciężaru do brzucha 12 1 8 6
3.Na gornym wyciągu w pozycji siedzacej ściąganie drażka do karku 12 1 8 6
4.Na gornym wyciągu w pozycji siedzacej ściąganie drażka do klatki 4x1 nogi(robie od niedawna)
1. Prostowanie nóg na maszynie w pozycji siedzacej 4x1 2.wpiecia na palcach na maszynie 4x1 3.Przysiady ze sztanga trzymana na karku 4x1 to na tyle..licze na szczerość w ocenach dzieki pozdro

2

Odp: moj trening do oceny

poniedziałek-klatka
3.wyciskanie hantlami glowa w dol lub na płaskiej 12 1 8 6
- na takim etapi etreningow, na jakim jestes, to awieczenie sobie daruj. Te same obszary klatki angażujesz robiąc wyciskanie na płaskiej

wtorek-barki (nie robie kapturów bo kumpel mi powiedział ze jak sie robi kaptury to sie w szerz nie rosnie,prawda to?robic kapturyż?)
bzdura! Chcac, nie chca, przy każdym ćwiczeniu na barki angażujesz kaptur. zwróć na to uwage.

2.Unoszenie sztangi 3amanej do brody wzd3u? tu3owia w pozycji stojacej 4x1 To ćwiczenie rob na koncu, dlatego że angażuje ono wszystkie oktany miesni naramiennych. Dobre na tzw. dobitkę barkow A gdzie jakieś ćwiczenia na tylne oktany?

czwartek-biceps i triceps
biceps
za dużo ćwiczen. zajedziesz bicepsy. to ma3e mięśnie i nie potrzebują aż tylu serii i ćwiczen. przy twoim stażu wystarcza dwa ćwiczenia na biceps (jedno wielostawowe + jedno izolowane)

plecy
1martwy ciąg 12 1 8 6
Du?y b3ad zaczynaa plecy od martwego ciagu. zmęczysz sobie prostowniki i nie wykonasz porządnie innych ćwiczen. A tak, jak zrobisz na końcu martwy, to bedzie on już ładnie rozgrzany i rozciągnięty innymi ćwiczeniami na plecy.

nogi(robie od niedawna)
A gdzie ćwiczenie na jakieś dwugłowe ud?

Takie miałem uwagi Jeżeli masz jakieś pytania, to zapraszam

3

chciałem nadmienić bo wczesniej zapomniałem o tym powiedzieć ze mój staż jest chyba dluzszy..cwicze teraz ciagle od ok 3 miesięcy ale ogólnie ćwiczę od ok roku z kilkoma przerwami(m.in cale wakacje)...wielkie dzieki za uwagi..ale mam pare pytań )
1.napisales... A gdzie jakieś ćwiczenia na tylne oktany? - to jakie są cwiczenia na nie??
2.napisales.. za dużo ćwiczen. zajedziesz bicepsy. to ma3e mięśnie i nie potrzebują aż tylu serii i ćwiczen. przy twoim stażu wystarcza dwa ćwiczenia na biceps (jedno wielostawowe + jedno izolowane) -ale jak bede robił jak teraz szybciej mi urosnaż? nie czuje jakoś ze je zajeżdżam wiec chyba mogę je kacic tak jak wczesniej??
3.napisales... Du?y b3ad zaczynaa plecy od martwego ciagu. zmęczysz sobie prostowniki i nie wykonasz porządnie innych ćwiczen. A tak, jak zrobisz na końcu martwy, to bedzie on już ładnie rozgrzany i rozciągnięty innymi ćwiczeniami na plecy. -u mnie na siłowni wisza instrukcje z roznych gazet i rady najlepszych kulturystwo..jeden z nich radzi ze najlepiej plecki zacząć od martwego ciągu a następnie to cwiczenie z przyciaganiem do brzucha na maszynie..podobno te 2 cwiczenia na poczatku po sobie dają najlepsze rezultaty
4.napisales... A gdzie ćwiczenie na jakieś dwugłowe ud? -to jakie cwiczenia na te partie są dobre?
dzieki za szczere odpowiedzi pozdro

4

a i jeszcze jedno..cwicze klatke glowa do dołu bo lewa strona wogole mi sie nie podnosi prawie!!prawa stronę mam spoko ale lewa lipa!!i dlatego ćwiczę to zeby mi sie podniosla )

5

zmiana kata nachylenia 3awki zmienia zaangazowanie miesni na p3szczy1nie gora-do3 a nie lewa-prawa :
a asymetria poinna sie sama zniwelowaa wraz ze stażem

6

ale ja nie mam chyba asymetrycznej..gore obu czesci mam podobno ale rozna mam czesc dolna!!wiec chyba powinienem robić glowa w dol zeby to zniwelować prawdaż

7

no to rob ale nie jako pierwsze ćwiczenie :

8

co sadzicie o robieniu na klatke tzw wąskich ??podobno niezle puchnie od tego klatka