1

Temat: Bic?

Mam pytanie . Buduje masę mam jak narazie 36 z lapce.
Mam pytanie czy na bicepsa 4 cwiczenia po 4 serie po 8 powtórzeń jest dobrze czy za dużo czy za mało ?? Prosze o odp

2

Odp: Bic?

16 serii jeśli rosnie to mzoesz robić ale raczej odradzam, ja po 8 dobrze wykonanych seriach w 3 cwiczeniach mam pompe na maksa i rosne 4 serie stojąc ze sztanga lamana z progresja, 2 serie ze sztangielkami mlotkow siedząc i 2 serie na modlitewniku ze sztanga

3

To zalezy z jaka partia cwiczysz...ile i jakobciazasz pozostałe partie ciala...ogolnie przyjęło sie ze 3-4 cw są dopuszczalne jeśli rozwija sie nimi wszystkie glowy<czesc> danej parti i w przypadku bicepsa poleca sie robić jedno cw izolujace.

Rozpisz resztę planu to zobaczymy.

----------------
na wzorst bicka wpływ ma inne czynnki ..nalezy pamiętać by nie obciazc zbytnio tego miesnia, moze to nie przynieść ciekawych efektow.

4

rob 4 serie po 10-10-8-6 zwiększając ciężar przy każdej serii (nie wiecej niz 4 cwiczenia)

mi to daje naprawdę dobre efekty

5

W ten dzien czyli poniedzialek robie biceps z trisepsem
-Modlitewnik 4 serie 8 pow.
-Hantelki na przemian stojąc 4 serie 8 pow
-Cwiczenie które nie wiem jak sie nazywa ale trzyma sie jakby maly gryf który jest podbiety do obiazenia gdzie likna idzie od dołu i ugina sie ramiona w tym cwiczeniu właśnie bardzo dobre czuje mięśnie nie zle sie popmuja 4 serie 8 pow.
-Uginanie ramienia na uparciu od modlitewnika z hantelkiem w rece. Raz jedna reka raz druga 4 serie 8 pow.
Po tych cwiczeniach na bica jestem tak akurat zmeczony wydaje mi sie ze jest dobrze. Po tym robie tricepsa
- Na tym samym przyrządzie co 3 cwiczenia na bica przyczepićm linę tylko ze obciazenie ciągnie sie od gory 4 serie 8 pow.
-Francuzkie wyciskanie 4 serie 8 pow.
-Wyciskanie hantelka siedząc na ławeczce zza karku 4 serie 8 pow

Prosze napisz co o tym sadzisz?? Czy jest dobrze czy trzeba coś zmienić

6

Tenney_91 czemu na trica tylko 3 cwiczeniaż Przeciez to wieksza czesc lapy niz bic

To cwiczenie, które nie wiesz jak sie nazywa to uginanie ramion na wyciągu (bic) i prostowanie (tric) lol

na tricka bym Ci poradzil:
- francuz sztangielka jednorącz siedząc
- wyciskanie sztangi wasko skos glowa w dol
- francuz na płaskiej
- wyciąg

7

Jane_ADQ dzieki, sprobuje juz nie bawem bo to mam do zrobienia w poniedzialek:-)
Fajny avatar

8

sprobuj tego:
Biceps
uginanie ramion na modlitewniku sztanga prosta 12,10,8
uginanie ramion na stojąco sztanga lamana 12,10,8
w podporze o kolano lub ściąganie linki gornego wyciągu na leżąco 12,10.8
możesz jeszcze dołożyć 2serie -mlotki
Triceps
francuskie wyciskanie lezac 2serie lekkim ciężarem po 20powtorzen i 3s-12,10,8
prostowanie ramienia z hantlem stojąc 12,10,8
prostowanie pojedynczego ramienia na wyciągu do dołu 12,10,8
pompki na poreczach lub na ławce

co do cwicxzen to 3 cwiczenia na biceps po 3 serie to jest wystarczająco jeśli są dobrze zrobionel

9

Narazie zrobie ten plan 4 cwiczenia 4 serie 8 poowtorzen zobaczę co da

10

mam pyt czytałem ze cwiczenia izolowane robi sie na końcu
a cwiczenie na modlitewniku to właśnie jest izolacja
wiec???????????? czego na poczatku???????????

11

hmm to jest zasada wstepnego zmeczenia mięśnia ale mysle ze tu hest to przypadek sam bym proponował izolowane cwiczenia jako 2i 4

12

chciałbym sie zapytać o jeszcze jedna rzecz
obliczyłem ze w moim treningu wykonuje 128 powtórzeń na bica i 128 na trica. dziś to robiłem i czuje sie dobrze po tym treinigu ręce są zmeczone ale ogulnie ok. Czy to dobra ilość powtorzen?? prosze o odp

13

a jeśli by miec juz wymiar jaki by sie chciało miec w lapce tylko teraz by ja wyrzeźbić lepiej co jak proponujecie??

14

Najpierw musisz nabrać massy a potem rzeźbić

15

a jeśli by miec juz wymiar jaki by sie chciało miec w lapce tylko teraz by ja wyrzeźbić lepiej co jak proponujecie??

jeśli ktoś juz ma wymiar w lapce jaki mu odpowiada to znaczy masę ma to co na bica zeby porządnie go zaznaczyć