Witam, jestem poczatkujacym i nie zabardzo wiem co to jest te 6W jakbys ktoś mógł mi wytłumaczyć to byłbym wdzięczny
Masz tutaj opis:
Aerobiczna szostka Weidera. Jest to zestaw cwiczen na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegajacej w ich obrebie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich miesni brzucha.
Cwiczenia szostki wykonuje sie jedno po drugim bez zadnych przerw na rozluźnienie miesni szostka składa sie z sześciu cwiczen nastepujacych po sobie. najważniejszym elementem każdego powtorzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napiecia miesni na 2-3 sek. Cwiczenia szostki wykonuje sie na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez zadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (pićty, szósty tydzien) należy zwrócić szczegolna uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrozenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtorzen, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napiecia maksymalnego.
Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu cwiczen jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia sie w miarę upływu dni realizacji całego programu.
I tak :
1 dzien - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym cwiczeniu
2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym cwiczeniu
4,5,6 - dzien - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym cwiczeniu
7,8,9,1 - dzien - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym cwiczeniu
11,12,13,14 - dzien - 3 serie po 1 powtórzeń w każdym cwiczeniu
15,16,17,18 - dzien -3 serie po 12 powtórzeń w każdym cwiczeniu
19,20,21,22 -dzien 3 serie po 14 powtórzeń w każdym cwiczeniu
23,24,25,26 - dzien 3 serie po 16 powtórzeń w każdym cwiczeniu
27,28,29,3 - dzien 3 serie po 18 powtórzeń w każdym cwiczeniu
31,32,33,34 - dzien 3 serie po 2 powtórzeń w każdym cwiczeniu
35,36,37,38 - dzien 3 serie po 22 powtórzeń w każdym cwiczeniu