Temat: prosze o korekte bledow ew wskazowki w moim pierwszym trenin
Witam. mam 18 lat (180cm ok 75kg) od 4miesiecy ćwiczyłem sobie rekreacyjnie na silowni, przychodizlem od czsu do czasu, trenowałem bez konkretnego, rozpisanego treningu. Kulturystyka bardzo mi sie spodowala i dlatego postanowiłem sie za nią zabrać od strony bardziej profesjonalnej, chodzilem, pytalem, pytałem i chodizlem...czego wynikiem jest to:
1 dzien treningu:
Klatka:
-lawka plaska 4 serie...1seria 12 powtorzen, 2 12, 3 10, 4 /1 || co serie cięższy ciężar
- skos sztanga serie tak jak wyzej
- rozpietki na ławce poziomej 4 serie po 12
Biceps:
-modlitewnik 4 serie po 12
-siedzac, chwyt młotkowy ze skrętem 4po 12
-wyciag dolny 4 po 1 (duze ciezary)
Brzuch
2. dzien
Plecy + Triceps
3. dzien
Przerwa, ewentualnie basen
4. dzien
Barki + Nogi
Trening ma sie odbywać na zasadzie 2 dni treningu 1 dzien przerwy
jeżeli chodzi o suplementy które nabyłem to jest:
- Kreatyna (Creapure) OLIMP
- Whey Gainer NUTREND
- poradzono mi jeszcze dokup aminokwasow, ale jeszcze sie zastanawiam nad tym zakupem.
- i sie zastnawiam nad kupnem samego bialka..poniewaz ten gainer prawie nie ma wogule bialka
POwiedzcie mi jak mam sie odrzywiac, co jeść przy mojej odrzywce ktora ma ok 70g węglowodanów i jedynie 12g bialka na 100g...
Odrzywke pije z mlekiem:
zaraz po obudzeniu sie, po treningu, przed snem 30g na 250ml mleka
Natomiast kreatynę rozcieńczam z sokiem winogronowym i pije ja:
rano (miedzy odrzywka a kreatyna 1h roznicy), pol godziny przed treningiem, odrazu po treningu
Czy takie zażywanie ma sens??
Przy okazji zapytam jeszczeo brzuch, poniwaz moim takim skrytym marzeniem jest miec ladny, widoczny brzuch. poradźcie mi jakiś odpowiedni trening na ta partie miesni i czy mój gainer nie popsuje mi moich planow??
prosił bym was o skorygowanie mojego treningu, o ewentualne zastrzezenia i porady, z gory dziekuje.
Pozdrawiam