Temat: trening brzucha a klatka piersiowa..

czy prawda jest ze w dni w które trenujemy klatke nie powinnismi trenować brzucha bo te dwie partie kolidują ze sobą i niekorzystnie wpływa to na efekty treningu klaty ?

2

Odp: trening brzucha a klatka piersiowa..

nigdy o tym nie slyszalem.
Robie 6W codziennie( w dni z klata tez) i nie jest zle.

3

ja tez pierwsze slysze, moze niech sie wypowie ktoś bardziej kompetentny od nas

no niech sie ktoś wypowie bo ja zawsze robie klatę z brzuchem

5

mozna robić klatę z brzuchem nigdy nie słyszałem zeby nie mozna było

6

ja zawsze tak robie (to juz dwa lata bedzie) i jak widać zyje jeszcze:D
A tak powaznie to moze niepowinno sie robić brzucha przed klata,ale na końcu treningu to niewidze przeszkod.Miesnie brzucha bardzo mocno są zaangażowane podczas treningu plecow(wioslowanie,MC) i nog(przysiady) wiec predzej do tych partii niepasuja.Chodz z drugiej strony plecki i brzuch to mięśnie atagonistyczne,wiec wiadomo co to oznacza

7

no i o to mi chodzilo, bo dletego zadalem to pytanie bo wydawało mi sie to nielogiczne, teraz widze ze wszyscy tak uwzaja, wiec jestem spokojny, dzieki...

8

Ja rowniecz pierwsze slysze, jednak ćwicząc np klatke mięśnie brzucha również sie rozwijaja, to tlumaczy fakt dlaczego niektórzy niećwiczący partii brzucha maja ja nawet nawet.
A ze chce byc wiarygodny to takie info znalazłem tutaj http://student.pb.bielsko.pl/~mkupczak/brzuch.htm http://student.pb.bielsko.pl/~mkupczak/brzuch.htm

9

tjw.
jedno na drugie nie ma wpływu

10

Mam znajomego trenera personalnego, któremu ufam. Spytałam i też potwierdził, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Bez problemu możemy wykonywać taki trening, na jaki mamy ochotę, jaki nam wypada itp. Pewnie to jakiś mit albo komuś się fakty przestawiły i dlatego doszła do Ciebie taka informacja. Ćwiczę od jakiegoś czasu i nie wpadło mi to do ucha, a mój znajomy zna się na swoim fachu. To jego wykształcenia, a przede wszystkim hobby. Sam mi układa treningi, dobrał spalacz tłuszczu Trizer i motywuje mnie do ćwiczeń.

11

Fajnie, że masz kogoś, kto Ci doradził. Ale akurat o Trizerze pisze teraz dużo portali i znajduje sie on w czołówce rankingów na najlepsze spalacze. Myślę, że oba ćwiczenia nie mają na siebie wpływu. Oczywiście, jeśli odczuwasz jakiś dyskomfort to możesz inaczej ustalić sobie treningi, ale prawdopodobnie nie będzie żadnego problemu podczas łączenia tych ćwiczeń w jednym treningu danego dnia.