Temat: jakie odzywki albo sterydy...
witam!
Jakie odzywki albo sterydy bym mogl, brac w wieku 13 lat??
kreatynę chce wziasc!
czy mogę te:
glutamina
Tauryna
pomóżcie mi prosze z gory dziex
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum → Odżywki i suplementy → jakie odzywki albo sterydy...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam!
kreatynę chce wziasc!
czy mogę te:
glutamina
Tauryna
pomóżcie mi prosze z gory dziex
Stary powinbienes dostać bana!!
ćwicz do 15 roku zycia i wtedy wróć do dzialu suplementy ukończysz 21 rok zycia zapraszamy do dzialu doping!
:-D:-D:-D:-D:-Dh:-D:-D
A teraz przepraszam za to.
Ba jeżeli chodzi o odzywki to nie tylko 15 lat a nawet 16-17 i do tego staż przynajmniej 9 miesiecy!
Sterydy to pomysl po 20... wogole to zacznij trenować regularnie. Ja ćwiczę 3lata juz z czego na siłowni zacząłem ćwiczyć hmmm od wrzesnia i widze ze odzywki mogą spokojnie poczekac! Mam 16 lat metabolizm idealny wrecz (duzo jem rosne, mało wegli ładnie spalam), sumienny trening, przecietna dieta i ciało słucha sie mnie jak nalezy. To ze najesz sie kreta a będziesz siedzieć na dupie to nic Ci to nie da.
Najpierw ułóż diete. To jest nie wiem nawet czy nie ważniejsze od samego trenignu. Potem poproś kogoś o rozpisanie treningu dla 13latka. zauważ ze w Twoim wieku nawet nie powinieneś robić normalnego treningu. Twoje ciało teraz przechodzi dramatyczne zmiany! Hormony maja niezla chulanke!
O supłach pomysl za 3 lata.
O sterydach... zapomnij.
LUDZIE CO SIE TU DIZEJE NA TYM SWIECIE 13LATEK MYSLI O STERYDACH A PEWNO NAWET NIE WIE CO TO JEST np. MASZYNA SMITH-a, SUWNICA, ROZPIETKI. ZAPEWNE TEZ NIE WIE CZY NP. SOJOVIT TO STERYDY CZY ODZYWKI.
CHLOPCZE!!! posłuchaj RADY SPRGANIONEOG RZEZBY. jesteś ZA młody NA TRENING A O ODZYWKACH ZAPOMNIJ NA jakieś najbliższe 5 LAT, O STERYDACH ZAPOMNIEJ PRZEZ najbliższe 1 LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
... zapewne swoj rozum posiadasz chcesz to biez, nikt z nas nie wpłynie na twoje zdanie my powiemy swoje a byc moze, ze ty i tak zapodasz odzywki/sterydy.
Nasze zdanie juz znasz, teraz decyja należy do ciebie ??
wiem co robie.
ćwiczę juz ponad rok i znam sie na nie których rzeczach i niech mi tu nikt niemowi, ze niewiem co to są rozpietki.
chciałbym wziasc kreatynę ale dopiero za pol roku.
ćwiczę z glowa i nie forsuje sie z dużymi ciezarami.
ej ghaeettanL rozbrojiles teraz z 90% osób na tym forum , ale to twoja droga i twoje zycie...
no comment
skoro nie forsujesz sie dużymi ciężarami to po grzyba ci kretaż??
koleś ty jesteś niepoważny , tyle mam do powiedzenia !!
wiem co robie.
ćwiczę juz ponad rok i znam sie na nie których rzeczach to czyli ze ćwiczysz od 12 roku zyciaż heh normalnie powinno sie zaczynać trening w wieku 14/15lat no ale cóż twoja sprawa.
jak dla mnie to to jest chyba prowokacja bo takiej głupoty jeszcze nie widziałem ..
a powiedz mi jak tam twój kregoslup? w wieku 12 lat zacząłeś trenowac? w wieku 12 lat to ja na kulturystów mówiłem osiłki albo recytowałem lokomotywę J.Tuwima.
Boze 12 latek ze sztanga... albo i z gryfem do wyciskania
A o sterydy w Twoim wieku to:
a) nie wiedziałem co to
B) domyslalem sie ze to coś zlego
c) nawet chyba takiego slowa nie znalem
Zrob sobie przeswietlenie kręgosłupa i zaopatrz sie juz na zapas w całoroczny zasob Glucosamine.
Ja w jego wieku gdu dorwałem katalog z odrzywkami brata to myślałem zo to sterydy <lol>.
idź do lekarza to ci powie, ze powinieneś poczekać z cwiczeniami do 16 roku zycia, ale jak chcesz zrojnowas se zdrowie to droga wolna (ja ci to jak najbardziej odradzam, ale jak chcesz szybciej zrojnowac se zdrowie to pomóż se koxami).
Ps. Katiaa zadal bardzo zasadne pytanie : skoro nie forsujesz sie ciężarami to poco co ci kreta ktora jest na sile i ktora poinien brac zawodnik z przynajmniej pol rocznym stażem i który ma wiecej jak 16 lat ??
taka dolna granica poniżej której nie warto a nawet nie wypada brac supli jest 15 lat a ty masz 13.
Odpowiedz nam na proste pytanie: po co chcesz w tak mlodym wieku brac suple a tym bardziej sterydy.
Jeszcze bedzie czas ...
a powiedz mi jak tam twój kregoslup? w wieku 12 lat zacząłeś trenowac? w wieku 12 lat to ja na kulturystów mówiłem osiłki albo recytowałem lokomotywę J.Tuwima.
Boze 12 latek ze sztanga... albo i z gryfem do wyciskania A o sterydy w Twoim wieku to:
a) nie wiedziałem co to
B) domyslalem sie ze to coś zlego
c) nawet chyba takiego slowa nie znalem
Zrob sobie przeswietlenie kręgosłupa i zaopatrz sie juz na zapas w całoroczny zasob Glucosamine.
słuchaj ja nie zaczolem ćwiczyć odrazu sztanga. Pol roku ćwiczyłem na jednym hantlu 5 kg wiec kto tu mówi o sztandze :? A Pudzian tez zaczynał ćwiczyć w wieku 12 lat a co ja nie moge?? A Arnold chyba troche pozniej..... :!:
Ja w jego wieku gdu dorwałem katalog z odrzywkami brata to myślałem zo to sterydy <lol>.
idź do lekarza to ci powie, ze powinieneś poczekać z cwiczeniami do 16 roku zycia, ale jak chcesz zrojnowas se zdrowie to droga wolna (ja ci to jak najbardziej odradzam, ale jak chcesz szybciej zrojnowac se zdrowie to pomóż se koxami).
Ps. Katiaa zadal bardzo zasadne pytanie : skoro nie forsujesz sie ciężarami to poco co ci kreta ktora jest na sile i ktora poinien brac zawodnik z przynajmniej pol rocznym stażem i który ma wiecej jak 16 lat ??
Kreatyna jest na sile i na masę ktora by mi sie przydala.
ćwiczę sobie i wiem ze mógł bym kreatynę zażywać i nie mówmy tu ze zostanę kaleka do końca zycia. chciałbym brac napewno : kreatynę i bialko.
Na Krecie nic niepisze ze od 16 lat trzeba brac o_O Pisze od jakich wag.....
wiesz co ci lepiej pójdzie na mase? jak będziesz zarl 2 worki kaszy dziennie lub ryżu piersi z kurczaka gotowanej wątróbki albo kotlety jak masz szybka przemianę materi i przy tym kazda kretka wymięka wiesz po co są suple? jak masz zastoje sily czyli juz sila ci nie idzie tak szybko do gory masa juz nie chce tez rosnac to wtedy jako dopalacz ja mam stażu 1 miechow piękny cykl lezy mi w szafce na krecie mono i nie chce narazie brac chce jeszcze na sucho dopierniczyć
Na pudelku nie napiszą przedziału wiekowego, zeby nie odstraszyć potecjalnych klientów takich jak ty.
A jak Pudzian, czy Arni zaczynali ćwiczyć to odrazu łapali sie za odrzywki i tym bardziej koks ?? A jak ćwiczyłeś klatke jednym chantlem ?? A ta cala masa ktora zdobywasz będąc na cyklu monohydrantu kreatyny to woda ktora sprawia, ze mięśnie są wieksze, a po cyklu spada.
ej co wy chłopakowi do łba wbijacie jak chce związać cale zycie z kulturystyka i mysli o tym powaznie to 13 lat to wg mnie dobry wiek do zaczęcia cwiczen oglnorozwojowka na poczatek.
szkoda ze ja kilka lat temu o tym niepomyslalem kup sobie gainara jak chcesz na krete poczekaj jeszce z rok
ej co wy chłopakowi do łba wbijacie
Zobacz sam...
koleś jest rozbrajajacy- ćwiczy 1 hantelka, i kretke chce brac.
Stary, za ta kase, kup sobie karnet na silke, albo jeszcze jakiś sprzet, jak chcesz ćwiczyć w domu!!!! I słuchaj ludzi z tej strony, bo oni naprawdę znają sie na tym sporcie(i jak pisza ci, ze suple w twoim wieku są zle, to są zle i tyle)Pozdrawiam, i życzę wyboru mądrej decyzji
gainara moze spokojnie wziąć a wy mu wbijacie do łba ze juz se kręgosłup połamał wyluzujcie hantlem 5kg krzywdy sobie nie zrobi ogolnorozwojowke moze sobie robić pod okiem intruktora bo w tym wieku najwazniejsza bedzie technika a nie kg
OscarPol, nikt mu nie mowi, ze 5kg hantelka połamał sobie kregoslup!! Ale staramy sie wybic mu z glowki głupi pomysl brania krety ( nie wspomne o koksach, bo to juz totalna glupota) w jego wieku!!! Bo na 100% sila i masa mogą isc naturalnie jeszcze dluuuugo!! Lepiej niech kupi sobie jeszcze jedna hantelke i drazek- i zobaczy, ze jeszcze mozna rosnac naturalnie.
Aha, i zamiast bialka itp.
moze lepiej niech zacznie patrzeć dokładniej na to co je.
niech zapisze sie na silownie z instruktorem to po 1 bo jak bedzie mail sztangę w domu to naprawdę moze sie połamać
po 2 widziałeś kiedykolweik jakiegoś 13latka który diety przestrzegaż ja nie %)
jedz wiecej mięsa serow ryżu kasz a jak masz hajs kup gainera zeby miec bilans kaloryczny na+ gainer przeciez nic takiego w sobie nie zawiera zeby byly jakieś przeciwwskazania no moze dużo kalroii
ułóż sobie dobra dietę i kup zestaw witamin a kreta nie dla ciebie a po za tym pisze na dole na opakowanieu na krecie pisze produkt przeznaczony dla osób doroslych aktywnych fizycznie itd
na vitalmaxie jest napisane od 15 roku zycia
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum → Odżywki i suplementy → jakie odzywki albo sterydy...
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc