Temat: platki kikurydziane
maja takie samo zastwosowanie jak platki owsiane ? mozna je jeść ? (dieta) i używać jako weglowodanoew ? czy moze są zbędne tak jak biale pieczywo ? są lepsze w smaku wiec pytam , bo moze są poprostu dupne
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
maja takie samo zastwosowanie jak platki owsiane ? mozna je jeść ? (dieta) i używać jako weglowodanoew ? czy moze są zbędne tak jak biale pieczywo ? są lepsze w smaku wiec pytam , bo moze są poprostu dupne
MIeszam je razem z platkami owsianym
kkk , thx jeszce ktoś jakieś pomysły ? chodzi mi oto czy ten rodzaj platwkow nadaje sie czy nienadaje do diety
Dobry temat , ja sram juz powoli tymi owsianymi :? od kilku miechow je wsowam , w smaku są ochydne , gdyby nie owoce to bym zygał po nich , jedyna alternatywa to kukurydziane , do tego jakiś owoc i jest GIT .
wchodzą w znacząco w skald większości musli, a musli jest w diecie bardzo doradzane (poza redukcyjna), ale same platki kukurydziane raczej nie są tak wartosciowe...
platki kukurydziane przeciętnie w 100g maja:
b - 8,5g
w - 81,7g
t - 2g
kiedy platki owsiane w 100g maja:
b - 11,9g
w - 69,3g
t - 7,2g
owsiane w domu mam, ale jem glownie wtedy kiedy brakuje mi kukurydzianych lub czasem mieszam
smakowo kukurydziane wypadają lepiej od owsianych (zarowno bezpośrednio po zalaniu mlekiem, jak i po dłuższym pobycie w mleku )
kukurydziane sie gorzej wchłaniają bo to jak sama nazwa wskazuje to skrobia kukurydziana, ale na sniadanie mogą byc, ja zmieniłeś bo tez srałem owsianymi
a ja dzisja jadlem platki ryżowe dobre w smaku dużo węglowodanów maja rano zjadłem 200g platkow i pol litra mleka ;D
Ja polecam platki sojowe.
Panowie.
Podstawa w diecie, to znajomość indeksu glikemicznego (IG), w którym platki kukurydziane zajmują jedna z wyższych pozycji.
W stosunku do glukozy, ktora IG ma 100, platki kukurydz.
maja 85.
To tak, jakbysmy rypali prawie sama glukoze.
Wniosek, platki kuku.
ułatwiają tycie.
odsyłam do definicji IG.
czyli pooprostu są dupne ?
I tak, i nie... odsyłam do def.
IG, bo nie chce mi sie tłumaczyć
No, raca tycie ułatwiają tak samo jak ziemniaki, ale na sniadanie nikomu nie zaszkodzi, sprawdzę IG, kurde jak maja taki indeks to kto to wogule nazwał kukurydziane :motylanoga:
dla zainteresowanych
Widziałam, że niektórzy jedzą płatki kukurydziane z dodatkiem cukru. Ja natomiast w ogóle nie jem teraz kukurydzianych. Dużo zdrowsze i według mnie smaczniejsze są owsiane. Do tego mleko z najmniejszą zawartością tłuszczu oraz ewentualnie jakiś owoc wkrojony. Starcza mi to bez problemu do drugiego śniadania i nie odczuwam głodu. W ogóle, od kiedy stosuję spalacz tłuszczu www.trizer.pl to mam mniejszy apetyt. Jest to jedna z zalet tego produktu. Na słodycze też nie mam ochoty. Słodkości dostarczam do swojego organizmu teraz wyłącznie w postaci owoców.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc