Temat: diety niskoweglowodanowe
Chlopaki, spece od diety moze popracujemy nad dietami na masę low-carb.
Podobno mozna robić na nich dobra masę i jednocześnie spalać tluszcz (chetnie posłużę jako krolik doświadczalny )Druga sprawa jest to, abyscie mi pomogli powiedzieć jak maja sie stezenia insuliny ludzkiej ( niesyntetycznej ) po spozyciu glukozy i ile trwa okres poltrwania.
Potrzebne mi to do tego aby stworzyć polaczenie diety węglowodanowej z niskoweglowodanowa - znajdowały by sie tam dwa rodzaje posilkow ( w okresie katabolizmu - wegle + bialko + TLUSZCZU; w inne pory bialko + tluszcze ) umożliwi to odpowiedni bilans diety ( organizmowi niczego nie bedzie brakować ), robienie masy i jednoczesnej utraty tluszczu - oczywiście takie są tylko moje zalozenia ale jak napisze to przetestuje i zdam dokladna relacje ( Zalozenia beda jednak dobre tylko wtedy gdy insulina po spozyciu 50g glukozy zniknie z osocza w ciągu 15 minut ) Moze da sie to jakoś sprawdzic? A moze insulina uwalniana jest przez organizm do krwi w takiej ilosci, zeby szybko przetransportować makroelementy i wydalana jest przez watrobe i nerki ale tutaj tworzą sie schody przez Indeks Glikemiczny