Temat: Plan do sprawdzenia,poprawy i oceny inny niz wszystkie
Czesc.
Na poczatek maly wstep.
Mam 16 lat ćwiczę na siłowni juz jakiś czas wczesniej było to sporadycznie nie zbyt systematycznie.
Teraz od ok 4 miesięcy wszystko jest jak nalezy.
Jestem chudy wzrost 167 waga 55-56kg, naleze do ektomorfikow.
kulturystykę traktuje jako rodzaj rozrywki i chce wypracować sobie wysportowana sylwetkę a nie jak moje bliskie otoczenie posturę bezkarkowca.
Nie korzystam z odzywek, diety konkretnej tez nie stosuje ale wiem co powinno sie jeść i staram sie to jak najlepiej wypelniac(podstawy odzywiania nie są mi obce). stosowałem do tej pory plany treningowe z internetu tu z pomocą przyszly wiadome stronki.
Jednak widze ze mam słabo rozwiniete przedramiona, nogi, barki, grzbiet, brzuch.
Jako mlody, poczatkujacy i głupi kiedyś stawiałem na rozwój klaty, bica, trica jednak pociesza mnie fakt ze nie ja jeden popełniłem taki błąd i teraz jestem madrzejszy.
postanowiłem i ułożyłem własny plan treningowy.
zajęło mi to troche czasu.
korzystałem z atlasu cwiczen ze strony kulturystyka.pl starałem sie aby w miarę mozliwosci sprzętowych zaangażować kazda grupę miesniowa.
Jednak czy to mi wyszlo nie wiem.
Wstawiam tutaj mój plan i prosze o to aby osoby które naprawdę znają sie na tym poprawiły go.
Ja włożyłem w niego dużo pracy i nie chce aby poszła ona na marne mysle ze jeżeli ktoś go sprawdzi i poprawi to moze byc on naprawdę wielka pomocą nie tylko dla mnie.
zaznaczę ze z doswiadczenia wiem ze dla większości cwiczen w moim wypadku najlepiej wykonywać 1 powtorzen(poprostu z obserwacji wynika ze przynosi mi ono dobre rezultaty) BARDZO PROSZE O POMOC.
Poniedzialek: Grzbiet: wiosłowanie sztanga lamana podchwytem 4/1 wiosłowanie hantelka w podporze o ławeczkę z suplinacja 4/1 Martwy ciąg 3/1 ściąganie DRAZKA wyciągu GORNEGO W SIADZIE SZEROKIM UCHWYTEM za głowę 3/1 Triceps: WYCISKANIE "FRANCUSKIE"SZTANGI W SIADZIE sztanga 4/1 WYCISKANIE "FRANCUSKIE" SZTANGI W LEZENIU z glowa lekko w dol 4/1 POMPKI W PODPORZE TYLEM 3/1 Wtorek: Klata WYCISKANIE SZTANGI W LEZENIU NA ławce SKOSNEJ-GLOWA W GORE 4/1 wyciskanie sztangi w lezeniu na ławce prostej 4/1 PRZENOSZENIE SZTANGIELKI W LEZENIU Wzdluz LAWKI POZIOMEJ 4/1 ROZPIETKI W SIADZIE NA MASZYNIE 4/1 Biceps UGINANIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKA W SIADZIE-W PODPORZE O KOLANO 4/1 UGINANIE RAMION ZE SZTANGA NA "MODLITEWNIKU" 3/1 UGINANIE RAMION ZE SZTANGA stojąc PODCHWYTEM 4/1 Czwartek: Uda PROSTOWNIE nóg W SIADZIE 4/1 UGINANIE nóg W LEZENIU 4/1 PRZYSIADY ZE SZTANGA NA BARKACH 4/1 łydki wspięcia NA PALCE W STANIU 4/15 wspięcia na palce w siedzie 4/15 Przedramiona UGINANIE nadgarstków PODCHWYTEM W SIADZIE 4/2 UGINANIE nadgarstków Nachwytem W SIADZIE 4/2 Piatek: Barki: Wyciskanie sztangi sprzed głowy 4/1 Unoszenie ramion w przód ze sztanga 4/1 coś na tylne aktony(niewiem co dac) podciąganie sztangi wzdluz tułowia 4/1 Brzuch skłony W LEZENIU płasko 4/1 i tutaj kompletnie niewiem P.S wymienię jeszcze sprzęt którym dysponuje: Atlas(wyciag gorny i dolny, rozpietki, maszyna na nogi, modlitewnik) - taki standardowy Laweczka - typowy makromesz z rozpietkami i maszyna na nogi gryfy proste lamany i jeden do hantelki(zaznaczam ze nie mam kompletu) ekspander nio i wiadomo obciazenie.