Temat: Jak pobudzic bicepsa do rozwoju ?
Wszystko było ok na poczatku ale teraz mam dlugi zastoj doradYcie mi cos!!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wszystko było ok na poczatku ale teraz mam dlugi zastoj doradYcie mi cos!!!
heh a ile ćwiczysz ???? ... zmień plan treningowy jeżeli jeszcze nie zmienia3eo ...
p.s. napisz jakim planem robileo dotychczas
Moze problem tkwi w tym że wykonujesz wci1? te same ćwiczeniaż
dokładnie ....sprobuj progresi lub super serii jak również możesz zrobić najpierw cwiczenie na masę potem na definicje a nakoncu dopompuj moze to ruszy..mnie pomoglo........
zamien ćwiczenia dodaj jakieś lub zrob sobie tydzień przerwy to pomoże
zmiana treningu, przerwa treningu, zakup suplementu, zmiana diety!!!
najważniejsze są te dwa pierwsze zacznij od tego
Z suplementów korzystam od dawna. Lecz nie miałem ?adnej przerwy i rzeczywiście długo już nie zmnienia3em zestawu ćwiczen. I może ostatnio zbyt często trenuje na bicepsa. Bo co drugi dzien.
3-4 x 8 hantle
3-4 x 8 gryf 3amany
3-4 x 8 na modlitewniku (gryf 3amany)
od 3 do 4 serii w zale?nooci od dniasize 1Wyslany Pon Sie 30, 2004 10:14 am:Moze sie przetrenowuje daje za mało czasu na regeneracje jeśli tak to czy ktoś mogł by mi napisać jakiś dobry plan. Bo najlepiej wchodzą mi barki motyl i ostatnio klatka a 3apa stoi.
biceps co drugi dzien ? katastrofa
myśle że raz w tygodniu starczy można nawet dwa razy ale tylko pewien okres czasu dla zmiany i z ro?n1 intensywnooci1.
proponuje
I tydzień
uginanie z sztangielkami 3x12
uginanie na modlitewniku 3x12
uginanie na wyciągu 3x12
II tydzień
uginanie z sztangą 3x6-8
uginanie z sztangielkami 3x6-8
uginanie na modlitewniku 3x6-8
tak na zmianę przez 6 tygodni przy czym gdy robisz 12 powt. ciężar taki abyo mogł zrobią jeszcze 1-2 powt. których już nie robisz gdy robisz 6-8 powt. ciężar na maksa nie zapominając jednak o prawidłowym wykonywaniu powt.
jeżeli robileo co drugi dzien to zrob sobie tydzień przerwy żeby biceps odpocz13 (tak jak to pisali wcześniej inni) i dopiero potem we? sie za trening który podał Ci moonaa
aha jeśli robisz 2x na tydzień to na każdej sesii wystarczy tylko 6 serii na biceps czyli 2 cwiczenia a jak raz w tyg...to roco ci napisał ciekawy planik...moze również dołożyć zamiennie *uginanie ramion ze sztnga lamana nachwytem tez dobre cwiczenie choć zapomniane.......
a jakie proponujecie superserie 31czone typowo na sam biceps ?
narazie robiłem takie kombinacje (nie mam modlitewnika:/), jak je oceniacie, które są najlepsze?
1. uginanie ze sztanga 3amana + m3otki
2. uginanie ze sztanga 3amana + przemienne ze sztangielkami stojąc
3. uginanie ze sztanga 3amana + unoszenie przedramion z 3okciem opartym o udo
4. uginanie ze sztangą 3amana (waski uchwyt) + przemienne ze sztangieli na ławce skośnej
uginanie ramion ze sztnga lamana nachwytem tez dobre cwiczenie choć zapomniane.......
tylko ze to nie jest cwiczenie na biceps tylko na zginacz
Dzieki wam bardzo za rady. Z tego co piszecie to była moja wina bo myola3em ,że biceps ma krotki okres regeneracji i można ćwiczyć go cześćiej.
Ale teraz robie tydzień przerwy i zaczynam od pierwszego treningu raz w tygodniu. Mam nadzieje ,że znowu rusze. Wielkie dzieki.
radoneon-Her
tylko ze to nie jest cwiczenie na biceps tylko na zginacz
to jest również na biceps, bardzo wazna jest faza negatywna powolnu ruch i dokładny wchodzi a przedramię i na biceps.....dle mnie bardzo dobre na sam koniec jako pompa
no na biceps tez oczywiście ale w mniejszym stopniu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc