Temat: POMPKI
mam pytanie..
czy ktoś z was zna metode na zwiekszenie ilosci pompek ...
jakiś trening aby robić 1 albo 15 pompek .... zamiast 4 albo 50...
słyszałem ze są jakieś rodzaje cwiczen.... moze ktoś z was zna jakies.. treningi tego typu ???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam pytanie..
czy ktoś z was zna metode na zwiekszenie ilosci pompek ...
jakiś trening aby robić 1 albo 15 pompek .... zamiast 4 albo 50...
słyszałem ze są jakieś rodzaje cwiczen.... moze ktoś z was zna jakies.. treningi tego typu ???
wez sobie kogoś na plecy i wtedy rob pompki
poprostu rub pompki kiedy możesz ile możesz kilka seri na max liczbę powturzen a z czasem zrobisz wiecej ja tak skoczyłem z 80na 13 w tydzień
napakuj wszystkeigo co ciężkie do plecaka zeby to dużo ważyło załóż na plecy i rob pompki..
pozatym możesz tez robić pompki na taboretach, to daje wieksza efektywnosc, a jka poznije robisz pompki na podłodze to idze o wiele lzej..
możesz jeszcze zastosować technikę serii, sam tak robiłem i to naprawdę pomaga..
wiec tak: robisz 1 pompek w 1 minut 1 razy po 1 pompek(w każdej minucie robisz 1 pompek i odpoczywasz). kiedy to przestaje sprawiec ci problemy robisz 12 pompek czyli 1 razy po 12 pompek w 1 minut... i tak z czasem zwiększasz to do 14 pompek w 1 minut, 160, 180, 2 itd itd... jeżeli naprawdę sie przyłożysz to w niedługim czaise zobaczysz duze postepy..
Ja pompki robie rano i wieczorem.. no i w ramach rozgrzewki przed treningiem...
Z tego co wim to poprostu rob codzienie po maxa a efekty sam zobaczysz.
dokldnie cziezarki do plecaka i cheja jak nie maz ciężarków to butelki z woda lub coś podobnego
Najlepiej pob na serje 5 pompek i tak prze tydzien, potem staraj sie karzdego tegodnia dokładać do serii 10, 2 popmek i bedzie ci to lepiej szlo, bynajmniej ja tak dochodziłem do formy
dokldnie cziezarki do plecaka i cheja jak nie maz ciężarków to butelki z woda lub coś podobnego
robiłem tak, wkładałem do plecaka 2 x 1 kg i robiłem pompki z nogani w gorze.Czekalem tylko az sie plecak rozwali i wkoncu po chyba miesiącu sie rozwalił :badgrin:
no i ?
no i ?
No i to jets ogulnie fajny pomysl ale trzeba sobie to dobrze rozplaowac.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc