Temat: ile lat potrzeba na przyjmowanie bialka
mam do was pytanie na innym poscie przeczytałem ze radzicie 14 latkowi kupić bialko ostrowi za 43 1kg czy chcąc przybyc na wadze i stosując dietę mogę kupić bialko ??? czy nie powinienem chodzi o lat 14
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum → Odżywki i suplementy → ile lat potrzeba na przyjmowanie bialka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam do was pytanie na innym poscie przeczytałem ze radzicie 14 latkowi kupić bialko ostrowi za 43 1kg czy chcąc przybyc na wadze i stosując dietę mogę kupić bialko ??? czy nie powinienem chodzi o lat 14
bialko? no jasne . bialko jest bialkiem nie gryzie:D + dieta i będziesz wielki :
albo jakiś gainer, poczekaj na inne komentarze odnośnie gainera.
zeby zacząć coś brac musisz miec jakiś staż na siłce np pol roku bo napoczatku cwiczen masa i saila niezle ida na czysto a potem gdy juz idze wolniej to uzupełniasz dietę bialkiem lub gainerem ewentualnie serwatka za suple takie jak kretka niepowinnes sie brac przed 16 pozdrawiam życzę przyrostów
a moze byscie doradzili jakiegoś gainerka lub bialko wyprobowane iu korzystnie cenowo to zacznę zbierać byłbym wdzięczny
gainer - gain bolic z olipmu - ok 22 zl za 1 kg
bialko - ostrowia WPC8 - ok 4 zl za 1 kg
ogólnie w twoim wieku wystarczy sama dieta.
Na odzywki przyjdzie jeszcze czas.
W twoim wieku akurat zaczyna sie intensywne dojrzewanie, wiec masz dużo testosteronu.
Tak w ogole to uważaj z cwiczeniami.
W wieku 14 lat lepiej ćwiczyć sobie obwodowo, grac w pilke, chodzić na basen,bo jeśli przesadzisz z silownia beda cie bolec stawy i nie moze ci sie zachamowac wzrost.
dzienki za rade nie no z cwiczeniami uważam a na odzywki dopiero bede zbierał jeszcze przyjdzie na nie czas
faktycznie jak na twój wiek to bialko bedzie zbedne, z dobrej diety spokojnie wyciągniesz tyle bialka ile potrzeba.
gainer - gain bolic z olipmu - ok 22 zl za 1 kg
zes mu polecił 13g bialka/1 pochodzenia roślinnego
smak vaniliowy jets taki ze sie przełknąć tego nie da za dużo tej vanili wjebali. kup se gain fasta albo z weidera mega massa
ma 15 g bialka na 1 gram produktu - kompleks bialkowy GAIN BOLIC 6 (kazeina micelarna, koncentrat bialek serwatkowych, ultrafiltrowane bialko jaja) nie wiem gdzie tu widzisz bialko roślinne - chyba ze masz inne sprawdzone badania potwierdzajace ze jest inaczej.
każdemu smakuje co innego, tobie nie musi - mnie smakuje. Krytykujesz kolejny raz suple które polecam a nie masz zadnej podstawy do tego - jeżeli masz wyniki niezależnych badan ze te suplementy nie działaj to prosze o przedstawienie - rownie dobrze mogę powiedzieć ze to co ty polecasz to mega syf z bialkiem roslinnym. Ja każdy suplement musze konsultować z lekarzem - mysle ze jego fachowa opinia jest wiecej warta niz twoje wyssane z palca wiadomosci.
ostrowia 4 zl za kilo ??? na stronie stoi 3 zl .. chyba ze doliczasz koszta przesyłki
bialko jez od urodzenia (mleko matki) wiec Ci nie zaszkodzi, jedynie jego nadmiar moze zaszkodzic, możesz smialo brac 2g na kg masy ciala.
nie przesadzaj.
w Twoim wieku lepiej dużo jeść jeść i jeszcze raz jeść to wystarczy Ci na 2 lata, a kasę sobie odkładaj na konto bankowe, albo do skarbonki i jak będziesz mial 16-17lat to Ci doradzimy fajny zestawik supli
wielkie dzienki za rade od dziś odkładam kasiorke 8) jem 5-6 posilkow dziennie glownie składają sie z bialek wiec narazie nie bede nic kupował z supli ale pytałem zeby sie zorientować no i abyscie doradzili sprawdzone przez siebie
pamiętaj o weglowodanach, bo bez nich nie zbudujesz masy!!
najlepiej zakup sobie Carbo
a są jakieś sklepy internetowe z tanimi supłami których zakup sie oplaca ??? jak znacie takie to podajcie !!
ISSN bo polecasz tylko suple z olimpu i to z tej nizutkiej poleczki ; gain bolic hah jadlem to i juz tego nie dotknę na kazeinę w tym gainerze to nie licz kup se coś co będziesz pil dla smaku a nie z zatkanym nosem
polecam to co sam sprawdziłem , na mnie podziałało i mnie smakuje. Ja w zasadzie gain boilica używam jako carbo (olimp nie robi carbo w smaku czekoladowym) Mnie nie smakują inne odzywki (a sprawdziłem naprade wiele firm) widocznie mam taki ch...y smak albo co ale olimp smakuje mi w sam raz. Druga kwestia to to ze robią suplementy w kapsułkach (nie mogę ze wzgledow zdrowotnych łykać suplementów w tabletkach) Trzecia kwestia to cena (wg mnie nie wygorowana za ich produkty - oprócz kapsułek ale juz napisałem wyzej ze niestety wyjscia nie mam za duzego) Nie krytykuje gustów innych - każdy ma inny smak i inny organizm. Z dobrych gainerow które używałem smakował mi weider ale jest drogi. gainera używam jako carbo i pod takim katem je kupuje a bialko mam osobno (nawet kilka rodzajow) i robie sobie takie polaczenia jakie w danej chwili są mi potrzebne - mysle ze jest to najlepsze rozwiazanie - przynajmniej dla mnie. jeżeli uzyje produktu innej firmy i bedzie dobry to tez bede go polecal. Zdecydowanie mogę tylko skrytykować Megabolowskie odzywki - jedyne dobre produkty to Egg Amino (nie mogę brac bo tabletki) i DM (biore czasami po chorobach jak mi sie jeść nie chce za bardzo - dobrze pobudza apetyt) - reszta to totalny gniot - smaki ze lepiej nie pisać bo odrazu mnie na wymioty bierze. Treca mas xxl - mialem jakieś dziwne sensacje żołądkowe po tym gainerze - byc moze był przeterminowany albo co ale teraz na sama mysl mi sie odechciewa - ale smak był całkiem niezły z tego co pamiętam (czekolada).
Dla mnie i tak najwazniejsza jest dieta - reszta to uzupelniacz.
jeżeli znasz jakieś tańsze firmy oferujące suplementy w kapsułkach (aminokwasy, tribulus, żmą kreatyna itp..) a tańsze i lepsze to chętnie sprobuje - jak sie da taniej a lepiej to czemu nie
dlatego ja kupuje tablety taniej wychodzi jak to majma pisał capsulkowniae jest drogie.
z gainerow dobry w smaku pamiętam z ebyl big boss z m double you
no zebym tylko mógł tabletki to zero problema - tańsze są a dzialanie to samo przeciez.
Co do smaków to ja zazwyczaj pamiętam najgorsze - najgorszy według mnie to był Megabol - smakował jak maka z olejem - normalnie 2 kg wyjebałem do kibla - syfioza na maxa (kolega mnie namowil) później sie skusiłem na egg pro - waniliowy - to samo.
Smaki tych odzywek wołają o pomstę do nieba - chyba ci co je produkują ich wogole nie probuja.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum → Odżywki i suplementy → ile lat potrzeba na przyjmowanie bialka
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc