1

Temat: Podtrzymanie masy

Niedługo skończy mi sie karnet na siłowni i przez jakiś czas, aż nie uzbieram na następny karnet nie bede miał jak ćwiczyć. Mam w domu spre?yne i dwie hantelki. Czy wystarczy mi to przynajmniej do podtrzymania masy i siły? mogę jeszcze robią pompki. Jak tak to powiedzcie ile razy w tygodniu jakie mięśnie ćwiczyć i po ile seri. Chodzi mi o to żeby nie stracia tego co zrobiłem do tej pory. Czy jest to możliwe przy takim sprzecież

16 lat, 173 cm, 66 kg, ćwiczę 6 miesięcy biceps - 34, wysick 75 kg

2

Odp: Podtrzymanie masy

napisz jakie masz mozliwości z tymi hanklami - ile możesz na nie założyć ciężaru

sko3uj sobie chociaż jakiś dr1żek do podciągania sie

jak robisz pomki to stosuj rozne szerokooci rozstawu r1k

możesz tesh robią takie pompki na poreczach-podpurkach (wiadomo zamiast poreczy jakieś krzes3a lub coś w tym stylu i można jechaa ) - dobre na triceps i na klate.

3

Niestety nic nie mogę założyć na hankle... mają po 5 kg, ale mogę nimi robią wiczenia na barki triceps, biceps i rozpietki, niestety nie jest to za duży cieżar, ale chyba lepiej to niż nic?

4

5 kg hanklami to za dużo nie zrobisz

nie wiem jak z twoją siła na poszczególne ćwiczenia ale te hankle po 5 kg to bedzie dla Ciebie za mało chyba nawet jak na rozpietki i francuskie jednorącz.

jedyne do czego ten ciężar może pasowaa (przy twojej mocy) to prostowanie reki do tyłu w opadzie - dobra pompka na triceps.

5

ale jak ćwiczyć? tak jak normalnie na siłowni 3-4 razy w tygodniu, jeden miesien na tydzień i gora dwa mięśnie podczas treningu? Chodzi mi o podtrzymanie, no chyba że udało by sie ciut zrobią masy na tym treningu choć w1tpie