Temat: trening do oceny c.d.n

widze ze tu sami experci wiec prosze o ocenę tego treningu

PONIEDZIALEK

klatka
-wyciskanie na płaskiej 3x6
-rospietki na skośnej 3x8
-wyciskanie hantli na skośnej w dol 3x8

bico
-uginanie ramion z lamanym gryfem 3x6
-modlitewnik 3x6
-uginanie ramion z hantlami siedząc 3x6-8

WTOREK

bary
-wyciskanie zza głowy 3x8 lun hantli
-unoszenie ramion z hantlami na bok 3x8
-unoszenie ramion z hantlami na bok w opadzie 3x8
-przyciaganie sztangi do brodu 2x12

triceps
-francuskie wyciskanie lezac na skośnej w dol 3x8-1 -sciaganie wyciągu w gol 3x6-8

łydki
-wpsiecia n ahack maszynie 3x15 i na jednej nodze z hantlem 3x15

brzuch 3x15

CZWARTEK

grzbiet

-podciaganie sztangi w opadzie 3x6-8
-martwy ciąg 3x6-8
-podciaganie hantla w opadzie 3x8

biceps
-uginanie ramion z sztanga prosta 3x6-8
-kolano 3x6-8

PIATEK

nogi
-przysiad 3x8
-zginanie nóg 3x1 -wyprosty nóg 3x8-1 triceps
-francuskie hantlem 3x8-1 -pompki na poreczach 3x8
łydki wspioecia na hack maszynie 3x15 i na jednej nodze zhantlem 3x15

brzuch i przedramię i kaptury w wolne dni lub na koniec sesji na zmianę

czekam na oceny, tylko konkretne a nie nie na temat słyszałem ze ten trening moze byc dobr na ramiona a ha jeszcze jedno czy jak na ramiona sie ciwczy ciezko to na inne czesci ciała tez trzeba brac wielkie ciężary czy lepiej zrezygnować na rzecz bica i trica ................

2

Odp: trening do oceny c.d.n

moim zdaniem jak ćwiczymy ramiona trzeba zmniejszya wysiłek....i zrezygnować conieco...

a co do planu to te przedramię bym gdzieś wsadzi3 jeszcze (moze w pi1tek)

niezły plan podwarunkiem ze ćwiczony na dużych ciężarach (zobacz mój :-) )
bo jak na orednich to by mnie zabardzo niezmeczy3.....

3

trening w pewnym stopniu podobny do tego który sam obecnie stosuje.
zmieni3bym przy klatce wyciskanie hantli zamiast głową w do3 to w gore skoro jest już 3awa p3aska nie potrzeba również skosu w do3 oraz rozpietki na samym końcu po wyciskaniach.
na biceps masz wiecej serii niż na triceps, zmieni3bym odwrotnie bądź po tyle samo.
do barkow stosowałbym na zmianę z ktorymo rodzajem rozpietke wznosy hantli do przodu.
za mało ćwiczen na plecy i brak podciągania na drążku.
zrobiłbym wiecej serii przysiadów 4-5
osobiocie czytałem że jeśli jedziesz trening z szczególnym uwzglednieniem ramion winno sie odpuocia lekko pozostałe grupy mięśniowe.

4

Pierwsze spostrzeżenia:
- przy ćwiczeniach na klatę w dużej mierze zaangażowane są tricepsy. Robi1c wiec klatę w poniedziałek... a we wtorek trica... uważam, że nie dajesz mu czasu na odpoczynek. Tym bardziej, że w planie masz 2 x w tygodni trica... wiec jak on sie zregeneruje?
- biceps - to przecież ma3y miesien (1/3 reki) 7 serii zdecydowanie wystarczy, inaczej go zajedziesz
- przedramiona - nie musisz i tak sie same ładnie rozwin1. Angażowane są przecież na każdym treningu.
- bary (wyciskanie zza głowy 3x8 lun hantli) - bardzo łatwo o kontuzje, zamieni3bym na arnoldki - grzbiet - za mało ćwiczen, dodałbym podciąganie na drążku oraz ociąganie do karku dr1?ka wyciągu gornego
-----

Na razie tyle :-)

5

według mnie trening jest dobry tylko mi jednego ćwiczenie w klatce brakuje do klatki dodał bym coś jeszcze np: rozpietki lub na koniec dobitka pompkami

a co do Twojego pytania na dole to ja bym nie rezygnowa3 trzeba rozwijaa całe cia3o takie jest moje zdanie i tak sie staram robią

6

Mam kolejne pytanko do fachowcow;

pon
*klata i bicek
wtorek
*bary i grzbiet
czwrtek
*nogi i triceps
pićtek
*klatka i biceps

co wy na to i czy dobra koleinosc???

7

Conan zmieni3bym w tym planie aby przy treningu klatki z bicepsem raz zaczynaa od klatki a raz od bicepsa, ja tak trenuje, dzieki temu biceps nie jest zawsze ćwiczony na koncu.
Dla mnie jest też za ma3y odstęp miedzy treningiem grzbietu a nog, zawsze po martwym ciągu jeśli go stosujesz daa troche odpocz1a plec1 które i tak przecież coś cierpi1 przy przysiadach.
Plan obejmuje trening bicepsa 2 razy w tygodniu a triceps tylko raz, jest w porządku wtedy gdy szczególny nacisk k3adziesz na ten rejon, jeśli nie to zmieni3bym to.
Osobiocie nie polecam i nie stosuje trenować barkow z plecami, ale to juz sprawa indywidualna.

8

moze zamien czwrtek na pi1tek i odwrotnie z tym że bicka robisz w pićtek a tricka w czartek razem z klatk1 to jest moja sygestia

9

Roco a to czemu....czekam na odpowiedz wiesz u mnie na siłce tak robią i sie zastanwiam nad tym???? i dobrze mówisz właśnie ja chce zrobić troche bicka chce zmniejszyć obciazenie na pozostałe czesci i wraz z czasem ladowac po 8-12 powtórzeń tylko na bica zwiększyć ciężar i robić tak przez 1-1.5 miecha az do końca maja.......