1

Temat: redukcja a zarazem budowa... mozliwe???

Ema wykwalifikowani forumowicze  'roftl' . Wiem ze dla was takie pytanie moze wydac sie glupie, ale czy mozna np.
zrzucać brzuszek a zarazem budwac klatę i bic tric itp??? np.
robić sobie trening na budowę klaty i ...... a po tym  isc na rowerek czy bieznie?? czy to sie nie mija z celem???? Wiem mam jeszcze male pojecie na te wszystkie tematy wiec mnie nie wyśmiejcie prosze 

2

Odp: redukcja a zarazem budowa... mozliwe???

nie mija sie.
teoretycznie tak ale przy odpowiedniej diecie i podejsciu jak najbardziej da sie to zrobic.
przede wszystkim biegaj w dni nietreningowe, zawsze rano.
masz wtedy najmniej składników odżywczych i najszybciej zaczniesz spalać zapas glikogenu a potem zbędny tluszcz.
dieta na masę z lekko ograniczonymi weglami, lekko zwiekszona ilością bialka.
powinieneś w ten sposob pozbyć sie tluszczu jednocześnie zapewnić składniki odżywcze zeby miec sile i budulec do wzrostu miesnia.
trzeba miec juz sporo doswiadczenia zeby szybko sie zorientować co dobrze dziala na twój organizm, także ćwicz biegaj i patrz co sie dzieje

3

O i takiej odpowiedzi oczekiwalem  'kwadr' widze w końcu jakieś forum gdzie normalnie ludzi odpowiedaja.
Dzieki

4

Z tak malym stażem jak twój jest to tym bardziej mozliwe bo mięśnie beda reagować niemal na każdy rodzaj treningu.
ogólnie jest to jednak trudne do zrobienia - zakladajac, ze masz juz jakiś staż - i robi sie osobno mase, osobno redukcje.

5

Tak wiem ze staż maly.
Ale moze jakoś dam rade.
Najwyzej jak nie bedzie zadnych efektow to zrobie osobno  'smutny' tak jak mówisz

6

pamiętaj szeryf, ze dobre stosowanie intensywnych aerobów dla bodybuildera-amatora oznacza budowanie mięśnia bardzo dobrego jakosciowo.
zalezy co kto lubi.
ale faktycznie, generalnie najpierw redukcja, a potem budowanie masy.
ale i tak wszystko sie sprowadzado diety i ilosci aerobów

7

Jak najbardziej sie z tobą zgadzam

8

Napiszcie tak szczerze co o tym uważacie tylko tak szczerze (do bolu  'kwadr&#039 znacie sie na tych sprawach a wiec czy był by jakiś sens zastosować teraz kreatyne?? Wiem ze pewnie za wczesnie, ale napiszcie co sadzicie.
chociaż te 4 miesiące to liczę trenowanie na normalnej siłowni a tak normalnie u siebie w domu ciwczylem jakie 2 miechy.

9

Dobry trening (silownia-aeroby), odpowiednia dieta, a kreta jest zbedna wg mnie.

10

aha czyli krete zostawiam na potem.
Dziex.  off top!!!!