1

Temat: czy sie nadae??//

mam jeden problem gigant...
mianowicie zauważyłem i tak jest od zawsze ze gdy dużo em ćwiczę itp. bardzo rosna mi uda pośladki miednica...cos jakby kosci mi sie poszerzały ale tylko wymienione a wolalbym zeby gora sie zwiększała
a ja bym nie chciał chciałbym bardzo zmienić figure bo to mi przeszkadza
kiedyś bardzo dużo grałem w pilke nozna i moze to przez to?
od zawsze jednak słabo skacze wolno biegam
macie jakieś rady ćwiczę dużo rozne metody stosowalem??

2

Odp: czy sie nadae??//

staz, wiek, wagaż
a to ci sie robi tylko na treningu i po jakimś czasie ustepuje? i gdy ćwiczysz nogi czy ogolnie?

3

skoro napisał rosna, to widocznie na stale, ale poczekajmy az odpowie, niestety, ale ja tez zauwazylem, ze od kad zacząłem ćwiczyć to mi miednica sie poszezyla, aczkolwiek ja bym tu zadnych pochopnych wniosków nie wyciagal, bo to moze byc związane po prostu z dojrzewaniem, a cwiczenia dają bodziec do szybszego rozwoju w kierunku dorosłego uksztaltowania ciała (tzn.
meskiego)

4

podasz wiek to moze sie wszystko wyjasnie, dojrzewanie robi swoje i później sie rosnie na szerokość - tak jak napisał Joey1976

5

mam 18 lat,
jednak juz od dość dawna mam taka budowę
gdy ćwiczę to rosna mi nogi miednica pośladki i to bardzo nieproporconalnie do reszty
i gdy nie ćwiczę to tez zresztą tak mam

6

wiec jak nie ćwiczysz i tak samo sie dzieje, to poprostu masz taka tsl0ckę i pewnie typem endomorficznym

7

Ja mam odwrotny problem gora idzie mi całkiem spoko natomiast mam problem z nogami widocznie duży wpływ maja tsl0cka i presyspozycje

8

a jaki masz trening na nogi?

9

czy będąc typem endomorficznym mozna uprawiać kulturystyke?
jakie cwiczenia nalepiej i jaki plan, edzenie itp..?
dajcie jeszcze coś dobrego na ręce by urosly

10

jasne ze mozesz, to jeden z lepszych typów moim zdaniem , bo typ ektomorficzny ma bardzo ciezko. Typ Endomorficzny
Wiele powtorzen, wiele cwiczen. Budowanie muskulatury przychodzi nam zwykle latwiej, jeśli jesteśmy typem endomorficznym. Trudniejszym zadaniem moze sie okazać utrzymanie niskiego poziomu tluszczu. Typ ten znosi dobrze wiele (12 - 15) zestawów cwiczen oraz ich wielokrotne (12 - 20) powtarzanie. Pozwala to na krótkie tylko odpoczynki miedzy poszczególnymi zestawami (6 sek.) .Endomorficy nie powinni ćwiczyć wiecej niz 4-5 razy w tygodniu. przykładowe rozwiazanie to dwa dni treningu i jeden dzien odpoczynku. Cwiczenia aerobiczne na stacjonarnych rowerach, ruchomych taśmach i schodach itp., o czasie trwania przynajmniej 20-3 minut, powinny znaleźć sie w programie każdej sesji treningowej. Bardzo ważne jest utrzymanie ograniczonego poziomu przyjmowania bialka, węglowodanów i tluszczu, jednak nie poniżej naszych codziennych potrzeb żywieniowych dla właściwej odbudowy i rozbudowy miesni.

11

jeśli robisz przysiady ze sztanga to wyrzuć je ze swojego zestawu na jakiś czas po słyszałem ze od tego cwiczeniea miednica sie strasznie rozrasta...