1

Temat: bol krzyza

ostatnimy czasy boli mnie kręgosłup w okolicy ledzwi... Zawsze do obciążających cwiczen używam pasa... nie wiem cz nie zrobić przerwy na cwiczenia plecow...poradzcie coś

2

Odp: bol krzyza

a ćwiczysz prostowniki ? musisz zachować równowagę miedzy mięśniami brzucha a prostownikami....

3

Wis często na drazku!!!Mialem podobny problem i pomoglo.

4

Ja tez mam takie coś i przez to musialem skończyć z gra w pilke nozna, nie raz po meczu na drugi dzien nie umiałem chodzic, kilka razy z bólu az ukleklem.
poszedłem do lekarza kazał mi zrobić przeswietlenie i powiedział ze mam jakieś kosci za duze które mi uciskają inne kosci, według mnie gówno prawda zacząłem robić teraz MC i od czasu do czasu gram jeszcze w pilke i nie boli juz tak, boli ale mniej wiec mysle ze to moze byc przyczyna lezy w tym co powiedział IEspinalI.

5

a dobrze technicznie wykonujesz wszystkie cwiczenia ?

6

Na siłowni nigdy nie ćwiczę sam...dlatego zawsze kiedy ktoś nieprawidłowo wykonuje dane cwiczenie to od razu dostaje wskazówki od bardziej doswiadczonych wiec wydaje mi sie ze dobrze wykonuje cwiczenia a zresztą nie ćwiczę pierwszy miesiac...

7

zapisz sie na rehabilitacje kręgosłupa np bicze wodne, krioterapić itp... bardzo pomaga , do tego polecam masc ben gaya.
tez mam czasem problem z bólem krzyża jak nic w tym kierunku nie zrobisz to moze dojsc do stanu chorobowego.

8

ile taka masc kosztuje?? i czy za rechabilitacje sie buli, czy jakoś za friko sie je zalatwia...?? fajnie ze rechabilitacje mi sie kojarzą z jakas stara baba lol a jaż! taki młody jeszcze jestem hehe

9

jedno podstawowe i zasadnicze pytanie : robisz martwy ciąg ?

10

robi martwy ciąg

11

no robie martwy ciag... dzieki za uprzedzenie Pavbloo

12

Wiec martwy moze byc przyczyna tego bólu

przestań robić na jakiś czas martwy i powino byc lepiej a jak nie to na masażyki big_smile

13

przyczyna moze byc za duży ciężar w martwym lub zla echnika w wykonyawaniiu martwego , lub prolem ma podloze innej natury

14

dokładnie lepiej narazie daj sobie spokoj z martwym ciagiem.

15

a mnie martwy ciąg pomógł na bole pleców big_smile prawdopodbnie dlatego ze jakiś czas nie robiłem właśnie tego cwiczenia i przez to mialem slaby ten element co powodowało częste nadwyrężanie i bol. Teraz robie średnio ciężkim obciazeniem i zero bolow.
Pozdrawiam

16

uuu masazyki... fajnie by bylo... najwyzej siostrę poprosze P bo laska mi raczej nie zrobi P

17

jak kocha to zrobi

18

Bodzio bądźmy szczerzy... wyobrażasz to sobie bo ja nie D