Temat: pomuzcie ulaozyc mi plan !!!!
chodze miesiąc na siłkę ale na razie robiłem tyloko obiegówkę i chciałem zacząć trening czy mugl by mi ktoś ułożyć plan treningowy ??? z gory thx.
ps. na siłkę chodze pon. sr. pt. czasem sob.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chodze miesiąc na siłkę ale na razie robiłem tyloko obiegówkę i chciałem zacząć trening czy mugl by mi ktoś ułożyć plan treningowy ??? z gory thx.
ps. na siłkę chodze pon. sr. pt. czasem sob.
w podwieszonych są artkuly i plany przykładowe
a niemozesz mi pomc go napisać
Poniedzialek
Klatka
1. Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 12-10-8-8
2. Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej kat 45) 4 serie po 12-10-8-8
3. Rozpietki 4 serie po 12
Triceps
1. Prostowanie reki zza głowy ze sztangielka jednorącz - stojąc 15.12.10.6-7
2. Wyciskanie francuskie sztanga prosta do czoła lezac 12.10.8.
Sroda
Barki
1. Unoszenie hantelek bokiem 12-10-8-8
2. Unoszenie hantelek bokiem w opadzie 12-10-8-8
3. Wyciskanie sztangi zaa karku 12-10-8-8
Kaptury
1. Wzniosy sztangi przodem na prostych rekach 4 serie po 15, 12, 10, 1 powtórzeń
Uda
1. Przysiady ze sztanga 4 serie po 12, 10, 10, 8 powtórzeń
2. Uginanie nóg na maszynie (na dwugłowe uda) 4 serie po 15, 12, 12, 1 powtórzeń
3. Prostowanie nóg na maszynie 4 serie po 15, 15, 10, 8 powtórzeń
łydki
1. Wspinanie na palcach ze sztanga za karkiem 3 serie po 15, 15, 1 powtórzeń
2. wspięcia odwrotne 2 serie po 2 powtórzeń
Piatek
Plecy
1. wiosłowanie sztanga 4 serie po 15, 12, 12, 1 powtórzeń
2. podciąganie na drazku nachwytem/zciaganie linki wyciągu gornego do klatki 4 serie po 15, 12, 10, 8 powtórzeń
3. ściąganie linki wyciągu gornego 12-10-8-8
Biceps
1. Uginanie przedramion ze sztanga lamana stojąc wąskim chwytem 4 serie po 12, 12, 10, 7-8 powtórzeń
2. Uginanie przedramienia z hantelkiem ze skrętem w oparciu o udo 3 serie po 12, 10, 8 powtórzeń
+na koniec brzuch.
na poczatek ci starczy
plan dobry ale ja bym zrobił tak
poniedzialek klata tric
sroda plecy kaptury bic
pićtek nogi barki
dziekij
wiencej na przedramię
size 9/Nie pisz 2 postów pod rzad! 1 ostrzezenie! Drugi raz ban. używaj funkcji edycja.
Lubomirr
przedramię
-zginanie nadgarstków ze sztanga nachwytem 3s maks .p
-zginanie nadgarstków ze sztanga podchwytem 3s maks .p
Na przedramię dobra jest szwedzka nawijka ale tego u nas na siłce nie ma SlyPL...a szkoda bo dobrze pompuje.
Poza tym mówiłem ci kup sobie ściskacze do rak jeśli chcesz dużo przedramie.
co to jest szwedzka nawijkaż?
To jest takie cwiczenie, ze bierzesz jakiś kij (moze byc krotki gryf do hantla) mocujesz na nim sznurek, ale tak by sie nie slizgal.
Na końcu sznurka wieszasz ciezar.
Cwiczen8ie polega na wyciagnieciu przed siebie rak z tym kijkiem i nawijanie na niego sznurka ruchami nadgarstkow.
Po 3 seriach nie masz sily nawet kiwnąć placem
hah:-D guwno sie znasz NJosefine
Cwiczen8ie polega na wyciagnieciu przed siebie rak z tym kijkiem i nawijanie na niego sznurka ruchami nadgarstków
dłonie trzymamy wnętrzem do dołu czy do goryż a jak duży ciezar?
niepytajcie sie NJosefinea on sie niezna
NJosefine co ty na to?
Mati nie rob spamu bo Cie wypier..la!
fantasy_Bara to cwiczenie robi sie nachwytem. Stosuje sie na ogol maly ciezar,tak jak w innych cwiczeniach na przedramie.
jeszcze jedno
ramiona wyciąga sie jak strongmeni w 'scianie placzu' czy mozna łokcie oprzeć na ciele? (nie wiem czy przy 5 kg dluzej wytrzymają ramiona czy przedramiona:/)
ręce proste, do tego nie trzeba dużego ciężaru
Tak jak przy wadze placzu!Sciane maja Zydzi w Jerozolimie!
ręce wyprostowane i uniesione do gory. U mnie na siłowni chłopaki pomagają sobie w ten sposob,ze opierają łokcie na gryfie suwnicy Smitha,zeby nie angażować naramiennych,a wyizolować przedramie.Najpierw nawijasz sznurek na drazek,a następnie odwijasz.Przedramie puchnie strasznie!
heh sorki za pomyłkę :badgrin: czyli odwijam sznurek (powoli?) ale nie nawijam w cwiczeniu?
Ma ktoś gifa z tym cwiczeniem?Pozycja wyjsciowa:stoisz,w wyprostowanych rekach trzymasz drazek do którego przymocowany jest sznurek z ciezarem,ktore luźno zwisają (bez skojarzen),ale nie mogą sie bujac! Najpierw powoli(zeby nie rozbujac) nawijasz sznurek na drazek,a potem powoli odwijasz i to jest pierwsze powtorzenie,robisz maksymalna liczbę powtorzen.
Juz jasniej nie potrafie.
ej ale ten NJosefine to muj kumpel z osedla a tak apropo nierozumiem tego oczym gadacie
jakiś filmik lub co
SlyPL przebaczam Ci...znaj laske pana.
O nawijce nie bede pićsal bo mnie uprzedzili.
ej co do tego planu on jest do bani niepasuje uluszcie nowy plis
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc