Temat: bol nadgarstka
siemka
od jakiegoś czasu zaczął bolec mnie nadgarstek wiec przerwałem treningi, nie chodze juz od ok. tygodnia i dalej boli po jakim czasie mogę sie spodziewać ustapienia bolu? czy kupić glukozaminę czy coś na regeneracje?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
siemka
od jakiegoś czasu zaczął bolec mnie nadgarstek wiec przerwałem treningi, nie chodze juz od ok. tygodnia i dalej boli po jakim czasie mogę sie spodziewać ustapienia bolu? czy kupić glukozaminę czy coś na regeneracje?
mam ten sam problem, ale ja chodze mimo bolo który promieniuje az do kregoslupa.
Coprawda juz sie z tym uporalem.
Wiedz polecam ci tak: glukozaminę i rekcwiczki z opaskami na nadgarstki.
Mi pomogło i bol ustal.
O i dodałem dodatkowo przed kazda seria z urzyciem lapek rozgrzewkę nadgarstków po minucie i problem zniknął
A ja ci polecam:
wizytę U LEKARZA
rekcwiczki mam, to glukozaminę dokupię thx
przy jakichś konkretnych cwiczeniach cie bola ??
owien rękę w bandasz elastyczny i posmaruj naproxsenem tym mocniejszym po 3 dniech nic nie boli wiem bo tańczę breaka i często mam taka kontuzje jak przejdzie to na siłce do skakanki przymocuj ciężarek 1kg i kręć nad glowa we wszystkie kierunki !!
nie ma co kupować Glukozaminy czy innych odzywek tego typu. zgodzę sie tu z Florrie1970-em śmigaj do lekarza. Nie ma co lekcewarzyc, narazie odstaw cwiczenia, a skoncentruj sie na regeneracji i odpoczynku. Polecam ci:
- zakupić okłady z borowiny badz jakiekgos zelu (na cieplo badz zimno).
- basen
- nagrzewanie lampami solux bolacego miejsca
- nacieranie na noc bolacego miejsca zelem (NAPROXEN (kryptoreklama ale to sie wytnie ), badz jak masz to maścią dla koni, badz wysciagiem ze szpiku :D )
- nie przemęczaj tego miejsca zbytnio
- no i koniecznie odwiedz lekarza
życzę powrotu do zdrowia
Taki sam mialem problem, dlatego odstawiłem na 2 tyg.
trening siłowy i tylko zajolem sie regeneracja bolacego miejsca.
Totalny odpoczynek, codziennie masażyk prysznicowy 8) , zadnego lekarza nie chciałem widziec, bo pewnie by mi zabronił ćwiczyć przez pol roku, dlatego kupiłem masc Fastum smarowałem bolace miejsce przez te 2 tyg i bo ustal.
A teraz ćwiczę w opaskach i jest wporzo.
życzę powrotu do zdrowia Pozdro
Hmm chyba sie wyłamałem ale ja nie odkładałem zadnego treningu.
Musialem zapszepascic trening jeden na własny slub, ale nadrobię .
mnie boli lewy od dawna nadgarski bola jak sie przedramię boli !! najbardziej...gdy nadgarstek jest oparty i sie sztanga pracuje...wiec odstawicie to cwiczenie albo robcie w powietrzu hantlami albo spinersa mi to pomoglo...
bierzcie glukozaminę zeby chronić chrząstkę stawowa jak ona sie bedzie ścierać to was bedzie bolało wiec trzeba to jakoś chronicz treca glukozamina kosztuje 55pln na 3 miesieczna kuracje
Jak mnie bolało to potłukłem troche w worek treningowy i zaraz przeszlo.
A jak kogoś boli ciagle to mozliwe ze coś ma z kostka i lepiej isc z tym do lekarza i brac sie za trening !!
sprubuj ben gayem i wick waporupem zeby ci dobrze wygrzało nadgarstki i zawin je w bandaże elastyczne jak posmarujesz maściami i jak wyzej tesz bym radził zobaczyć lekarza
Mialem ten sam problem, tylko ze wtedy nie umiałem złapać sztangi albo hantla podchwytem.
Mi pomogła glucozamina, 2 tygodnie przerwy w treningach i opaski usztywniające nadgarstek.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc