1

Temat: Jak wam idzie w martwym ciagu ?

Napiszcie jak i ile robicie serii martwego ciągu (jak nie robicie martwego ciągu to tez napiszcie), jakimi jedziecie ciężarami, po ile ruchow i jakie macie najlepsze osi1gniecie na raz??

ja robie 4 serie martwego ciągu na poczatku treningu na plecy:
1seria - 124kg - 15ruchow
2seria - 134kg - 10ruchow
3seria - 144kg - 8ruchow
4seria - 154kg - 6ruchow

mój wynik rekordowy na raz to 190kg.
Czy w miarę mam mocne plecy?? - waże 85kg i martwy ciąg ćwiczę od 15miesiecy

2

Odp: Jak wam idzie w martwym ciagu ?

robis zod kolan czy od ziemi ?

3

każdy ruch od ziemi

4

ADAMSA(jak nie robicie martwego ciągu to tez napiszcie)

skoro chcesz to pisze : ja nie robie (narazie do tego mnie nie ciągnie, a pozatym nie chce robią w moim wieku martwego)

5

no to ladnie, ja jeżeli trenuje to tylko od kolan, mozna tak samo sie zakatować a nie przeciążasz tak kręgosłupa

6

31dnie ADAMSA ja sie nie mierzyłem a ćwiczę martwy ciąg krotko jakieś po3 roku
wynik coś około 150-170kg kiedy 15 wziąłem teraz nie wiem.....ale ćwiczę to krotko nie mialem pasa a poza tym drugiej sztangi i krazku...a co do martwego możesz mi napisać jaki stosujesz chwyt...???

7

a co do martwego możesz mi napisać jaki stosujesz chwyt...???

Chwytam praw1 rek1 podchwytem a lew1 nachwytem w odlegooci 50-6 cm od siebie.... na serie jadę krótkim gryfem -160cm bo mi sie go lepiej trzyma (d3ugi gryf mi sie troche wyslizguje) a na raz to podchodzę do d3ugiego gryfu bo na ten krotki gryf nie wejdzie tyle ciężaru

8

..ładnie panowie sobie poczyniaaie w martwym ciągu...ja robie na gryfie olimpijskim...rekord kiepski bo tylko 300kg.. ale to w kaftanie...na treningu około 26 kg...

9

brawo brawo...wow niezle wyniki hej a czy używacie opasek n anadgarstki i pasow na nadgarstki???

10

ejjj!! wiara czemu nic tu nie wpisujecie na temat martwego ciągu?

Chyba możecie sie pochwalia waszymi treningami i rekordami w martwym ciągu?

11

Ja jeszcze martwego nie robie, ale juz zaniedługo zaczne.Tylko jest jeden problem taki że ?adko sie spotyka u mnie na si3ce osobę ktora by wykonywa3a to ćwiczenie.

12

Tylko jest jeden problem taki że ?adko sie spotyka u mnie na si3ce osobę ktora by wykonywa3a to ćwiczenie.

To jest chyba na porządku dziennym że dużo ludzi odpuszcza martwy ciąg.
U mnie na siłowni z 12 ćwiczących osób tylko 3 osoby wykonują martwy ciąg regularnie raz w tygodniu po 4 serie na poczatku treningu plecow.

13

Ja nie robie martwego bo mnie do tego nie cięgnie a poza tym mam 2 metry wzrostu big_smile i boje sie ze mi Zoś walnie w plecach.

14

... mój zawodnik ma też 2 metry wzrostu i ciągnie już 19 kg wiec to kiepska wymowka lol