Temat: poczatkujacy ogulnorozwojowka. porady

size 7wiek 29 lat waga65 kg wystrugałem sobie takie cus na ogolnorozwojowke na masę wszystko robił bede 3x12-15 powtórzeń jest jakiś sens ???ponwycisk sztangi plaskorozpietki na płaskiej wznosysztangielek bokiemwyciskanie zza karkuprzysiady ze sztangaprostowanie nóg na maszynie podciąganie sztangi w opadzieunoszenie przedramion ze sztangafrancuskie wycisk w lezeniuunoszenie przedramion na skośnej brzuszkiwspiecia na palce ze sztanga na plecachsrowycisk sztangi na klatepodciaganie sztangielek w opadzieprzenoszenie sztangi za głowę w lezeniuwycisk sztangi stojacpodciaganie sztangi wzdloz tuowiaunoszenie sztangielek bokiem w opadzieunoszenie przedramionz łokciem opartym o udoprostowaniereki do tylu w opadziezginanie nadgarstków ze sztangabrzuchwykroki ze sztanga na plecachpićprzysiad ze sztanga nogi na maszyniemartwy ciagpodciaganie sztangi w opadziewycisk na ławce skosnejwycisk w lezeniu waski uchwytwycisk zza karkuunoszenie przodem rak ze sztangafrancuskie wyciskanie jednoraczprzemienne unoszenie przedramion sztangielkaunoszenie sztangielek bokiem w opadzie wspięcia na palce brzuch

2

Odp: poczatkujacy ogulnorozwojowka. porady

Ogolnorozwojowki nie robi sie na mase, tylko po to zeby przyzwyczaić mięśnie do treningów na silowni.
A poza tym to na masę ilość powtórzeń w serii powinna sie wahać miedzy 8-12.

3

znajdz sobie jakiś pozadny trening obwodowy i stosuj go jakieś 2 miesiące a potem dopiero zacznij masę i odwiedz dzial dieta bo dieta jest tak samo wazna jak trening

4

to jaki bys mi radził trening masz jakiś dla mnie byłbym wdzięczny ? :unsure: /

5

Co do treningu, to radzę Ci zacząć od rozgrzania mięśni przez jakiejś 2 tygodnie w taki sposob, że przy każdej wizycie na siłowni "robisz wszystko", robiąc na początku po jednej serii i jednym ćwiczeniu na dany mięsień. Z czasem zwiększ np.
ilość serii do 2, lub dodaj jedno ćwiczenie więcej.
Po tym okresie skorzystaj już z jakiegoś planu które uwzględnia wydzielenie mięśni na każdy dzień. również zacznij lżej, by z czasem zwiększać intensywność. Pamiętaj, że głownie musisz zadbać o przyzwyczajenie mięśni do pracy i wytrzymałość dlatego najlepiej wykonywać 16-2 powtórzeń w serii.
Jeśli nigdy nie ćwiczyłeś to ogolnorozwojowka powinna trwać 2-3 miesiące.Jeśli inni doradzą Ci inaczej to spoko, ja tak trenuje po dłuższych przerwach by rozgrzać mięśnie i uniknąć zakwasow.
Tak na serio każdy ma trochę inne sposob na ogolnorozwojowkę.Ewentualnie poszukaj sobie na googlach trening obwodowy, bo w podwieszonych nie działa hmm