Temat: waskie barki

Czesc wszystkim!
22 lipca skończę 16 lat. ćwiczę iuz jakiś czas i wkuza mnie strasznie to ze jestem chudy w barach i nie wiem czy jest to spowodowane tym ze zaczolem ćwiczyć w mlodym wieku czy to uwarunkowania genetyczne bo mój ojciec tez jest chudy w barach ale zkolei mój starszy brat (ma 2 lat) i jest szeroki w ramionach. Napiszcie mi czy mam jeszcze szanse sie poszerzyć i czy mam dalej ćwiczyć czy nie. Nie chodzi mi o mięśnie naramienne tylko o kosci.

2

Odp: waskie barki

podciągaj sie na drazku za plecy to urośniesz w barach bankowo

Troche cierpliwosci.
poćwicz solidnie, a efekty same przyjda.
Tylko nie poddawaj sie w tej walce.

4

skup sie na poszerzaniu plecow, glownie poprzez podciąganie sie nachwytem

5

ALBO pomysl o treningu jakim jest ARMAGEDON on Ci powinien pomoc A jeśli nie chcesz to tak jak koledzy mówią podciąganie

6

Ale koledze nie chodzi o nabranie masy tylko o poszerzenie sylwetki - kosci !
Whiting1997 - przeciętnie rosnie sie do 21 roku zycia takze, nie ma sie co zalamywac. Najprawdopodobniej jeszcze urośniesz i kosci stana sie bardziej masywne. To, ze szybko zaczoles ćwiczyć nie ma wpływu na szerokość twojej postury - kosca. Trenuj systematycznie i solidnie - pozdrawiam.

7

Dzieki za podbudowujaca odpowiedz, ale co podciąganie na drazku (na plecy) ma do barkow.
i jeszcze napiszcie mi jak mozna skorygować wadę postawy tj. odstające lopatki i rotacje barkow moze jakieś cwiczenia. I jeszcze jedno gdzie mogę znaleźć trening armagedon .

8

odstające lopatki możesz skorygować wzmacniając mięśnie plecow. Staraj sie utrzymywać prawidlowa postawe. Polecam basen i plywanie popularna zabka wzmacnia plecy i ramiona. Co do cwiczen to wszystkie cwiczenia polegające na ściąganiu gornego wyciagu, ponieważ zmuszają one do samoczynnego chowania sie lopatek lub podciąganie sie na drazku. Co do cwiczen typowo korekcyjnych to cwiczenia na kregoslup, opisywałem je tutaj:

Oto link do treningu Armagedon :

9

Whiting1997 po co Ci Armagedon?
to jest za ciezki trening dla Ciebie i całkowicie nie na miejscu ale co podciąganie na drazku (na plecy) ma do barkow poszerzy plecy poszerzy cala sylwetke, nie chodziło tutaj o poszerzenie barkow tylko ogólnie sylwetki

10

Na barki tez dobę jest wyciskanie sztangi z klatki piersiowej siedząc

11

Plecy i tak mam juz na szerokość barkow ale bede ćwiczył dalej jak mówicie ze to ma poskutkowac.

12

i jeszcze jedno co radzicie na odstające lopatki i rotacje barkow

13

i jeszcze jedno co radzicie na odstające lopatki i rotacje barkow

konsultacje z lekarzem - pewnie zaleci basen i specjalne cwiczenia korekcyjne

14

Na wystające lopatki-cwicz plecy, szczególnie mięśnie oble i czworoboczny.
Wszystkie cwiczenia wykonuj ze sciaganietymi lopatkami to bardzo pomoze.
Tez mialem ten problem..tzn mam go nadal ale sie stopniowo zmniejsza (kiedys to ja mialem kościane cycki na plecach

15

ja wiem ze lekaz mówił ze na wystające lopatki to kij za placey chwytasz jak bys go trzymał tak ze przechodzi pod pachami no chyba oczywiste ,trudno to wytłumaczyć tak chodzisz po domku ,siedziszi oglądasz telewizje i bedzie si wytrwaloci w cwiczeniu i spoko ,a i tak jak pisze ETYL basen i korekcyjne

16

na problemy z plecami to tylko basen ,a co do barkow na poszerzenie dobre jest wyciskanie hantli z wew.
strona dłoni skierowana do głowy

17

A mógłbyś opisać dokładniej to cwiczenie bo ja tego nie czaje

18

Morusek tak to wyglada http://sklep.teta.pl/photo/F1020014d.JPG

Fota zapozyczona z teta.pl, bo akurat ich kolekcje oglądałem

19

dokładnie tak to wyglada

20

fantasy_Bara nie musisz mi tego powtarzać wiem ze to tak wyglada

21

A mógłbyś opisać dokładniej to cwiczenie bo ja tego nie czaje
Przeciez, wyraźnie pisałeś ze nie rozumiesz cwiczenia. Opis jest równoznaczny z ilustracja, ktora tez przedstawia sposob wykonania cwiczenia.

22

no i mi je ładnie wyjaśniłeś za co Ci dziekuje i w czy problem????

23

Morusek jak wiesz jak to wyglada to chyba powinieneś wiedzieć jak to sie robi!