Temat: sposob na moja sylwetke

Witam.
Na poczatku pisze iz jestem niemiłosiernie chudy(na 170cm wzrostu waze 52kg). W takiej sytuacji oczywiście niesamowicie chce polepszyć swoja sylwetke.
chętnie zapisałbym sie na silownie jednak mam strasznie dużo innych zajec na glowie i jedyne wolne mam późnym wieczorem i kilka minut rano.
Dlatego tez od ok.
tygodnia obmyśliłem plan iz codziennie rano i wieczorem bede robił 2 min cwiczen.
póki co skupiłem sie na pompkach i brzuszkach teraz chce kupić drazek.
Chodzi mi glownie o gorne miesnie.
Co polecacie w takiej sytuacji? jakie cwiczenia byłyby najskuteczniejsze? jestem w tej dziedzinie kompletnym nowicjuszem i nie wiem jak to wszystko rozplanowac.
Z gory dzieki za pomocpozdro

2

Odp: sposob na moja sylwetke

Po pierwsze, to dieta.
Dobra dieta.Po Keishaaaie "urosnac" na pompkach sie zbytnio nie da.
Dlatego musisz isc raczej na silownie, albo kupić jakiś sprzet.
Co ty nawet godziny trzy-cztery razy w tygodniu dla siebie nie masz ? To zle o tobie świadczy //:-D :-D /

3

hm...albo silownia albo nic...Na siłowni cwicz1.Dieta 2.
ACT tz.1.Unoszenie nóg do pionu w leżeniu na plecach-(brzuch), 2.Prostowanie nóg na maszynie w siadzie-(czworogłowe ud), 3.Uginanie nóg w leżeniu tyłem na maszynie 4.Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce prostej -(klatka), 5.Unoszenie sztangielek bokiem w gorę w staniu-(naramienne), 6.Wyciskanie sztangi zza karku w siadzie na maszynie smitha-(naramienne), 7.Podciąganie drążka wyciągu do klatki w siadzie-(najszersze grzbietu), 8.Wiosłowanie 9.Naprzemianstronne uginanie ramion ze sztangielkami z suplimacja nadgarstka-(bicepsy), 10.Pompki na poręczach-(tricepsy), 11.Uginanie i prostowanie nadgarstków ze sztangą w siadzie-(przedramiona), 12.Wspięcia na palce z obciążeniem na barkach-(łydki).Zasady ACT:-najlepiej ćwiczyć 3 razy w tygodniu,co Keishaaai dzień, -zawsze należy zaczynać od 10-cio minutowej rozgrzewki(bieg i ćwiczenia rozciągające), -czas treningu,w zależności od liczby obwodow,wynosi od 2 do 4 minut(bez rozgrzewki), -wszystkie ćwiczenia powinno wykonywać się w dość szybkim tempie w 12-15 powtorzeniach, -progresja:zaczynamy zwykle od 1-2 obodow,a dochodzimy do 4 obwodów w czasie jednego treningu.
Inny wariant obciążenia w ACT polega na tym,że na każdej stacji ćwiczymy non stop przez 3 sekund,a następnie przez 9 sekund odpoczywamy przechodząc do następnej stacji.Jest to wariant wytrzymałościowy.Po każdym obwodzie przerwa wypoczynkowa od 3 do 5 minut.Jak znam zycie to i tak nie pójdziesz na silownie wiec mogę coś doradzic...zanim pójdziesz na silownie ćwicz ogólnorozwojowy w domu tz.:1.Pompki płasko - 4-5 serii x do zmęczenia-ze zmiennym rozstawem dłoni.2.Pompki na taborecie - 3-4 serie x do zmęczenia3.Pompki boczne 2-3serie x do zm.4.Pompki przy ścianie 2-4serii x do zm.5.Pompki w podporze tyłem 2-4serii x do zm.6.Przysiady(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.7.Wspiecia na palce(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.8.
skłony tułowia w lezeniu ze skretosłonami do PŁ i LN (brzuszki) - po 4-5 serii x do zm9.
Unoszenie kolan w lezeniu płasko - po 4-5 serii x do zm10.
skłony tułowia w lezeniu (brzuszki) - po 4-5 serii x do zm11.Unoszenie tułowia z leżenia przodem-4-5 serii x do zm.a gdy będziesz mial juz drazek to ćwicz nastepujaco:1.
podciąganie sie szerokim nachytem 3 x zm2.
podciągnie sie chwytem neutralnym 3 x zm3.
podciąganie sie podchytem 3 x zm4.
Pompki płasko - 4-5 serii x do zmęczenia-ze zmiennym rozstawem dłoni.5.
Pompki na taborecie - 3-4 serie x do zmęczenia6.
Pompki w podporze tyłem2-4serii x do zm.7.
Przysiady(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.8.
wspięcia na palce(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.9.
Unoszenie prostych nóg w zwisie- po 4-5 serii x do zm10.
Przyciaganie NN do klatki piersiowej - po 4-5 serii x do zm11.
skłony tułowia w lezeniu (brzuszki) 2 ostatnie serie z skrętoskłonami - po 4-5 serii x do zm12.
Unoszenie tułowia z leżenia przodem-4-5 serii x do zm.13.
Zwis na drążku -3 x do zm.Zasady podobne jak przy ACT tylko w tych cwiczeniach wykonujesz serie do zmeczenia.
Jak nie dasz rady to rob na poczatku 10- 15 powtórzeń (podciaganie i brzuszki do zmeczenia)pozdr

4

a ile masz lat??