1

Temat: rechabilitacja

siemka 3 tygodnie tem mialem fighting zwichnelem bark masakra...ale panowie do rzeczy byłem na kontroli i lekarz kazał mi ściągnąć juz teblak ja mu nic nie mówiłem ale ja w temblaku ja tylko w szkole chodziłem wiec reka juz sie trenowala...teraz są ferie do końca lutego mam zwolnienie ale teraz i tak mnie zapisali na rechabilitacje...ale wojek mi załatwił podpisy ze juz bylem(chodzi o ubezpieczenie) teraz jakie cwiczenia robić na silowniż zeby ten bark roztrenować powli i ile czas mi na to trzebaż (od lekarza dostałem 1 zajec z oporem)

2

Odp: rechabilitacja

po prostu trenuj bardzo powoli i na bardzo malych ciężarach tylko tak zeby sie w zasadzie rozgrzac, nie możesz tego barku katowac, ani nawet ćwiczyć na 50% skoro miales powazna kontuzje.
Bark jest dość skutecznie narażonym miejscem na kontuzje, a co gorsza są bardzo odnawialne.
Ile czasu? nie mam pojecia to będziesz wiedział sam lepiej niz lekarz, ale pamiętaj jeśli przestanie bolec to nie znaczy ze możesz juz ćwiczyć na dużych obciazeniach, stosuj masci- bardzo pomagają

3

Odp: rechabilitacja

moim zdaniem nikt Ci na to pytanie tutaj odpowiedzieć dokładnie nie moze, ponieważ nikt na tym forum nie ma takowych kompetencji ... specjalisty od spraw rehabilitacji, kontuzji nie ma.

jedyne co pozostaje to to co zostało powiedziane wyzej - bardzo male ciężary (o ile wogole możesz cokolwiek dźwigać - ja narazie stawiałbym na same krazenia bez obciazen) i ogromny dystans do ambicji i dźwigania takiego jak przed kontuzja.