Temat: pompki/masa/sila

Mam male pytanko.
Mianowicie chodzi o to czy jeśli bede robić codziennie pompki to czy moze to miec jakieś negatywne skutki jeśli chodzi o rozrost klaty (robie trening na mase)?? Po drugie, czy robienie pompek moze poprawić wyciskanie na klateż?? No i ostatanie, czy jeśli moze poprawić to wyciskanie to jak i ile mam robić tych pompek dziennie (moze z jakimiś ciezarami?)??? A teraz pytanko dotyczące podciagania: chodzi o to, ze za nie długo bede miec sprawdzian z w-f z podciagania, i chciałbym poprawić mój wynik w ilosci powtórzeń (podciagam sie 8 razy), czy znacie jakiś dobry trening na poprawe tego wyniku?? Wielkie dzieki za odpowiedzi (mam nadzieje ze takie beda). big_smile Napewno beda bo to jest najleprze forum (przynajmniej) tak mówią

2

Odp: pompki/masa/sila

1. pompki nie powinny miec negatywnego zneczenia dla przyrostu miesni klatki piersiowej..
chociasz niektórzy twierdza ze jeżeli trenujesz juz nasilowni to w domu powinieneś dac sobie spokuj i poswiecic to na odpoczynek i regeneracje..
2. pompki napewno pomagają w osiąganiu leprzych wyników przy wyciskaniu na ławce prostej.. możesz robić rozne pomki na forum jest dużo przykladow..
3. jezlei chodzi o poprawienie wynikiow w podciąganiu to juz był taki temat poszukaj dobrez.. z tego co pamiętam to besen bardzo wzmacnia ręce i dzikei temu efekty na drazku mogą byc lepsze..
jeżeli chodzi jeszcze o te pomki to osobiście uważam ze robiąc trening na masę i ćwicząc sobie w dni beztreningowe robiąc pomki pozwala to na uzyskanie lepiej zarysowanej klatki piersiowej.. sam tak robie.. (niezawsze)

3

Odp: pompki/masa/sila

To bank sprawa ze od tgeo idzie masa i sila na klatę ale czy to coś koliduje z cwiczeniem na siłce to szczerze mowiec nie wiem: