Temat: chude nogi
Witam! mój problem to chude nogi odstające nieco wygladem od tulowia.
ćwiczę je regularnie ale efektem jest jedynie przyrost sily.
Jak ćwiczyć aby zwiększyć masę nog?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam! mój problem to chude nogi odstające nieco wygladem od tulowia.
ćwiczę je regularnie ale efektem jest jedynie przyrost sily.
Jak ćwiczyć aby zwiększyć masę nog?
Wrzuć plan jakim dotychczas je trenowałeś, jak długo już je trenujesz i jak często.Aha, no i oczywiście, czy masz jakąś dietę, co bierzesz itd.
daj wszystko.
mój dotychczasowy trening nog:1.przysiady ze sztanga z tylu-4 serie (10x,10x,8x,8x)2.prostowanie nóg na maszynie-4 serie wszystkie po 8 powtorzen3.zginanie nóg na maszynie-4 serie po 84.wspiecia na palce-3 serie po 20staram sie przestrzegać diety- 5 posilkow dziennie dużo węglowodanów i bialkaobecnie nie stosuje suplementacji
Jak długo trenujesz juz nogi takim planem i jak czesto? Czy inne mięśnie rozwijają sie ? Znaczy rosna Podejrzewam, ze problem tkwi w diecie, bo plan sam w sobie jest normalny.
Jesteś dość wysoki...Z tego co zauważyłem większość wysokich osób ma z tym problem, po prostu ich nogi wyglądają smuklej.
Ale to nie znaczy że z tym nie da się nic zrobić! To jest bardzo duża partia i wydaje mi się że powinieneś przynajmiej jedno ćwiczenie więcej robić.I bardzo pilnować techniki... musisz czuć mięśnie, bol i zmęczenie.Rob wszystko dokładnie i powoli.a jak napiszesz więcej szczegułow to zobaczymy co dalej
zwiększanie ilosci cwiczen to nie jest odpowiedz na brak masy.
Ale 3cwiczenia na uda to troche malo.Mysle ze musi im dac troche wiecej w dupę bo jeżeli teraz nie rosna to moze musi troche je bardziej zmęczyć albo za mało dkladnie robi cwiczenia... no sprobowac coś dorzucić moze...Z praktyki wiem ze te 3 cwiczenia to jest za malo.
Ale ok wszyscy z moim zdaniem nie musza sie zgadzać
Poczekamy aż się wypowie w kwestii stażu (oczywiście chodzi o nogi). Na samą część udową ma 12 serii, jeśli wykonuje je dosyć intensywnie, bez dużych przerw to powinny mu w pełni wystarczyć, nie ma przecież długiego stażu.
według mnie po 7 miechach treningu to nie powinien sie spodziewać wielkich wynikow.Bedzie mial wiekszy staż to i techniki nabierze i masa pojdzie.
Tak mysle
Ale jeśli chodzi o nogi to nie potrzeba dużo czekać aby zobaczyć efekty.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc