1

Temat: Zapomniana dawka spalacza

Zapomniałam dzisiaj rano wziąć tabletkę spalacza Trizer. Ominęłam dawkę i nie wiem w sumie, co powinnam zrobić. Wzięłam wieczorną tabletkę, a tą rano już chyba pominę. Myślę, że jednorazowo nie wpłynie to na cały proces spalania tkanki tłuszczowej, ale wolę się upewnić. Czy Wy zawsze pamiętacie o tym by wziąć suplement albo odżywkę? Jeśli nie to jak to uzupełniacie? Co należy zrobić w takiej sytuacji?

2

Odp: Zapomniana dawka spalacza

Myślę, że jeśli pominęłaś jedną dawkę Trizera to nie będzie żadnych konsekwencji. Twój proces odchudzania nie zostanie zaburzony. Co innego jakbyś kilka razy w tygodniu odpuszczała sobie. Jednak raz na jakiś czas nic się nie stanie. Podejrzewam, że nie powinnaś nadrabiać zapomnianej dawki stosując następnego razu dwie. Po prostu przyjmuj tabletki jak gdyby nie wydarzyło się pominięcie. A co jest napisane na ulotce/opakowaniu?

3

Zgadzam się. Organizm pewnie nawet tego nie odczuje, więc nie ma się do martwić wink

4

Moim zdaniem nie przejmuj się zapomnianą dawką Trizera. Przecież nawet czasem zdarza się zapomnieć leki i wtedy nie uzupełnia się braku przy kolejnej dawce. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze chowam wszystkie ulotki i opakowania po lekach (suplementach też) tak by na wszelki wypadek móc sobie zerknąć jak będzie potrzeba.

5

No właśnie nie mam opakowania bo wyrzuciłam. Tabletki sobie przerzuciłam do innego pojemnika, żeby nie wszyscy domownicy wiedzieli, że się wspieram Trizerem podczas odchudzania. Widziałam, że nie jestem jedna, która bierze ten suplement to liczyłam, że ktoś mi odpowie.

6

Pamiętaj, że w każdej kwestii należy zachować równowagę. Pominięcie pojedynczej porcji Trizera raczej nie spowoduje diametralnej zmiany w Twoich dotychczasowych postępach. Jednak na przyszłość nie zapominaj o suplementacji, jeżeli zdecydowałaś się ją stosować. Połóż gdzieś w widocznym miejscu tak byś pamiętała. Na pewno nie musisz nadrabiać zapomnianej dawki. Po prostu na końcu wykorzystasz tą tabletkę. Nic złego się nie stanie, więc nie masz, czym się przejmować. Powodzenia!

7

Skoro wybrałaś suplementację Trizerem to postaraj się o nim pamiętać. Miej go na wierzchu obok rzeczy, które zawsze dotykasz, gdy jesteś w domu. Dobrym rozwiązaniem, jeśli jesteś zapominalska jest także ustawienie sobie przypomnienia na telefonie. Innym pomysłem jest też trzymanie części tabletek w domu, a części w kurtce, torebce itp., z którą wychodzisz najczęściej. Dzięki temu nawet jak zapomnisz zażyć tabletkę w domu to będziesz mogła to zrobić zaraz po tym jak Ci się przypomni. Z czasem nawyk na pewno wejdzie Ci w krew.