1

Temat: Przetrenowalem NOGI :[

W niedziele trenowa3em na nogi i miałem robią przysiady a że kumple nie przyszli (olewaja sobie siłownie mimo ferii) to musiałem sobie radzia jakoś SAM!!!
pozwólcie że wyt3umacze, przysiad robie ze sztanga 58kg ale sam za _uja Oni mi zawsze nak3adali.Dlatego wzio3em 48 i poszło potem do?uci3em po jedynkach i robiłem z 5 kg.Jak konczy3em to zacze3o mnie nawalaa i koniec.

Konkretnie to mnie bola nogi od wewnętrznej strony i tak jakby w środku nóg te centralne miesnie.W zwiaski z ta kontuzja mam pytanie czy mam to smarowaa (normalnie) czy to rozciąga czy co??

Z gor dzieki!!!!

2

Odp: Przetrenowalem NOGI :[

mnie jak mięśnie nóg bola to zawsze smaruje ben gayem nie wiem czy dobrze robie ale pomoaga i bol przechodzi a aesli po kilku dniach nie przechodzi to lekarz ;

3

mozliwe, że coś zaderwa3es.
proponuje masaże i masci rozgrzewajace.
jeżeli nie przejdzie to lekarz (jednak mysle, że przejdzie dosa szybko)

4

Ale to są zakwasy? Czy taki ostry bol? Jak zakwasy to pewnie bola cie przywodziciele, których pewnie nie rozgrza3es...Samo przejdzie (jesli to zakwasy)

5

Hmm, ja nie wiem jak z nogami ale miałem jakiś przeszywajacy bo3 w barku, tydzień przerwy od ciwczen nie pomogł, było jeszcze gorzej: proba roztrenowania nie pomogła: a tu nagle poszed3em na sks, gosc z w-f'u walna3 na po3 godziny ro?nych ćwiczen rozgrzewających itp i co? Przeszło jescze w ten sam dzien.
Wiec ja ci radze smaruj to, ale nie zostawiaj nóg samym sobie, rozciągaj je co 2 dzien a moze przejdzie, jeśli nie to cu?:? lekarz chyba...

6

Dzieki wszystkim.
Zakwasy to nie są a przed ćwiczeniem sie rozgrzewa3em i to solidnie.Ben gaya też mam ale mojego ojca strasznie drażni ten zapach dlatego myślałem że są inne też dobre metody.

7

Moja metoda to kilka razy wziaa goraca kąpiel i dopiero wtedy nasmarowaa konczyny, bolace miejsce itp.
Mia3em coś takiego.
—ycze szybkiego powrotu do zdrowia.

8

Mnie ostatnio na WF-ie gdy graliśmy w siatke i wyskoczy3em do sciny, coś tak strzeli3o w kregos3upie że mnie napiernicza przy chodzeniu nawet.
Z siłownia na razie out, ide do lekarza nie ma co...swoja droga to siekawe co to...naderwanie miesnia,dysk czy przepuklinaż??

9

mine3y dopiero 2 dni- w czym problem?
spodziewam sie, że ta rozgrzewka była jednak zbyt s3aba
musisz pamietaa też o strechingu

ja czuje bo3 w nogach za każdym razem jak zwiększę sobie jakiś ciężar
to jest po prostu kwestia przyzwyczajenia

10

Dzieki już jest lepiej pomogły masci i troche samo przeszło ale chętnie skotzystam z pomysłu ted`a ale to w przyszłosci!!!!