1

Temat: Ile moge brac

Mam pytanie, mam 15 lat chce zacząć wyciskać i nie wiem ile maksymalnie mogę brac ,zeby sie nie przeciążyć i zeby nie hamowało wzrostu.
Mam 179cm i 65 kg wagi.
Przy okazji właśnie jestem w trakcie robienia 6 Weidera.  65 kg przy 179cm to duzo?

2

Odp: Ile moge brac

65kg przy takim wzroscie to bardzo malo.W tym wieku nie rob zadnych cwiczen, które mogą obciążać kręgosłup w pozycji pionowej, czyli zadnych przysiadów (nogi), wyciskania sztangi w gore (barki)...

hm...  no jak na moje fachowe oko  to coś kolo 120,5kg powiniennes wziasca tak powaznie to nic ci sie nie stanie jeśli sam sprubojesz poprostu jeśli masz za letkie to dołóż kg i po problemie

4

na klatę ok 30-35 % swojej wagi, jak pisze radekstokPol bez obciążania kręgosłupa to co wymienił + martwy ciag, wiosłowanie sztanga w opadzie.Prawidlowo wykonywane cwiczenia z rozsądnym ciężarem nie hamują wzrostu

5

Co za pytanie, na klatę wez tyle ile potrafisz.
Nie max tylko o serie mi chodzi.
A czy prócz wyciskania zamierzasz jeszcze coś trenować ? Czy taki standard dyskotekowy - klota & bic ?

6

Pewnie szykuje kolega formę na lato big_smile

7

65kg przy takim wzroscie to bardzo mało mało wagi? Jakie cwiczenia powinienem w takim razie wykonywac?

8

Dieta masowa kolego i trening na mase.

9

Mysle,ze na masę nie.
Mam z czego juz rzezbic.Chcialbym na rzeźbę jakieś cwiczenia.
właśnie jest w trakcie robienie 6Weidera.

10

Trening ogolnorozwojowy!!!!!

11

Masz staż 1 miesiąc i chcesz juz sie rzeźbić ? Masz niedowagę i masz z czego sie rzeźbić ?

12

moze koleś mysli ze z tluszczu da sie zrobić mięśnie i dlatego pisze za ma juz z czego rzeźbić

13

jakoś nie sadze ,ze jest to niedowaga.
Powiedz mi w takim badz razie od czego mam zaczac?

14

Wszystko jest juz napisane w tym temacie.
Trening ogolnorozwojowy, po nim dieta i trening na mase.

15

Mysle,ze na masę nie.
Mam z czego juz rzezbic.widze kolego na basen by sie pojechało co? masz co rzeźbić ? Ja waze od Ciebie 3kg wiecej i jestem niższy o 14cm a nie wiem czy ośmieliłbym sie powiedziec, ze mam co rzeźbić big_smile

16

FURNEAUX: teraz ty mnie troche uświadomiłeś big_smile