1

Temat: TRENING 3 -4 razy w tygodniu ocencie!

Witam na wstępie chciałbym powiedzieć ze sugerowałem sie opinia "kolegi z 12 letnim starzem" mam 16 lat dopiero zaczynam przygode z kulturystyka jak narazie zalezy mi na nabraniu masy mięśniowej bowiem w tych gornych częściach ciała jestem chudy... spowodowane jest to tak mysle tym ze w 4 klasie schudłem 15 kg potem mialem problem z nabieraniem masy co juz mi przeszlo... miejsza z tym w każdym badz razie teraz ćwiczę na "sucho" i zastanawiam sie nad jakimiś suplementami szczególnie nad Bialkiem tylko zabardzo niemam pojecia o tym i skutakach zażywania bialka efektach etc.
Prosze o jakieś porady oraz o ocenę mojego treningu.
Co tutaj sie oszukiwać za silny nie jestem także w swoim treningu wyrzuciłem te trudniejsze cwiczenia technicznie i zwiększyłem intensywność tych najprostszych PON klatka barkiKLATKAwyciskanie na ławeczce sztangi 5 serii po 15 powtorzenBARKIUginanie rak z za zaglowy ze sztangaunoszenie do brody sztangi( nieznam fachowych nazw zabardzo)SRODA BICEPS TRICEPSrozgrzewka biceps triceps na zmianę 1 powt uginanie ramion ze sztanga z nachwytem i podchwytembiceps uginanie na pod chwycie triceps wąskie wyciskanie triceps z za głowy wiecie oco chodzi PIATEK grzbiet przedramiegrzbiet to uginanie ramion ze sztanga w pozycji podobnej do martwego ciągu niewiem jak to sie nazywa ale właśnie mi to ten starszy kolega polecil--- niewiem jakie inne cwiczenia mogę stosowacpodchwyt i nachwy w przedramieniuProsze o analizę mojego treningu i ewentualne wzkazowki glownie prosiłbym o jakieś proste cwiczenia na barki, grzbiet

2

Odp: TRENING 3 -4 razy w tygodniu ocencie!

plan bez zadnego ladu ani skladu...wybierz lepiej coś z podwieszonych dla poczatkujacych.  a zamiast bialka lepiej wybierz sie do dzialu dieta i tam na pewno dowiesz sie co zrobić aby nabrać masy miesniowej.

3

po pierwsze plany treningowe na forach biorą pod uwagę wieksza ilość sprzętu po drugie nie każde cwiczenie jest w stanie wykonać poczatkujacy tak dobrze technicznie zeby uzyska jakieś efekty po trzecie mialem juz taki plan... prosze o konkretna odpowiedz bo skierwoac moze kazdy...

4

pon: klata bicepswyciskanie sztangi na płaskiej 4x 8-12wyciskanie sztangi na skośnej glowa w gore 4x 8-12rozpietki na płaskiej 4x 8-12uginanie ramion ze sztanga stojąc 3x 8-12uginanie ramion w oparciu o kolano  3x 8-12uginanie ramion naprzemian stojąc chwyt młotkowy 3x 8-12Wtorek: Uda lydkiPrzysiady ze sztanga 4x 8-12Wykroki ze sztanga 4x 8-12Step na ławkę ze sztanga lub sztangielkami 4x 8-12wspiecia na palce stojąc 3x 8-12wspiecia na palce siedząc ze sztanga na kolanach 3x 8-12Sr wolneCzw.
Plecy tricepsWioslowanie sztanga w opadzie tułowia 4x 8-12wioslowanie sztangielka w opadzie tułowia 4x 8-12sklony z obciazeniem trzymanym na karku 4x 8-12francuskie wyciskanie sztangi lezac 3x 8-12prostowanie ramienia w opadzie tułowia 3x 8-12wyciskanie francuski hantli oburącz siedząc 3x 8-12Pt  Barki Kaptury PrzedramionaWyciskanie sztangi sprzed/zza głowy 3x 8-12wznosy ramion w przód ze sztanga 3x 8-12wznosy ramion na boki z hantlami 3x 8-12szrugsy 4x 8-12uginanie nadgarstków ze sztanga podchwytem 3x 12-15uginanie nadgarstków z hantlami nachwytem 3x 12-15pamietaj o dobrej rozgrzewce przed treningiem.oczywiscie brzuch tez musisz trenowac, ale świadomie go nie umieściłem w tej rospisce.
Trenuj brzuch 3 razy w tygodniu...  osobiście proponuje trenig ABS