Temat: Prawidlowa Postawa Podczas Wykonywania Cwiczen
chce poprawić technikę wykonywania cwiczen..
jaka powinna byc postawa podczas wykonywania np MC lub zginania przedramion ze sztanga, co jeśli chodzi o wyciagi, lub przysiady ze sztanga...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chce poprawić technikę wykonywania cwiczen..
jaka powinna byc postawa podczas wykonywania np MC lub zginania przedramion ze sztanga, co jeśli chodzi o wyciagi, lub przysiady ze sztanga...
po pierwsze i jak sadze najważniejsze to miec proste plecy
PROSTE PLECY!
słyszałem właśnie ze przy niektórych cwiczeniach tylek powinine byc wypiety, a znów przy np zginaniu przedramion z gryfem mozna dla polepszenia efektu i poprowiania techniki stanąć przy ścianie i oprzeć plecy czy tak ?
słyszałem właśnie ze przy niektórych cwiczeniach tylek powinine byc wypiety, a znów przy np zginaniu przedramion z gryfem mozna dla polepszenia efektu i poprowiania techniki stanąć przy ścianie i oprzeć plecy czy tak ?
To akurat bedzie trudne bo sobie poodzierasz lokcie.
Przy martwym to plecy proste, trzymja podchwytem i anchwytem i staraj sie podnosić grzbietem.
A co do zginania przedramion z gryfem to po pierwsze nie balansuj cialem (przod-tyl) staraj sie nie chować łokci za linie kręgosłupa i przy ostatnim powtorzeniu staraj sie jak najmniej ydchylac do tylu.
no walsnie dletego stanie przy ścianie podczas wykonywania tego cwiczenia wspomaga technike, a jezlei wszytsko dobrez zrobić to i łokcie nie beda pozdzierane...
No wiem ale same w sobie sie troche cofają do tylu a jakbys tak robił zeby sie nie cofaly to będziesz udzielam w cwiczeniu inne partie miesni-ODRADZAM!!!!
a co z nogami czy przy np uginaniu na bicepc trzeba miec nogi złączone czy stać w wykroku ?
Ja mam zawsze w wykroku, dlatego ze jest wygodniej a ogulnie to nie ma najmniejszego znaczenia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc