Temat: problem z gorna czescia KLATY..!!!!!
MAM właśnie Z TYM NAJWIEKSZE PROBLEMY....
MIJA KLATKA JEST WMIARE DUZA ALE....no własnie
jeśli macie dobre ćwiczenia na tą czeoa do zajeb......
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
MAM właśnie Z TYM NAJWIEKSZE PROBLEMY....
MIJA KLATKA JEST WMIARE DUZA ALE....no własnie
jeśli macie dobre ćwiczenia na tą czeoa do zajeb......
wyciskaj hantelki w leżeniu ale moje ulubione cwiczenia na klatke to rozpietki !! wg mnie bardzo dobre cwiczenie na klatke :-)
na gore;
-wyciskanie w pozycji leżącej na skośnej ławce w gore
-to samo tylko ze sztangielkami
-rozpietki glowa w dol
to według mnie najlepsze cwiczenia na gorna partie klatki piersiowej.....
zrob 4 wyciskania płasko (+2 rozgrewkowej) 3 serie wyciskania hantlami w skosie do gory, 3 rozpietek na skosie i 3 przenosów
1.leżąc na ławce poziomej wyciskanie sztangi w wąskim uchwycie.
2.Wyciskanie sztangi na ławeczce płaskiej lub skośnej.
3.leżąc na ławce poziomej rozpietki ze sztangielkami - ramiona proste w 3okciach.
4. leżąc na ławce poziomej wyciskanie sztangielek szerokim ruchem pionowo w gore.
5.butterfly - przywodzenie wyprostowanych ramion.
6.ugiecia na poreczach.
Są to dobre ćwiczenia na Klatke piersiowa!!
ja bym Ci mogł zaproponowaa co do tego to zrob sobie rozpietki na dolnej bramce to znaczy bierzesz ławeczke rozbisz skos i co1gniesz linki z do3o bardzo dobre ćwiczenie ale wiem że nie każdy ma dostęp do takich urządzeń wiec jeszcze tak jak ja stosuje najczęściej to robisz na skosie wyciskanie w szerokim uchwycie sztangi a potem sztangielek
P.S wyciskanie na p3asko sztangą w wąskim uchwycie to jest chyba raczej na tricepsa
no to jest bardziej na tricepsa a nie na klatę (wyciskanie w1sko), ale ogolnioe cwiczenie dobre ! sprobuj ROZPIETKI buterfly, wyciskanie sztanga glowa w dol !
wyciksanie głową w do3 to jest narozbudowanie dolnej cześći klaty
Dokładnie.
Wszelkie wyciskanie/rozpietki głowa do do3u, to na dolne obszary miesni klatki piersiowej.
Uważam, że jak już, to tylko dla wyczynowcow.
We wszelkim wyciskaniu na ławce poziomej, do3 klaty też bierze udział.
acha nie doczytałem ze chodzi tylko o gorn1 czesc klatki :roll:
-rozpietki glowa w dol hmmmmmmmm do tego to sie niezgodze. wyciskanie sztangi hantelek głową w do3 jest na podkreolenie cycka, rozpietki na jego rozszezenie, głową w gore na gorn1 partie, a na p3askim to rosn1troche jak babie
sam sobie możesz wybrać cwiczenia na skośnej ławce oczywiście głową w gore
hej lolo...nb...pytal sie o cwiczenia na dolna czesciklatki wiec to jest to cwiczenie....
cwiczenie to prowadzia do rozwoju miesni piersiowych, a szczególności ich dolnych i gornych aktonow. obciążane są również aktony przednie i boczne miesni naramiennych....ale to niewazne....dodam ze zwiększając kat nachylenie w tym cwiczeniu prowadzi do wiekszego obciazenia czesci dolnej miesni piersiowych. Wiec sam juz widzisz ze jest dobrym cwiczeniem...
oki a coś bez 3awki......?????????
Bez lawki możesz sie pokręcić na garbie!! możesz sobie papki porobić i i tak z nich samych to będziesz mial chyba tricho a nie klatę jak mozna klatke bvez lawki cwiczyc??????????? Jak mi rozpiszesz plan na klatę bez lawki i sie zprawdzi to cie na moda mianuje..... <:-Dha>
wiesz może rozbia rozpietki na maszynie bramka i pomki i chyba nic wiecej
hehehheheh
nic dodaa nic ująa
ćwicz rozpietki.
Pomaga na gorna czesc klaty.
Rozpietki sluza rozciaganiu i nie sadze zeby mialy wiekszy wpływ na gore jeżeli sie nie bedzie robić podstawowych wyciskań na skosie glowa do gory.Dodac je mozna tylko na koniec sesji treningowej , chodź wole linki
Masz racje, tez ćwiczę na końcu treningu na klatę rozpietki.
Ale napisze jeszcze cos.
Nie stosuje wyciskania sztangi na ławce skośnej glowa w gore.
Gdy ćwiczę rozpietki to po treningu czuje zakwasy w górnej czesci klaty, a gdy nie ćwiczę rozpietek, to nie czuje zakwasów w gorze klaty.
Stad moja rada.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc