Temat: Cwiczenia na tric na sile

Mianowicie mam taki problem, mój triceps jest strasznie slaby, co wychodzi przy wyciskaniu na klatę ( tak mi sie wydaje, ze znaczna role odgrywa tam triceps ) wiec prosiłbym aby ktoś podal mi plan siłowy na triceps ( cwiczenia, serie, powtorzenia )

2

Odp: Cwiczenia na tric na sile

moze ty poprostu jesteś slaby na wyciskanie na klateż

3

wyciskaj sobie na ławeczce płaskiej w wąskim chwycie 6-8 powtuzen,to powinno ci pomuc

4

przy wyciskanu pracuje triceps, ale klatka tez.jaki stosujesz plan na klatke i triceps?

5

Klatka:- wyciskanie sztangi na ławce prostej 4 serie 12, 10, 8, 6*- wyciskanie na ławce skośnej 4 serie 12, 10, 8, 6*- rozpietki na lawce(maszynie) 4 serie 12, 12, 10, 8Triceps:- wyciskanie francuskie w lezeniu 3 serie 12, 10, 8*- prostowanie rak na atlasie 4 serie 12, 10, 8, 6*- pompki na podporze tylem 2 serie 12, 12* - progresjaMoze rzeczywiście jestem slaby na klatke ale po tym jakimi kumple ćwiczą obciążeniami na tric a jakimi ja śmiem twierdzić ze slabiak z tego mojego trica /

6

Napisz to co robiles, musisz pamiętać ze nie będziesz wycikal 5kg wiecej co trening, triceps jest slaby z natury to nie klata czy plecyBo pewnie machaja tym z zamachem wyginają sie itp w pewnym momencie przestana dokładać a z prawidlowa technika ruchu będziesz regularnie ze spokojem zwiększać ciezar, nie przejmuj sie ćwicz tak jaki masz plan, robisz moze te partie jednego dniaż?

7

nie, klatę robie w poniedzialek w tric w pićtek

8

Francuskie wydaje mi sie dosyc dobre (sztanga jak i sztangielka) i wąskie

9

francuz to jedno z podstawowych cwiczen na ta partie.

10

MikkiShirl możemy pogadać , mam sprawę

11

pompki na poreczach...tylko bez oszukiwania i z poprawna pozycja....to na pewno pomoze.

12

jeżeli juz mowa o pompkach na poreczach (nie chce zakładać nowego tematu) to macie moze jakieś sposoby na doczepienie ciezaru.
Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodziCzy moze lepiej robić wiecej powtórzeń niz zwiększać ciezar? :unsure: /

13

możesz położyć sobie krążek na łydki

14

do majtek albo do kieszeni)) Z tego co wiem to są takie pasy do których sie obciazenie przywiesza popytaj na siłowni pewnie Ci pomogą albo dadzą rewelacyjna metode na to

15

albo kup sobie jakiś łańcuch lub linę holownicza jakiegoś typu w niektórych sklepach sprzedaja coś takiego na metry i karabińczyk do tego to da rade;-)

16

heh jak wkładam 15kg w kieszen to mi spodnie spadaja;pco do krążka na łydkach to pewnie nie wygodne tak jak to co probowalem czyli hantelek poniedzy stopy, w rezultacie zamiast skupić sie na cwiczeniu trzeba uważać zeby nie upuścić ciężaru a pani na siłowni potrafi nakrzyczeć /ostatnio myślałem zeby do pasa doczepić jakiś sznur widziałem gdzieś na jakimś filmiku ale za bardzo nie ma jak, no a moze akurat ktoś ma jakiś patent?

17

tak jak wyzej doczeb do pasa lędźwiowego linke i zamocuj na niej krążek jak bedzi przeszkadzać to rozluz ciezara na 2 krążki i przyczep je po obu stronach symetrycznie;000

18

jeśli chcesz sobie podczepić ciężar to zrob tak :kup taśmę ( materialowa , ale barzdzo wytrzymala tak zeby jakeis 8 kg wytzymywala spokojnnie jak podczepisz ) - długość około 15 ( najlepiej zebys za krótkiej nie mial i mógł swobodnie sie przewiązać ) szerokość około 5 cm potem przewiaz ciężarek i siebie umieszczając ciężarek na tylku juz tak kiedyś ćwiczyłem idzie po tym sila niesamowicie ( przynajmniej dla mnie ) tylko uważaj zeby nie podczepićc za dużo gdyż możesz łatwo złapać kontuzje . ja robiłem porecze i drazki z podczepićniem ciężarka i raz sprawdzialismy z kolegami ile damy rade zrobić i podczepiliśmy sobie 4 kg porecze poszły normalnie ale podczas drazka strzeliło mi coś w łokciach i przez jakeis 3 tyg musialem sie oszczędzać tak wiec uważaj .( tak to max jakieś zakładaliśmy na treningach to jakeis 20-25kg )

19

pośrednio na temat- do tej pory ćwiczyłem na bicepsa 3 X 4 serie, teraz zmieniłem na 3 X 3 serie,zeby nie było za dużo serii, zastanawaim sie co z tricepsem, robiłem również 3 X 4, a zastanawaim sie czy nie zmniejszyć do 3 X 3( choć triceps to partia wieksza niz biceps i stad moje watpliwosci..)pozdro

20

zrob tak ze np tak jak na uginanie na biceps rob 4 serie, francuza tez możesz 4 a reszta po 3 serie

21

Dlaczego usunoles mojego postaż??????????? //mad.gif :angry: mad.gif /!--coloro:#FF0000--span color:#FF !--/coloro--/twoj ostatni komentarz nie odnosił sie do zapytania.
pytanie było i ilość cwiczen i powotrzen a nie progresji:> !--colorc--/span!--/colorc--