Temat: Treningi i inne pytania

Niedawo powróciłem na forum tak po około 3 dniach, ale kurde mol moje konto przestało istniec(moze mi ktoś powiedzieć dlaczego)

a tak wogle jak wchodzę do najwaznieszych tematów w dziale i chce wejsc na jakiś temat to odsyła mnie do głównej stronki wrrr(w zwykle nowe posty mogę wejsc ... why???)

No i jeszce prosze o opinie na temat treningu klatki

Wyciskanie sztangi na płaskiej 4 s 12 1 8 6
Wyciskanie hantli na skośnej w gore 4 s 12 1 8 6
Rozpietki 3 s 1 1 1 Brama 3 s 12 12 12

No i nie jestem pewny co do końcówki tego treningu , prosze o zmainy jak by co

Ps zwróciłem uwagę ze dużo osób probuje robić 3 cwiczenia na bicka jednego dnia, a mój kumpel z siłki (chlopak zna sie na rzeczy i efekty widac) robi po 2 bo to maly miesien któremu wystarczy szybki ale ciezki trening... co o tym myslicie???

2

Odp: Treningi i inne pytania

Niedawo powróciłem na forum tak po około 3 dniach, ale kurde mol moje konto przestało istniec(moze mi ktoś powiedzieć dlaczego)

Proponuje zgłosić sie do moderatora lub Hadesa

a tak wogle jak wchodzę do najwaznieszych tematów w dziale i chce wejsc na jakiś temat to odsyła mnie do głównej stronki wrrr(w zwykle nowe posty mogę wejsc ... why???)  

Jest tak od pewnego czasu, każdy tak ma

3

co do bika to ja tez robie 2 cwiczenia i zmieniam w planie zawsze coś raz na 4-5 tygodni, to wystarcza zdecydowanie.
Co do klaty to chyba ok, tylko rozpietki rob na skosie, zresztą zorientujesz sie jak Ci lepiej wchodzi.

4

jeśli masz konkretna klatę to możesz jak najbardziej robić w ostatnim cwiczeniu ściąganie linek na bramie(efektem bedzie pocieta klata bo jest to cwiczenie rzezbiace). jeśli masz jeszcze drobna kateczke to rob pompki na poreczach lub przenosy.
Na male mięśnie robi sie zwykle miedzy 9 a 12serii.Po prawidłowo wykonanych 9 (3 cwiczenia,3serie) bicek powinien byc napompowany.

5

Alleluja , powróciło moje konto big_smile (nie wiem jak), co do treningu to chyba bede robił przenosy

A wlasnie, ciagle kombinuje jak tu motyle dobrze rozbudować , robie wiosłowanie sztanga(technika raczej dobra) wiosłowanie hantla iii ... właśnie nie wiem co jeszce walnoac na plecy zeby było jak najlepiej, bo kurde juz od jakiego czasu nie czuje zakwasów motyli (ale poprawa w wygladzie jest, przynajmnie mi sie tak zdaje)
Ps:nie przepadam za martwym ciągiem :

6

wiosłowanie polsztanga !!

7

ok, dzieki
sobie tak myślałem i jednak wybiorę brame (fajnie pracuje dol klaty i przynajmnie urozmaicenie treningu na mase) tylko właśnie robić ja przed rozpietkami czy po (mysle ze staly ciężar bedzie dobry, a moze jednak progresja... jak myslicie??)

8

Staly ciężar i przed rozpietkami !!

9

Na rozbudowę najszerszego,absolutnie najlepszym cwiczeniem jest podciąganie na drazku (ja robie przodem)!Wiem z autopsji! big_smile
ściąganie linek na bramie rob na końcu treningu (dopompujesz klate).Bez progresji,stalym ciężarem miedzy 8 a 12 powtorzeniami.