Temat: strzelajace stawy
niedawno zaczolem ćwiczyć na siłowni i zauważyłem ze od tamtej pory stawy mi tak jakoś bardziej strzelają czy to oznacza, ze powinienem przestać trenować czy jak??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
niedawno zaczolem ćwiczyć na siłowni i zauważyłem ze od tamtej pory stawy mi tak jakoś bardziej strzelają czy to oznacza, ze powinienem przestać trenować czy jak??
powody
1.Chudyn jesteś mało tluszczu i batrdzonie ma na czym sie ślizgać kość i tak stzrela
2. poczkej z czasem moze ustanie
3. za duze obciazenie stosujesz
A w kolanach tez ci strzelaż?
Musisz robić pozadnom rozgrzewkę !! tp.
skakanka, rozciaganie
to nie zalezy od tego czy ktoś jest chudy czy gruby, w stawie brakuje po prostu smarowania,
warto czasem podpatrzeć jak to wyglada (staw) gdy jecie np kurczaka
- rozgrzewka
- mniejszy ciężar
- galaretki
- kolagen/glukozamina
Kup sobie najlepiej Artreum glukozamina 5 polega na ochronie stawow o odbudowy chrzastki stawowej.
glukozamina jak kazda hmm zjadłem juz opakowanie artreum stawy nadal strzealaja - ale brak jakiegoś bólu czy czegokolwiek
-chudy napewno nie jestem, wrecz przeciwnie
-chyba za mało sie rozgrzewam
-ciezarow mniejszych raczej ciezko bedzie znaleźć (znaczy sie są ale ja chyba musze chociaż troszke czuc ze ćwiczę a nie wymachiawac nimi)
-galaretki???
-i musze wyprobowac to artreum
a i w kolanach mi nie strzela tylko lewy łokieć i lewy nadgarstek
smara do łożysk rowerowych mysle ze moze tu pomoc +___+
Oto fragment z ksiazki Tombaka:
większość z nas je za duzo, je raczej z przyzwyczajenia, niz z glodu. Od lat dziecinnych wmawia sie nam, ze posilki należy spożywać kilka razy dziennie, niezależnie od tego, czy chce sie nam jesc, czy nie. Dlatego organizmowi brakuje wrecz „sily życiowej , aby przerobic, przetrawic, przyswoić ten nadmiar produktow. Ogromna ilość kwasow powstaje w wyniku spożywania produktów białkowych pochodzenia zwierzecego, laczy sie z Ca, tworząc nieÂrozpuszczalne krystaliczne toksyczne zwiazki. Organizm nie jest w stanie ich usunac, wiec zaczynają sie one odkładać w naszych stawach. Ten proces trwa powoli, latami, i mało kto go zauwaza, az do chwili, gdy stawy zaczynają nam sprawiać klopoty. W każdym stawie jest swoisty smar, który zapewnia jego ruchliwosc. NiezaÂleznie od tego, czy macie państwo lat 40, 6 czy 70, ilość smaru sie nie zmienia, ale gdy zawierające wapn nierozpuszczalne zwiazki zaczynają wypierać smar ze stawow, jakby cementując je, wowÂczas odczuwa sie bol, zmniejszenie ruchomosci i elastyczności staÂwow.
Pierwszym obiektem ataku są nogi. W nogach jest wiecej kosci, niz w każdej innej czesci ciala, w stopie az 26. Ze stop tokÂsyczne kryształki przemieszczają sie wyzej, co powoduje, ze odÂczuwamy bol w kolanach. Potem przesuwają sie do stawow biodroÂwych. Prosze zaobserwowac, jak państwo rano wstajecie z lozka. Co drugi dzien z jękiem narzekacie: „Och, moje plecy! mijają lata i toksyczne kryształki przesuwają sie jeszcze wyzej - do kregosluÂpa, potem atakują ramiona, szyje, lokcie, a nawet palce. Dochodzi do tego, ze niektóre osoby z trudem zwijają dłoń w piesc, przy skreÂcaniu szyi rozlega sie trzask i chrupniecie. Na usprawiedliwienie wciąż powtarzaja: „Stawy bola, bo sie starzeje . No a dzieci? U dzieci tak samo trzeszczy i chrupie. Prosze popatrzec, jak porusza sie mlodziez. Widoczny jest brak ruchliwości stawow, kolana maja jak z drewna! Wczesniej na podworku grali w pilke, klasy, bawili sie w chowanego, a teraz podwórko jest zastawione przez samochody i nie pozostaje nic innego, jak grac w domu, siedząc przed ekranem komputera, a stawy i kosci wymagają ruchu, czym wiecej, tym dla nich lepiej.
zmień obciazenie i sie rozgrzewaj pozadnie ! a zobaczysz ze strzelać nie bedzie nic
heh bedzie jedz galaretki (tu chodzi raczej o kolagen ) hmm ja bym ci bardziej polecił glukozamne treca 900mg/caps taniej ci wyjdzie ona kosztuje 55 pln za chyba 3 caps (seria vip) a artreum masz 6 kaps po 500mg/caps ija za to zapłaciłem 15,49
właśnie kupiłem sobie jakoms glukozaminę z serii zdrovit 500mg/caps i bede brał raz dziennie.
zobaczę czy mi pomoze.
Pozatym musze sie lepiej rozgrzewać ale obciazenia zmniejszyć nie moge(juz i tak biorę bardzo male)
rozgrzewka 5-1 minut, rozciagania, rozgrzewania stawow.
musi przejsc, cudow nie ma!
za mało 5 mg glukozaminy na dzien bierz minimum 3 tabsy dizennie ;
na opakowaniu jest napisane 1 caps/dzien wiec wole wiecej nie brac
u mnie na opakowaniu jest 3 razy na dzien chociaż a i tak balem 4 ; conajmniej musisz brac 1.5 g rob ajk chcesz aler od 0,5g nic ci nie da ; to jest za mało
To mi też bardzo strzelają stawy. Nie jest to zależne od ciężarów, bo ich nie podnoszę. Po prostu ćwiczę fitness i podczas zmian ćwiczeń często pojawia się odgłos strzelania. Są może na to jakieś suplementy? Od kiedy zaczęłam stosować www.trizer.pl uwierzyłam, że działają i jestem ich zwolenniczką. Teraz bez większego problemu mogę strzelić obojczykiem ręką albo nogą. W kolanach też mi strzelało od małego. Myślę, że z czasem może Ci przejdzie, a jak nie to się po prostu przyzwyczaisz. Czasem lepiej nawet sobie strzelić, bo boli. Ktoś wspominał o galaretkach? Jakie galaretki masz na myśli?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc