1

Temat: Pokazcie mi jak cwiczyc

Witam mam 13 lat i zaczynam trenować za dwa tygodnie na siłowni tylko niestety niewiem jak i od czego zaczac.
Czy bedzie mi potrzebna dieta (waze 56 kg) od jakekiego jedzenia,co powinienem jeść a czego nie jesc.
Ile powinienem ćwiczyć czasu? ile mam jeść posilkow i jakie witaminy są potrzebne do rozwoju miesni.
Czy mog brac odzywki.
Prosze o odpowiedz.

2

Odp: Pokazcie mi jak cwiczyc

Planujesz sam trenować czy pod okiem trenera? Podałeś ile ważysz, ale nie podałeś ile masz wzrostu. W związku z tym nie mogę ocenić czy potrzebujesz diety. Moim zdaniem nie powinieneś jeszcze brać żadnych odżywek. Po pierwsze jestem za młody na to. Po drugie na początku Twój organizm powinien pracować sam. Dopiero z czasem możesz się wspomóc odżywkami. Sama odchudzając się na początku nie stosowałam nic prócz diety. Dopiero, gdy dieta już nie działała to zaczęłam brać spalacz tłuszczu www.trizer.pl. Dzięki temu mój metabolizm się przyspieszył. Ćwiczę dla utrzymania szczupłej sylwetki teraz.

3

A ja wiem?

4

jeżeli juz zdecydowałeś sie na treningi w tak wczesnym wieku to po pierwsze powinieneś wiedzieć ze:

Nie wykonuj cwiczen w pozycji stojacej. Staraj sie siedzieć badz lezec.

Odpowiednio dobieraj ciezary. Lepiej pomachać troche wiecej lżejszym niz uszkodzić sie wiekszym.

O suplementach zapomnij na 3lata mnimum!

Dieta to podstawa. Tobie jak przypuszczam przyda sie sporo kilogramów do przodu. Wszystko znajdziesz w postach podwieszonych.

pamiętaj aby nie trenować codziennie. Najlepiej co drugi dzien.

To tak w wielkim skorcie. resztę wyczytaj a jak nie znajdziesz to ewentualnie wypytaj!

5

Tu masz pokazane jak sie wykonuje rozne cwiczenia!!!!!!!!!

powodzenia ci zycze...

6

moim zdaniem swiczenia jakie mógłbyś wykonywać w tak mlodym wieku to podciąganie na drazku, pomki, pompki na poreczach, przysiady (bez ciezarow!), wyciskanie wryfa (malymi cienzarami!!) no i cwiczenia na chantlach na biceps i triceps, ale koniecznie siedzac..
ogólnie rob trening obwodowy.. pewnie wielu sie ze mna nie zgodzi ale moim zdaniem 13 lat to bardzo wcześnie jak na takie sporty.. w twoim wieku wszytsko sie ejszcze rozwija i przeciazenie ogranizmu moze wpłynąć negatywnie na twój organizm, np na kregoslup! (oczywiscie nie chce cie zniechecic) rob jak najwiecej cwiczen przy których nie są potrzebne ciezary, ewentualnie rob cwiczenia z malym obciazeniem. Narazie trening na masę mosisz odłożyć - niestety..
co do diety to każdy powinien dbać o to co je i w jakich ilosciach to je.. nie tylko sportowcy, choć oni w szczegolnosci.. poczytaj i znajdz dietę odpowiednia dla ciebie..
jezlei chodzi o odrzywki to juz znasz odpowiedz, tj wyzej.
czas i częstotliwość cwiczen, hm.. ja zaczynałem ćwiczyć w wieku 16 lat i chodziłem raz w tygodniu po 4 miesiącach zacząłem chodzić systematycznie 3 arzy w tygodniu (wt/czw/sob)
pobiegaj roche na bierzni np, to poprawi twoja wytrzymalosc.. powodzenia młody kulturysto..

7

siema!!! ćwiczę juz 2 miesiące i nie mogę ustalić sobie treningu.
moze ktoś mi pomoże zrobić trening na biceps, triceps,klatke piersiwa i mięśnie brzucha.

8

poszukaj na forum w podwieszonym temecie tam ejst dużo roznych treningow, dla ciebei skoro ćwiczysz dopero dwa meisiace polecam trening na masę oczywiście