Temat: jak w koncu???

czesc

Od niedawne chodze na silownie (2 zl za miesiąc big_smile ) i prosze o jakiś program dla poczatkujacych. Inny jest tu na stronie, inne na forum. Prosze o podanie programu na solidne podstawy dla poczatkujacego kulturysty.

z gory dziekuje big_smile

i sorki za zaśmiecanie forum

pozdro

2

Odp: jak w koncu???

czesc

Od niedawne chodze na silownie (2 zl za miesiąc big_smile ) i prosze o jakiś program dla poczatkujacych. Inny jest tu na stronie, inne na forum. Prosze o podanie programu na solidne podstawy dla poczatkujacego kulturysty.

z gory dziekuje big_smile  
i sorki za zaśmiecanie forum

pozdro
Ja proponuje przez pierwsze 3miesiace albo 4 takie cos:
Pon: siłownia wszyzstkie partie miesni
wt:wolne
sr:to co poniedziałek
czw:wolne
pt:to co poniedziałek
sob:wolne
niedz:wolne
I w te wolne dni rob brzuch żeby nie tracia cennego czasu na siłowni.

3

zarówno na forum jak i na stronie są programy dla poczatkujacych i są onie u3o?one prawidłowo.

jeśli jak doradza Ci xXxicemanxXx będziesz robił ogolnorozwojowke, to rob maksymalnie po 2 ćwiczenia na jedna partie miesni, maksymalnie po 3 serie po ok. 8-1 powtorzen. niech mięśnie sie narazie przyzwyczajają do obciażenia.

4

dziekuje.

trenerro coś tam mówił o max. 4 seriach po 15 powtorzen. Mowil, ze na przykład na klatę mam robić na roznych przyrzadach, na wyciągu lezac, rozpietki lezac, lawka skosna glowa w dol itd. - Tak mogę robic? jeśli tak, to ile serii i powtorzen??

dziekuje bardzo

obydwoje dostajecie POMOGL. Pozdrawiam gorąco

5

dziekuje.

trenerro coś tam mówił o max. 4 seriach po 15 powtorzen. Mowil, ze na przykład na klatę mam robić na roznych przyrzadach, na wyciągu lezac, rozpietki lezac, lawka skosna glowa w dol itd. - Tak mogę robic? jeśli tak, to ile serii i powtorzen??

dziekuje bardzo

obydwoje dostajecie POMOGL. Pozdrawiam gorąco
Kolega wyżej napisał ci jak masz robią ja bym pos3ucha3 go a te serie po 15 zostaw jak już przejdziesz ten okres wstepny,czyli to o czym pisałem wczesniej.

6

jak masz trenera toon chyba ma uprawnienie intriuktora kulturystyki....wg mnie warto kogoś takego posłuchać chcoazi zdążają sie ludzie którzy mówią glopoty ;P

7

Popytaj sie ludzi na siłowni o opinie jaka dążą instruktora, wtedy będziesz wiedział czy jest dobry.
Na poczatwk tak jak mówili przedmówcy ogolna rozwojowka, żeby nie narbia sobie kontuzji

8

Ogolno rozwojowym planem treningowym można tak samo sie nabawia kontuzji jak i treningiem dzielonym :

9

W3asnie - Schulz_Sad ma racje. Nieważne jakim treningiem jedziesz... przy każdym ćwiczeniu możesz sie nabawia kontuzji.

Nie mowie tutaj np. o braku techniki, czy zbyt dużym cieżarze. kontuczja może wystąpić nawet przy trenowaniu mniejszym ciężarem - wystarczy tylko, że sciegna, stawy beda slabe, a mięśnie nieprzyzwyczajone do obciażenia i mogą sie przeciażya, czy nawet zerwaa...

10

dziekuje za rady

11

jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to nie zak3adaj nowego tematu, tylko pisz w tym.

Pozdro.

12

Jeśli zaczynasz to na pewno uważaj na przeciążenie. Nie możesz się przetrenować na samym początku. Myślałeś może o ACT. Ten typ treningu adresowany jest przede wszystkim do nowicjuszy. Służy on im, jako wstęp do prawdziwej zabawy z sportami siłowymi. W ogóle chcesz od razu zacząć od mięśni? Jak Twoja waga? Masz jakąś dietę? Trochę mało danych dałeś o sobie. Jest to Twoja pierwsza przygoda z ćwiczeniami czy powrót po pewnym czasie? Ja jestem początkująca też, ale muszę pozbyć się kilogramów. Ćwiczę i stosuję spalacz tłuszczu www.trizer.pl dla lepszych efektów.