1

Temat: Co brac ?

mam konkretne pytanie, co brac zeby nie urosnąć w tluszcz tylko w mięśnie jeśli juz ma sie sporo tego tluszczu? napiszcie mi co dokladnie, gdzie mozna kupić i jakie dawkowanie z gory thx

2

Odp: Co brac ?

kup sobie motywacje do treningu i systematyczność

3

j/w porządny trening to podstawa

4

j/w a jeszcze bazrdiej to porzadna dieta

5

wszelkie kupowanie wszelkich rzeczy sobie odpusc:> - kupuj jedzenie:>cwicz efekty beda.

6

Odpowiedz jest bardzo prosta, poprostu musisz uważać na to co zjadasz, odradzam zarcie z mc donalda, pizze itp.
a bardzo wartościowe rzeczy bogate w bialko, węglowodany - dobrze jest również spożywać produkty zawierające blonnik, który przyspiesza trawienie/przemiane materii.Poza tym systematyczny trening.

7

no tak ale myślałem ze jakieś bialko zeby sobie uzupełniać dietę niczemu nie zaszkodzi.
Tluszcz mnie "opuszcza", widze to juz po miesiącu cwiczenia od mojej ostatniej przerwy z silownia, ale masę bym chciał miec jeszcze wieksza /

8

jeżeli masz dobre dietę i brakuje ci w niej bialka to jako uzupelnienie możesz sobie zapodać jakieś bialko, ale podstawa do dieta i trening

9

masz racje nie zaszkodzi.
ale po co ladowac to w siebie? nie wolisz zjeść sobie piersi?:>

10

ale niezawsze jest możliwość przestrzegania diety! Bialko oczywiście wg zapotrzebowania możesz dokupic.
BCAA tez nie zaszkodzi, antykatabolik, a jeszcze sam fakt brania zwieksza motywacje do treningu //:-D :-D /

11

z dieta u mnie jest syf ... musze jeść to co mama przygotuje a to nie zawsze odpowiada normom i często musze ograniczać w porcjach zeby całkiem nie zepsuc sobie wyników siłowni dlatego chce uzupełniać dietę suplementami, w miarę mozliwosci staram sie jeść owoce, warzywa, jogurty naturalne itp.
w sumie to zastanawiam sie teraz nawet czy koktajle z jajek nie wystarczaż tylko czytałem ze po zoltku sie tyje i właśnie żółtko daje najwiecej bialka i aminokwasow? wiem, ze to nie ten temat ale jajko to tez odzywka wiec prosze o pomoc najlepiej doradźcie tak zebym przy kuchni mamusi mógł uzupełnić dietę naturalnymi odzywkami bo sam nie jestem za zarciem roznej chemii skoro mozna to zrobić naturalnie dlatego poradźcie mi ;p ... nie chce obrosnąć w tluszcz dlatego wole skorzystać z waszego doswiadczenia /

12

1.
codziennie rano na sniadanie zjedz sobie platki owsiane z jogurtem, albo mlekiem, rodzynkami i czym tam jescze chcesz2.
poproś mamę zeby Ci 1 gram chociaż piersi z kurczaka codziennie kupowała i jako 2 danie możesz jesc, albo dodatkowy posilek3.
przed treningiem możesz woreczek ryżu jesc, albo anwet pol (jedz tak codziennie jako dodatkowy posilek)4.
Twarorzek chudy ma bardzo dużo bialka a mala cene, możesz jeść go na kolacje (przed snem)5, jedz tuńczyka w puszcze - tez bardzo tani w Lidl chyba 1.5 za puszkejak widzisz jest dużo mozliwosci, ja podalem tylko te standardowe, ale poszukaj w tabelach odżywczych i sam wybrobuj coś nowego!

13

Nikt nie chce obrosnąć w tłuszcz. Też się wzięłam za siebie tylko mam ten plus, że sama dla siebie gotuję. A co jak Ty byś przejął kuchnię i przygotowywał posiłki dla wszystkich? Spełniałyby Twoje normy, a reszcie jest obojętne zapewne, co jedzą. Stosuję też suplement diety www.trizer.pl, który spala tkankę tłuszczową i odkrywa mięśnie. W połączeniu z dietą i ćwiczeniami działa cuda i sylwetka zmienia się. Zawsze też w ten sposób możesz ratować się.