Temat: dziwna sprawa

witam od pewnego zcasu zauważyłem ze jak ćwiczę i dźwigam jakieś tam ciężary to trzęsie mi sie glowa i ręce tak jak niektórym n przy 14 jak wyciskają zauważyłem to od pewnego zcasu ze jak robie np 2 serie albo 3 to trzęsie mi sie glowa przy dźwiganiu a jak np na leżąco ćwiczę sztanga to przy której sieri mi sie ręce trzesa... dziwna sprawa chccialbym sie tego pozbyć jakoś bo to takie dziwne troche lol

2

Odp: dziwna sprawa

hehe też mam podobny problem.
Niby ciężar lekki a jednak trzesie.
Mam tak zawsze dla przykładu robie serie na biceps ciężarem 15kg na rękę przy 14-17 powtórzeń to mna trzęsie a to co widaa po ilosci powtórzeń nie jest wiekszym wyzwaniem dla miesnia.

3

o tym właśnie mowie obciarzenie wydaje byc sie śmieszne a jednak trzęsie cie lol moze jacyś z wiekszym starzem sie wypowiedzą czy maja podobne problemy i czy jakoś temu zaradzili??

4

To jest normalne ze rzy wisilku sie trzęsiesz !! ja jak robie pompki na poreczach to mi sie tak ręce trzęsą ze niemoge robić pompek ale jakoś i tak robie

5

To mięśnie od wysiłku sie trzęsą :-)
jeżeli poddajesz je wysilkowi

6

tez mam to samo to zalezy tez chyba od budowy rak..moj kumpel ma grubsze rece,cwiuczymy mniej wiecej tymi samymi ciężarami ale jemu np przy 70kg sie lapy nie trzęsą jak bierze na klatę a mi sie trzesa; taka genetyka

7

zacznij rozciągać mięśnie przed i po treningu.....to pomoże

8

Takie problemy pojawiają sie na poczatku ponieważ mięśnie niesa przyzwyczajone do obciażenia w3asciwie to całe cia3o.. Ja miałem taki problem 2 lata temu jak zaczynałem.
Teraz już jest normalnie; mysle też że to może byc spowodowane zbyt wielkim ciężarem niekoniecznie na ćwiczony miesien w danym momecie ale jakiś wspo3pracujacy może być za slaby na takie obiażenia... (tak własnie mysle, mogę sie mylia jestem tylko człowiekiem )

9

kup sobie magnez i wapn na wszelki wypadek

10

Myślę, że problem jest związany z Twoim doświadczeniem. To całkiem normalne, że mięśnie podczas ćwiczeń się trzęsą.  Drżenie mięśni w czasie wykonywanie ćwiczeń nie jest powodem do niepokoju. W przypadku, gdy doszłoby do sytuacji, że drżenie uniemożliwia wykonanie czynności, ogranicza Twoje ruchu albo nie pozwala Ci czegoś unieść to oznacza, że wziąłeś za duże obciążenie. Teraz, gdy się odchudzam oprócz diety, przyjmowania spalacza tłuszczu www.trizer.pl chodzę także na zajęcia o nazwie pump. Jest to rodzaj fitnessu z obciążeniami (hantle, sztangi). Każdy indywidualnie dobiera do siebie ciężar, na początku najlżejszy sprzęt sprawiał, że moje ręce i nogi drżały podczas ćwiczeń i było to nie do opanowania.

11

mi tez sie wydaje ze to minie po jakimś czasie treningu

12

słuchaj maaka :-) gdzieś na forum coś juz o tym było chyba w dziale doping

13

to powinno minac...po prostu moze masz za duze obciazenie.. nie wiem...albo po prostu tak masz...

mój kolega jak wyciska to sie caly trzęsie i wierci, nie wiem czy tak musi, czy mu to pomaga... po psortu tak ma

14

Narazie poczekaj jak to sie bedzie sie utrzymywa3o to zmniejsz troche ciężar i wtedy sproboj

15

Ja tam też tak mam, ale jak biorę maxymalny ciężar np na klatke....lapy mi sie trzesa.., ale głowa to raczej nie :
Dla mnie o nie przeszadza :-)

16

jeśli chodzi o trzesiawki rak to normalna sprawa,cwicze juz 6 lat i jesz cze mi sie nie zdarzył trening klatki na którym nie trzes3y mi sie ręce to zdarza sie juz gdy miesien jest znacznie wyczerpany a my zmuszamy go jeszcze do wysiłku.no ale głowa mi sie nie trzęsie hehe,moze to jakieś juz sprawy na tle nerwowym ,moze podczas cwiczen uciskasz jakiegoś nerwa odowiedzialnego za to..idz do lekarza bo tutaj raczej zadnego nie znajdziesz.nara